Ga deze zomer naar gratis festivals - Goedkoop.be

Ga deze zomer naar gratis festivals

Door
Laatste update op 0 reacties

Het is zomer en dat betekent dat er een heleboel festivals op het programma staan. Vind je Pukkelpop en Tomorrowland echter te duur? Bedenk dan eens een strategie om zo goedkoop mogelijk naar een festival te gaan.

Wist je trouwens dat er tal van gratis festivals zijn, die zeker de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Je hoeft dan geen geld uit te geven aan een toegangsticket. Meer dan fijne muziek, goed gezelschap en een frisse pint is toch niet nodig om een festival geslaagd te maken!

Goedkoop naar een festival

Je hoeft niet altijd heel veel geld uit te geven om naar een festival te gaan. Er zijn manieren om je zo goedkoop mogelijk te kunnen amuseren op een festivalweide. Het eerste puntje waar je op moet letten is het moment wanneer je je festival tickets koopt.

Oké, als er een bepaald festival écht op je lijstje staat, wil je natuurlijk zeker zijn van een ticket. Maar wist je dat je voor sommige festivals best kunt wachten tot het laatste moment om een ticket te kopen. Er zijn namelijk veel mensen die van gedachte veranderen en hun ticket aan een veel lagere prijs verkopen dan de aankoopprijs, om toch niet hun volledige uitgave te verliezen.

Een ander belangrijk puntje waar je aan moet denken is het vervoer. Je kan veel besparen door een festival in jouw buurt te kiezen. Dan kan je gewoon met de fiets ernaartoe. Als het festival wat verder ligt kies je best voor het openbaar vervoer. Wist je trouwens dat er vaak een trein- of bus ticket inbegrepen zit in het festival ticket?  Ook zijn er veel festivals die gratis shuttle bussen inzetten om naar het festivalterrein te gaan.

Een andere mogelijke manier om heel goedkoop naar een festival te gaan en er zelfs een centje mee te verdienen is om er te gaan werken. Als je er wat shiften als vrijwilliger gaat doen, krijg je vaak je ticket, drank- en eetbonnen gratis. Soms word je per uur uitbetaald en dan kan je dus plezier met werk combineren!

Ga naar gratis festivals

Om naar een festival te gaan hoef je niet altijd diep in je portemonnee te grijpen. In België worden we verwend door de veelheid van festivals waardoor er zeker enkele gratis pareltjes tussen zitten. Kom gratis binnen en geniet van de beste line-ups!

Gentse Feesten

Dit festival wordt geprezen als één van de 20 beste cultuur festivals van Europa. Dit cultureel volksfeest in Gent houdt veel meer in dan enkel muziekoptredens. Op deze prachtige locatie kan je genieten van optredens, theater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en stoeten en veel meer. De Gentse Feesten zullen plaatsvinden tussen 19 en 28 juli.

Maanrock

Een ander fantastisch gratis stadsfestival is Maanrock in Mechelen van 23 tot en met 25 augustus. Je kan 3 dagen genieten op 11 locaties van vele verschillende bekende artiesten. Op de line-up vind je verschillende bekende namen zoals Bløf, Milow, Dr. Lektroluv, JeBroer, Intergalactic Lovers, De Romeo’s en ga zo maar door.

Zwart Goud

Natuur- en muziekliefhebbers opgelet! Voor het leukste en meest ecologische festival moet je op 27 juli in Maasmechelen zijn voor Zwart Goud. Dit hele festival draait op wind- en zonne-energie en zal plaatsvinden in het adembenemende gebied Connecterra. Naast dansen op het festival zelf, kan je ook een prachtige wandeling maken en genieten van de prachtige groene omgeving die deze gemeente te bieden heeft! De naam van het festival is trouwens geïnspireerd door het mijnverleden van de gemeente. 

Festival in de NOF

Het hoeft niet altijd heel groot en stedelijk te zijn. Geniet jij meer van een gezellig klein festivalletje in het groen. Ga dan naar Festival in de NOF op 7 september, verreweg het kleinste festival van België. Je krijgt 1 podium, 6 bands, frieten en drank. Gezelligheid ten top!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.