Kerstmarkt Antwerpen en 4 andere kerstmarkten België! - Goedkoop.be

Dé Belgische kerstmarkten top 5: saampjes langs ijsbanen, glühwein en kraampjes

Door
0 reacties Meer Kerst

Gezellig wandelen over de kerstmarkt, genietend van een warme glühwein en een hapje… Het is het ideale uitstapje om helemaal in de kerstsferen te komen. Misschien denk je bij kerstmarkt direct aan Duitsland, zoals de traditionele Weihnachtsmarkt van Dortmund. Je hoeft echter niet over de landgrens te gaan voor de feestelijke ambiance van een kerstmarkt, je vindt er meer dan genoeg in België. Groot of klein, iedere kerstmarkt heeft zo zijn eigen charme. Om jou alvast een beetje warm te maken hebben we onze 5 favoriete Belgische kerstmarkten opgesomd.

Antwerpen

Een en al gezelligheid is het in Antwerpen met alle kerstversiering die door de hele stad hangt. De kerstmarkt van Antwerpen vindt plaats door het hele centrum van Antwerpen. Kuier van Suikerrui naar Grote Markt, ga schaatsen op de Groenplaats en op het Steenplein is het een en al plezier dankzij de tubingbaan. Je winkelt al jouw kerstcadeautjes en geniet van alle lekkernijen op de Antwerpse kerstmarkt. De kerstmarkt in Antwerpen is geopend van 8 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019.

Gent

De kerstmarkt van Gent is je misschien wel beter bekend als de Gentse Winterfeesten; een festival vol kerstsfeer, ontspanning en gezelligheid. Onder de Stadshal staat een ijspiste van meer dan 700 vierkante meter, een ritje in het reuzenrad is niet te missen, optredens en een knus drankje rond de open haard vind je bij Moose Bar en de kerstmarkt bestaat uit meer dan 150 standjes. Voor ieder wat wils dus! De kerstmarkt begint vanaf de Sint-Baafskathedraal en slingert door tot de Korenmarkt. Rondslenteren over de Gentse kerstmarkt is mogelijk van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019.

Leuven

Ook de Leuvense kerstmarkt is dit jaar een waar feestje. Let wel goed op: de 30e editie van deze kerstmarkt is tijdelijk verhuisd naar het Sint-Donatuspark. Bij meer dan 170 kraampjes op het stadspark vind je allerlei lekkernijen en snuisterijen. Bij Grand Café Rudolf kom je even tot rust met een glaasje Kerstleffe of een speciale koffie. Toch is er ook voldoende te beleven op het Ladeuzeplein met een Provençaalse kerstmarkt. Neem een kijkje bij kerstmarkt Leuven van 12 december t.e.m. 23 december 2018.

Gouden tip van Goedkoop.be

Vind je het geen probleem om wat verder te reizen voor al deze kerstgezelligheid? Hier hebben we de mooiste kerstmarkten van Europa voor je beschreven!

Brussel

De grootste kerstmarkt van België is te vinden in Brussel. Met een hele hoop lichtjes, een reuzenrad, een schaatsbaan en honderden kraampjes is de Brusselse kerstmarkt een spectaculaire ervaring. Het centrum van Brussel is gehuld in kerstversiersels en -lichtjes, waardoor je meteen in de kerststemming komt. Wandel een prachtige route van ruim 2 kilometer over onder andere de Grote Markt, het Sint Katelijnenplein en het Muntplein… Van 30 november t.e.m.6 januari 2019 is het volop winterpret op kerstmarkt Brussel.

Brugge

Op de Grote Markt van Brugge vind je nog zo een knusse kerstmarkt. Naast de sfeervolle taferelen die je gewend bent op een kerstmarkt, zoals stalletjes, kerstverlichting en -muziek, is er in Brugge een prachtig IJssculpturenfestival. Gelegen vlak naast het treinstation wandel je zo van het IJssculpturenfestival naar de kerstmarkt. Je bent van harte welkom op kerstmarkt Brugge van 23 november 2018 t.e.m. 1 januari 2019.

Geniet van het al moois op de Belgische kerstmarkten. Drink een glühwein, warm op bij een vuurkorf en snuffel tussen alle kerstspulletjes. We wensen je veel plezier en alvast een hele fijne kerst!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.