Zo voordelig mogelijk op restaurant gaan! - Goedkoop.be

Zo voordelig mogelijk op restaurant gaan!

Richard
Door Richard
0 reacties

Of je nu jouw partner mee op restaurant wil nemen of het hele gezin. Het is een uitje, waar je graag tijd voor vrijmaakt. Het enige probleem is dat het ook veel geld kost. Dat zijn kostbare centen in tijden van stijgende prijzen. Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om voordelig op restaurant te gaan. Hoe je dat doet, lees je allemaal in dit artikel.

Gebruik een kortingscoupon

Restaurants willen hun zaak ook graag promoten. Dit gebeurt vaak met nieuwe restaurants. Om meer naamsbekendheid te creëren geven ze een korting op het menu. Deze korting moet je vaak wel vooraf al bemachtigen. Dit kun je doen via websites zoals Social Deal, Groupon, Two4One, Diningcity en The Fork, om zomaar wat voorbeelden te noemen. Er zijn nog meer websites die veel restaurant deals aanbieden, maar dit zijn de meest populaire.

Op deze websites zoals die van Groupon,komen veel mooie deals voorbij, die je op voorhand aanschaft. Als je dan een restaurant hebt gekozen, moet je wel eerst een reservering maken. Bij sommige restaurants kun je de korting bijvoorbeeld niet inleveren in het weekend of op feestdagen. Houd daar vooraf rekening mee. Dat kun je doen door altijd de kleine letters te lezen bij elke deal die je overweegt om te kopen.

Goed eten hoeft niet duur te zijn

Op restaurant gaan is niet gratis, maar betekent ook niet dat het altijd een fortuin hoeft te kosten. Italiaanse restaurants zijn vaak goed betaalbaar. Je betaalt vaak voor een pasta rond de € 15. Zo kun je met je gezin met 2 kinderen voor een kleine € 80 al op restaurant gaan. Dat is veel geld vergeleken met een maaltijd die je thuis maakt. Maar het is ook weer niet zo duur dat je er echt geld voor opzij moet zetten.

Soms is het ook nodig om jezelf even te trakteren op een avondje buitenshuis. Is je budget echt niet zo groot? Dan kun je ook altijd alleen met je partner op restaurant gaan. Dan kun je weer besparen op de gerechten van de kinderen. Dat is ook een slimme manier om het aan te pakken en zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Pak uit aan huis

Hoewel een avond op restaurant gaan heel leuk kan zijn, heb je er ook niet altijd behoefte aan. Soms is het fijn om na het werk thuis te komen en samen lekker te koken. Het is niet dagelijks dat je uren in de keuken staat, maar daar kun je natuurlijk wel een keer voor kiezen. Want in plaats van op restaurant gaan, kun je die gerechten ook naar jou toe halen.
Er zijn verschillende websites, waarbij je de lekkerste recepten kunt namaken. Een van de populairste voorbeelden is natuurlijk Hello Fresh. Je kunt zelf kiezen hoeveel gerechten je per week wil ontvangen. Begin bijvoorbeeld eens met 3 gerechten voor het weekend.

via Hello Fresh krijg je dan het recept thuisbezorgd samen met alle ingrediënten. Heel ideaal, want zo hoef je niet langer je huis uit. Het voordeel van Hello Fresh is dat het recepten zijn die je niet snel zelf bedenkt. Zo uniek zijn ze. Je hebt zelf ook de keuze wat voor type gerechten je wil. Sommige willen binnen 30 minuten klaar zijn, terwijl anderen wel een paar uur in de keuken willen staan. De keuze is aan jullie.

Wil je date night naar een hoger niveau tillen? Bestel dan een box bij ‘cook like a chef’ en zet zelf een sterrenmaaltijd op tafel! Wil je het nog veel beter aanpakken en vaker koken zoals in sterrenrestaurants? Neem dan een abonnement op Cheflix en kook zelf de sterren van de wereld voor jouw partner. Ook hier hoef je niet meer door de winkelfolders te doorbladeren.

Thuis eten wordt ineens veel beter dan op restaurant gaan!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.