Hoe blijft een gezellig avondje uit goedkoop? 7 toptips!

Lien
Door Lien
0 reacties

Laten we eerlijk zijn: uitgaan kost geld. Al gauw ben je 50 euro kwijt als je een avondje gaat stappen. 2,5 euro voor een pintje is al lang geen uitzondering meer en de inkom die je betaalt voor een evenement kan stevig oplopen. Natuurlijk blijft uitgaan leuk en wil je er ook niet met ophouden. Hoe kan je besparen op het uitgaan, zonder een gierigaard te lijken of de sfeer aan te tasten? Ontdek het hier!

1. Bestel die tickets op voorhand!

Als je tickets op voorhand bestelt, betaal je vaak minder dan aan de kassa. Wil je naar een optreden of een fuif gaan? Bekijk dan op voorhand of je zo kan besparen. Dit uitgespaarde geld kan je dan aan een lekker drankje besteden op het evenement zelf. Twee vliegen in één klap dus!

2. Bouw een gezellig feestje thuis

Thuis gezellig iets drinken valt altijd goedkoper uit dan iets drinken op café, in een discotheek of op een evenement. Ook als je nog gaat stappen, kan je eerst thuis even bij elkaar komen.

Nodig wat vrienden en vriendinnen uit, vraag of iedereen wat drankjes en hapjes meeneemt en de toon is meteen gezet. Of wat dacht je van een avondje zelf cocktails shaken - en opdrinken uiteraard? Wedden dat dit even gezellig – of zelfs gezelliger – is dan buitenhuis? En goedkoper, dat spreekt.

3. Dure clubs & optredens: een exclusiviteit

Het is niet omdat je op Facebook geregeld ziet dat al jouw vrienden continu naar fancy optredens of dure clubs gaan, dat dat ook de standaard is. Hou in gedachten dat zulke uitjes exclusief horen te blijven omdat ze dan ook veel leuker zijn. In plaats van elke week iets dergelijks te doen, kan je ook gewoon gezellig thuis afspreken, iets drinken op café of voor de dansers onder ons, naar een plaatselijke fuif gaan.

Ondertussen spaar je weer voor dat ene optreden waar je zo naar uitkijkt, of dat bezoekje aan die befaamde club.

4. Grote dorst? Neem gratis kraantjeswater!

Als  je uitgaat kan het plots voorvallen dat je ontzettende dorst krijgt. Van het uitbundige dansen bijvoorbeeld.

In plaats van iets duurs te kopen om die dorst te lessen, kan je ook gewoon een gratis glaasje kraantjeswater vragen. In principe moeten alle zaken gratis kraantjeswater aanbieden. Eens de dorst gelest is, kun je weer overschakelen op een lekkere cocktail, pintje of frisdrankje.

5. Happy Hour maakt je gelukkig

Gouden tip van Goedkoop.be

Ken je de lokale deals van Groupon al? Wie weet zit er een gigantische korting tussen voor je favoriete cocktailbar, restaurant of café.

Zo wordt een avondje uit echt wel goedkoop. Hou het aanbod bij Groupon goed in het oog en sla op tijd toe!

Om een fuif of een café vroeg gevuld te krijgen, houden uitbaters vaak een Happy Hour. Gedurende een uur op een vastgestelde tijd kost bier nog maar de helft van de normale prijs. Soms zijn er ook kortingen op cocktails, wijn of andere dranken.

Start je avondje uit vroeg genoeg om hiervan te profiteren. We hoeven je niet te vertellen dat je hiermee flink wat centen uitspaart.

6. Bepaal je budget & laat de rest thuis

Om niet te veel uit te geven tijdens een avondje stappen, kan je best een vastgesteld bedrag contant meenemen. Zo ka je niet meer opdoen dan dat je op voorhand had gezegd. Let natuurlijk wel op dat je dan niet begint te lenen van anderen, want dan zit je ook nog met schulden.

Niet te veel geld meenemen is bovendien extra handig voor wie wel eens iets durft kwijt te spelen. Of erger nog, word je het slachtoffer van zakkenrollers, dan zal de buit beperkt blijven.

7. Handige app voor een zotte avond

Als je echt eens heel gek wilt doen, maar je portemonnee toch nog wilt sparen, kan je gebruik  maken van de app Cheapest Drunk voor Android. Deze app berekent eenvoudig en snel welk bier het voordeligst is, in combinatie met het hoogste alcoholpercentage. Zo beleef je een gezellige avond met een minimum aan consumpties.

Let wel altijd op met alcohol, ken je eigen grenzen! 

Wat is jouw ultieme tip voor een goedkoop avondje uit? Hoe meer tips, hoe meer plezier!

Over de auteur

Lien

Ik hou ontzettend veel van reizen. Vrienden schakelen mijn hulp steevast in als ze een reis boeken. Citytrippen, zonnekloppen of rondtrekken, voor elke vakantie heb ik de gepaste tips. Het maximale eruit halen voor weinig geld, dat is mijn specialiteit. Ook de laatste modetrends volg ik van nabij, een webshop als ICI PARIS XL past daarom perfect bij mij.