Energie - Goedkoop.be
Thuis

We hechten veel belang aan ons eigen stekje. Hoe graag we er ook op uit trekken, thuiskomen blijft aangenaam. Van elke kamer inrichten tot wekelijks naar de supermarkt gaan, in en rond onze thuis stapelen de bespaarpostjes zich op. We hebben goed nieuws, want met een minimum aan inspanning, stapel je de uitgespaarde euro's al snel op!

5 slimme tips om je energierekening te verlagen

Schrik jij regelmatig van je energierekening? Dan is het goed om daar verandering in te brengen. Het is op verschillende manieren mogelijk om je energierekening te verlagen. Je energieverbruik verminderen is niet alleen ideaal omdat het geld bespaart, ook is het goed voor het milieu. Benieuwd naar de beste tips om je energierekening lager te maken? Wij sommen vijf slimme tips voor je op!

Lees meer
Duurzaamheid in het huishouden: iedereen kan het zelf!

Het verlangen naar meer duurzaamheid wordt steeds algemener in de samenleving. Mensen letten op wat ze kopen, houden rekening met hun omgeving en denken na over hoe vaak ze de auto echt nodig hebben. We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Lees meer
Zo verlaag je de gasrekening door goede ventilatie in huis

Het is enorm belangrijk om het huis goed te ventileren. Van jongs af aan krijgen we allemaal mee dat we vaak de ramen open moeten zetten. De meeste mensen doen dit ook dagelijks heel trouw. Helaas is alleen het openzetten van de ramen tegenwoordig niet meer voldoende om onze huizen voldoende te ventileren. Hier lees je hoe dit precies zit.

Lees meer
Eenvoudig besparen door halogeenspots te vervangen door ledspots

Een goedkope en eenvoudige manier om je energiefactuur te verlichten, is door halogeenlampen te vervangen door ledlampen. Het vervangen van halogeenspots door ledspots kan niet altijd een-op-een en mogelijk is het nodig om ook een nieuwe transformator te plaatsen, maar toch is het zeker de moeite waard. We leggen uit hoe het werkt en hoe hoog de besparing kan oplopen.

Lees meer
Hoge temperatuur staal voor verwarmingsketels

Staalplaten voor verwarmingsketels worden vaak gebruikt onder omstandigheden van gemiddelde tot hoge temperatuur en hoge druk. Ze worden niet alleen blootgesteld aan hogere temperaturen en drukken, maar ook aan schokken, vermoeiingsbelastingen en corrosie van onder andere water en gas.

Lees meer
Betaal minder voor je verwarming met deze tips

Wist je dat de kost voor verwarming tot wel 60% van je complete energiefactuur in beslag neemt? Om die kost te beperken, zijn er heel wat mogelijkheden. Iedereen kent wel de standaard regeltjes van deuren dichthouden, thermostaat een graadje lager zetten en meer kleren aandoen. Maar er valt zeker nog meer te besparen op verwarming. Hieronder vind je enkele tips om je huis te verwarmen zonder te verspillen!

Lees meer
Deze besparingstips helpen je door de winter

Winter... Lekker de verwarming aan, knusse verlichting in huis en een kerstfilm (of twee) op tv. We verbruiken veel meer gas en elektriciteit in deze periode en dat is natuurlijk minder leuk voor onze portemonnee. En dat terwijl de feestdagen ook al niet goedkoop zijn! Wat kun je doen om je kosten toch zo laag mogelijk te houden in de winter?

Lees meer
Vijf eenvoudige manieren om te besparen op stroom

Vergeet jij soms het licht uit te doen of de TV uit te zetten? Onze moderne levensstijl vraagt om behoorlijk wat energie. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.000 kilowattuur aan elektriciteit. Het gebruik is natuurlijk heel erg afhankelijk van het woningtype, hoe het huis geïsoleerd is, hoeveel mensen er in huis wonen en uiteraard van hoe zuinig er wordt omgegaan met energie.

Lees meer
Betaal minder voor je energiefactuur

Wist je dat je als slapende klant bijna altijd teveel betaalt? Dit is vooral van toepassing bij energieleveranciers. Tarieven veranderen heel vaak, als je reeds lange tijd klant bent bij dezelfde maatschappij betaal je vermoedelijk nog het oude, duurdere tarief. Regelmatig veranderen is de boodschap. Heb je een slapend energiecontract? Dan kun je door het veranderen van leverancier tot € 1.350 per jaar besparen.

Lees meer
De voordelen van zonnepanelen

De zomer komt eraan en dat betekent veel meer zon! Heel leuk om gezellig buiten op een terrasje te zitten, maar ook goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bespaar je enorm veel op uw energierekening. En dat is niet alles. Lees hier meer voordelen van zonnepanelen.

Lees meer
Bespaar op stookkosten d.m.v. een houtkachel

Er zijn vele redenen om een open houtkachel te kopen: het verspreidt een aangename warmte, een gezellige sfeer en niets is beter dan op een koude winteravond voor de houtkachel te zitten. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan de aanschaf van een houtkachel: je kunt besparen op de verwarmingskosten met behulp van een houtkachel!

Lees meer
Tips om minder te betalen voor de verwarming in je woning

Om de kosten zo laag mogelijk te houden voor de verwarming in je woning geven we je enkele tips. Zo kan het zorgen voor een goede isolatie, een slimme thermostaat en de verwarming een graad lager zetten al veel uitmaken. Ook zaken zoals de radiatoren uitschakelen in ruimtes waar je niet bent of als je niet thuis bent en regelmatig wisselen van energieleverancier doen wonderen aan je energiefactuur.

Lees meer
Bespaar met deze coole bewaartips voor je koelkast!

Hoe deel je een koelkast in? Het is een vraag die wellicht niet vaak gesteld wordt. Een koelkast is nu eenmaal gewoon handig. Een perfecte opslagplaats voor je boodschappen. Alles op een plek, klaar voor dat fijne gerecht of die uitgebreide lunch. Maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Daarom lees je in dit artikel hoe je optimaal je koelkast gebruikt.

Lees meer
Water besparen van Aardappelen tot Zeepbeurt

Besparen begint bij de kleine dingen. Bij water bijvoorbeeld. We staan er niet bij stil, maar dagelijks verbruiken we gemiddeld 115 liter kraantjeswater. Per persoon! Met enkele simpele ingrepen spaar je een heleboel kostbaar drinkwater uit, maar wordt ook je waterfactuur gevoelig lager. Met het waterbesparende abc van Goedkoop.be sla je die twee vliegen vlotjes in een klap.

Lees meer
5x besparen op je woonkosten, zónder in te leveren op woongenot!

Niet inleveren op je wooncomfort, maar wel geld besparen. Klinkt als muziek in de oren, toch? Nou, we helpen je graag een handje! Hieronder vind je 5 hele handige, makkelijk toepasbare tips om te besparen op je maandelijkse kosten voor wonen en genieten, zonder dat het je woongenot kost.

Lees meer
De Vlaamse energiemarkt vrijgemaakt: positief voor jou!

De liberalisering van de Vlaamse energiemarkt heeft het energielandschap veranderd. Niet alleen voor energieleveranciers, maar ook voor intercommunales en vooral jou als consument. Consumenten kunnen door de vrije keuze profiteren van de concurrentiestrijd die energiebedrijven voeren om klanten te trekken en dit betekent lagere energieprijzen.

Lees meer
Richt je huis slim in en bespaar!

Smart Home producten, zoals klimaatregeling, beveiliging en verlichting, zijn ontwikkeld om jouw leven aangenamer en beter te maken, niet ingewikkeld. Een slimme thermostaat is een perfect voorbeeld van Smart Home. Het slimme toestel zal niet alleen het wooncomfort verhogen, maar ook helpen energie te besparen. Hoe dat werkt lees je in deze bijdrage.

Lees meer
Hoe je energie- en telefoonabonnement overhuizen van BE naar NL?

Steek jij binnenkort de grens over om je geluk te beproeven in buurland Nederland? Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo vertelden we je al eerder hoe je het best je auto mee kunt verhuizen. In dit artikel gaan we in op zaken als energie en telefonie. Lees maar mee, verhuizen wordt dan een voordelig fluitje van een cent!

Lees meer
Zonnepanelen: wel of niet rendabel?

Zonnepanelen kopen is dat wel of niet rendabel? Dat is de vraag die veel mensen bezig houdt. Als we kijken naar de uitputting van onze huidige grondstoffen en het verslechteren van ons milieu is het niet zo gek dat we massaal op zoek zijn naar manieren om duurzamer te leven. Om te kijken of zonnepanelen rendabel zijn, is het eerst belangrijk om de voor- en nadelen goed op een rijtje te hebben. Ook moet je beseffen wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen. Ontdek het nu!

Lees meer
Investeren in een warmtepomp: wel of niet doen?

Let je graag op de kleintjes en ben je op zoek naar de perfecte manier om je huis duurzaam te verwarmen? Dan is de warmtepomp de ideale oplossing. Maar is dit financieel ook aantrekkelijk? Zijn de warmtepomp prijzen het eigenlijk wel waard? Ben je benieuwd of de warmtepomp een goede investering zou kunnen zijn voor jou? Lees dan snel verder.

Lees meer
5 gratis tips om makkelijk energie te besparen!

Energie besparen is voor veel mensen iets wat er snel bij in schiet. Ons dagelijkse leven is al zo druk dat we simpelweg niet meer stilstaan bij wat we kunnen betekenen voor het milieu en voor onze eigen portemonnee. Voor iedereen die weer schrikt bij de jaarlijkse afrekening of een steentje wilt bijdragen aan het milieu is het uitvoeren van een paar gemakkelijke, energiezuinige tips al voldoende.

Lees meer
Voor niets gaat de zon op: je teller op 0 met zonnepanelen!

Geschrokken van de energiefactuur? Maak dan van 2018 het jaar waarin je zonnepanelen installeert. Zonnepanelen zijn al jarenlang populair en vanwege de steeds toenemende technische efficiëntie nog steeds de nummer één voor duurzame energieopwekking. In deze blog lees je over twee onderwerpen die vaak een discussiepunt vormen. De terugdraaiende teller en zonnepanelen in de winter.

Lees meer
De 3 meest rendabele manieren om je woning te verduurzamen

Ben jij van plan om je huis te verduurzamen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar hoe je dit het meest rendabel kunt doen? Wij hebben de 3 meest rendabele methodes voor je uitgezocht. In dit artikel behandelen we kort enkele verduurzamingsprojecten zoals het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van de cv-ketel.

Lees meer
Laat geen korting meer lopen en bespaar met groepsaankopen

Bespaar jij al met groepsaankopen? In dit artikel vertellen we je wat meer over de groepsaankoop, hoeveel je kan besparen en waar je zeker op moet letten!

Lees meer
Vijf bespaartips van een loodgieter

Besparen op nutsvoorzieningen is altijd een goede manier om goedkoper door het leven te gaan. De elektriciteits-, water- en gasrekening behoren tot de hoogste kosten die we maandelijks maken. Het zijn wel noodzakelijke kosten, want zonder elektriciteit, water en gas wordt het moeilijk om te overleven. Wel is het mogelijk om minder hiervan te gebruiken, waardoor je dus ook minder hoeft af te rekenen aan het einde van de maand.

Lees meer
4 energiebespaartips buiten je huis

Het is alweer een tijdje winter, oftewel het wordt langzaamaan kouder. Hierdoor moeten alle huizen extra verwarmd worden. Daarom zijn hier 4 energiebespaartips voor de muren aan de buitenkant van je huis, om zo de kosten in de winter laag te houden.

Lees meer
Meer dan €250 besparen op je energieleverancier? Het kan!

Als je geld wil besparen op je energiefactuur is de slimste manier hiervoor om te veranderen van energieleverancier. Wil je de juiste keuze maken, dan is het belangrijk om je vergelijking correct uit te voeren. Bovendien mag je niet vergeten om regelmatig opnieuw te vergelijken. Zo vermijd je dat je energieleverancier je prijs verhoogt zonder dat je het beseft.

Lees meer
Is het nachttarief ook voor jou effectief?

De elektriciteitsrekening, niemand zit erop te wachten, maar toch krijgt iedereen hem. Ben je overdag niet thuis, maar op het werk en dus vooral ‘s avonds thuis? Dan kan je die elektriciteitsrekening mogelijk een beetje minder vervelend maken met een dubbele meter. We leggen je uit hoe het werkt.

Lees meer
Ontdek de 5 voordelen van de pelletkachel

Wil je ‘s winters genieten van een sfeervolle, warme kachel maar wil je dit milieubewust doen? Een pelletkachel biedt de uitkomst. Benieuwd naar wat pelletkachels precies zijn en welke voordelen ze dan wel hebben? Lees snel verder en ontdek er alles over!

Lees meer
Dikketruiendag koud? Niet met deze tips!

Op 2 februari is het weer Dikketruiendag: een dag waarop je de verwarming minimaal één graad lager zet, om zo energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het mileu. De wereld moet immers nog een tijdje langer mee! Energie besparen en deze dag tóch comfortabel maken? Lees dan verder..!

Lees meer
In 4 tips naar een goed geïsoleerde woning

Je woning goed isoleren een te grote investering? Als je het slim aanpakt zal dit enorm meevallen. Want naast het feit dat de investering niet groot hoeft te zijn, verdien je ze snel terug. Dit omdat je minder hoeft te stoken en dus bespaart op je energierekening. Lees verder en ontdek 7 tips om je huis goedkoop te isoleren.

Lees meer
Bespaar op stookkosten met je cv-ketel

Een lekker warm huis, wie wil dat nu niet. Het nadeel hiervan is wel dat de energierekening vaak de pan uit rijst. Gelukkig kan je hier iets aan doen. Met eenvoudige maatregelen bespaar je al gauw tientallen euro’s per jaar. Ben je benieuwd hoe? Ontdek nu 6 bespaartips om in je woning de stookkosten te verlagen.

Lees meer
Vier feiten die je absoluut moet weten over groene stroom

Dat we voorzichtig moeten omspringen met Moeder Aarde, dat is al een tijd duidelijk. Gelukkig kunnen we als consument onze bijdrage leveren, bijvoorbeeld door te kiezen voor groene stroom. Goedkoop.be overloopt vier feiten die je absoluut moet weten over groene stroom. Wat is het precies, hoe krijg jij het in huis, bestaat het eigenlijk wel echt en bovenal, wat is het prijsverschil met zijn tegenpool, de grijze stroom?

Lees meer
Acht eenvoudige tips om energie te besparen in huis

Energie besparen, het blijft een hot item, zeker in tijden van crisis. In dit artikel focust Goedkoop.be niet op de grote ingrepen, wel op kleinere bespaarpostjes. We bewijzen graag dat je niet of nauwelijks hoeft te investeren om energie te besparen.

Lees meer
Goedkope elektriciteit en gas: de voordeligste leveranciers

Energie – meestal elektriciteit of aardgas - neemt een grote hap uit ons huishoudbudget. Waarom zouden we de markt dan eens niet verkennen, op zoek naar de goedkoopste leverancier? Met onze goed(kop)e raad weet je waar je op moet letten en ga je geïnformeerd de markt op.

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.