Leuke dingen om te doen in zomervakantie: 7 staycation tips - Goedkoop.be

De ideale staycation dankzij deze 7 uitjes!

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Dagje Uit

Thuis blijven tijdens de vakantie wordt een nieuwe trend. Je hoeft niet langer duizenden kilometers te vliegen of te rijden om er eens tussenuit te gaan. Door thuis te blijven, mis je niets van de leuke dingen hier. Denk maar aan festivals, etentjes met vrienden, … Gedaan met vertoeven op vakantiebestemmingen en welkom aan deze 7 leuke uitjes voor tijdens je staycation.

1. Schuim alle zomerbars af

Zomerbars rijzen uit de grond als paddenstoelen in de zomer. Deze bars zijn echt de moeite om één voor één te bezoeken. De zomersfeer zal je op enkele kilometers van je woonplaats meteen innemen. Overal zijn er leuke zomerbars. Hier zijn onze favorieten voor deze zomer:

1. Bezoek het dakterras van Gaston op de Wiedauwkaai 52 te Gent. Hier kan je petanquen, lekker lunchen en zelfs dineren. Vanaf deze Gaston Rooftop Bar heb je een geweldig zicht over Gent.
2. Bocadero is dé alom bekende zomerbar op de Rijnkaai in Antwerpen. Hier kan je genieten van de beste drankjes en ook cremerie Foubert heeft hier een pop-up bar voor de ijsliefhebbers.
3. BARàBAZ in Bazel is een tijdelijke zomerbar in augustus. Van workshops bloemschikken tot yoga en een optreden van Isbells, alles wat je maar kan dromen wordt hier werkelijkheid. 
4. Hou je van dieren? Dan kan je ook langsgaan bij de zomerbar van Pairi Daiza. Aan het pinguïnstrand vinden er optredens plaats. Koppel er ineens een dagje aan vast om alle dieren te bewonderen.

2. Glamping in je eigen tuin

De zomervibes zullen pas echt bovenkomen als je je tent vanonder het stof haalt. Of die nu in verre oorden staat of in je tuin, het leuke gevoel is er in beide gevallen. Het enige voordeel: om thuis te kamperen hoef je niet twee dagen in je auto te zitten en lang in de rij staan te wachten voor de douche. Koppel aan je kampeerdagje een barbecue en nodig wat vrienden uit. Bedenk ook dat je een luxe hebt door gewoon even in je eigen huis te gaan douchen.

3. Ook de Belgische kust heeft veel te bieden

De Belgische kust is een prachtige bestemming om even wat verfrissing op te zoeken als je niet op reis gaat. Je staycation is pas compleet als je met je voeten in onze eigen zee hebt gestaan. Denk eraan dat een vakantie niet volmaakt is zonder te zwemmen in de zee! Pak je handdoek, tentje, emmertje en schopje mee en maak er dé ideale stranddag van.

Heb je het niet zo voor de Belgische kust? Ga dan net over de grens naar de Nederlandse zee. Deze is veel rustiger en minder volgebouwd dan de Belgische.

Gouden tip van Goedkoop.be

Leg alles vast op camera zoals je dat op een echte vakantie zou doen en verzamel al je kiekjes later in een mooi fotoboek. Bij Albelli staat regelmatig een mooie promotie voor je klaar, zodat je flink bespaart op je fotoalbum en geld overhoudt voor nog meer toffe zomeractiviteiten

4. Organiseer een thema-avond over een buitenlandse bestemming

Haal de vakantie helemaal naar hier door een thema-avond te organiseren over een buitenlandse bestemming die je graag zou bezoeken. Denk maar aan een Italiaanse dag vol met pizza, pasta en overheerlijke wijn. Of organiseer een Spaanse dag met tapas, paella en flamencodansen. Je kinderen zullen hier ook zeker voor te vinden zijn!

5. Wees even toerist in eigen stad

Ook al denk je dat je de steden in je eigen land al door en door kent, als toerist beleef je het toch anders. Trek er daarom op uit met een stadsgids in Brugge, Gent, Brussel, Hasselt of Antwerpen of een kleinere stad. Ontdek dingen die je nog niet eerder opmerkte. Neem je tijd om ernaar te kijken zoals je dat in buitenland zou doen en ontdek de parels van je eigen omgeving. Breng zeker ook een bezoekje aan de toeristische dienst! 

6. Doe mee aan de Big Jump

De Big Jump is een initiatief van GoodPlanet om elke tweede zondag van juli in het water te springen. Hiermee tonen we dat we wakker liggen van het proper water. Dit jaar wordt er op 9 juli om 15 uur gesprongen over heel België. Een leuk initiatief waar je een zomerdag heel betekenisvol mee kan vullen! Samen met andere mensen creëert deze jump nog verbondenheid ook.

7. Bezoek de Gentse Feesten

Van 14 tot 23 juli zijn het zoals elk jaar Gentse Feesten. Deze feesten in de Arteveldestad zijn meer dan de moeite waard. Het programma van dit cultureel volksfeest is erg divers en ook voor kinderen zijn er tal van activiteiten. In een wip vul je 10 dagen van je vakantie met dans, muziek, optredens en kunst. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Verspreid over de hele stad is er heel wat te beleven. 

Meer weten over de Gentse Feesten? Lees ons artikel 'Gentse Feesten: gratis spektakel voor jong en oud!' eens

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.