Waterpretpark Belgie: ontdek ze allemaal! - Goedkoop.be

Plons voordelig in de spetterendste waterpretparken van België

Door
Laatste update op 1 reactie Meer Dagje Uit

Wanneer de zon schijnt, krijgt iedereen zin om te zwemmen. En dan zeker om te gaan zwemmen in een waterpretpark. In België hebben we hier geen gebrek aan, ontdek PlopsAqua, Aqualibi, Sunparks en Center Parcs.

Deze waterpretparken zijn gekend om hun golfbad, apart kinderbad, relaxzones en uiteraard de vele glijbanen. Maar wat maakt elk pretpark nu uniek? Ontdek het hieronder en vergelijk de prijzen!

Ontdek de stoere vikingwereld van PlopsAqua

PlopsAqua is het nieuwste waterpretpark in het lijstje. De deuren zijn nog maar net geopend en iedereen is er laaiend enthousiast over. Wat het park zo uniek maakt is de originele setting. Terwijl de meeste waterparken kiezen voor een tropische, warme sfeer, kiest PlopsAqua voor het thema Wickie de Viking. De bezoekers wanen zich in het gevaarlijke en avontuurlijke noorden bij de Vikings.

Ook heeft het zwembad de hoogste glijbaan van België, de Sky Drop. In deze 20 meter hoge attractie heb je niet alleen een prachtig uitzicht over Plopsaland de Panne, maar geniet je ook van een vrije val vanuit een capsule om erna tegen topsnelheden door de bochten van de glijbaan te vliegen.

Een laatste pluspunt is dat je ook een combiticket kunt kopen voor PlopsAqua en Plopsaland de Panne. Zo bezoek je beide parken tegen een lagere prijs.

Praktisch

Embed code
Overzicht waterpretparken: PlopsAqua
  Individueel ticket
PlopsAqua
Combiticket
PlopsAqua + Plopsaland
Kinderen
kleiner dan 85cm
gratis  
Kinderen tussen
85cm en 1m
€9,99 €19,25
Vanaf 1 meter €18,50 €45,25
Senioren 70+ €9,99  
Personen met handicap €13,50  
Parking €10  

 

Met een ticket heb je 4u toegang tot PlopsAqua.

Tip: Tot en met je 11 jaar krijg je gratis toegang op je verjaardag.

Met de hoogste snelheid glijden in Aqualibi

Aqualibi bevindt zich naast één van de grootste pretparken van België, namelijk Walibi. Zoals Walibi gekend is voor de snelle rollercoasters, is Aqualibi gekend voor de snelle glijbanen. Er zijn wel zeven glijbanen: op één daarvan kan je met banden afdalen en op een andere kan je tot wel 50km/u snelheid behalen.

Als je na al dat glijden nog niet voldaan bent, schrijf je je in voor de AquaClash. Dit is een duel tussen twee teams, waarvan de winnaars een speciale AquaClash-trofee krijgen. Het spel bestaat uit waterspelen vol evenwichtsoefeningen, behendigheidstests en heel veel humor.

Praktisch

Individuele tickets Aqualibi

Embed code
Overzicht waterpretparken: Aqualibi
AQUALIBI Kassa Online
Kleiner dan 1m gratis gratis
Tussen 1m en 1m20 €5 €5
Tussen 1m20 en 1m40 €16 €15
Groter dan 1m40 €20 €19
Senioren €16 €15
Mindervaliden €16 €15
Parking €8  

 

Koop je je tickets op voorhand, dan spaar je alweer wat eurootjes uit! Profiteer ook van de online Family & Friends promo. Kom je met minimum 6 personen, dan betaal je slechts €16 per ticket. Let wel, alleen als je de tickets online minimum een dag op voorhand koopt.

Combitickets Walibi en Aqualibi

Wil je je bezoek combineren met Walibi, dan koop je voordeligere tickets voor het zwembad. Als je tickets van Walibi kocht tegen de normale prijs, dan mag je 1u15 gratis het water in. Als je daarentegen je tickets van Walibi gekocht hebt met korting, betaal je slechts 5 euro per persoon voor 13u, erna krijg je 50% korting op je inkom.

Zwemmen en relaxen bij Sunparks

Sunparks heeft subtropische zwembaden waar niet alleen vakantiegangers, maar gewoonweg iedereen volop geniet en relaxt. Er is voor ieders wat wils. Naast de gebruikelijke glijbanen en het golfslagbad, zijn er ook bubbelbaden, een wildwaterbaan en een buitenzwembad mét terras om even uit te blazen.

Praktisch

Embed code
Overzicht waterpretparken: Sunparks
SUNPARKS Kempense Meren Oostduinkerke De Haan Ardennen
0 t.e.m. 2 jaar €5 €5 €5 €3
3 t.e.m. 12 jaar €13 €12-15 €12-15 €9
Ouder dan 13 jaar €15 €14-17 €14-17 €14
Parking €2 €5-6 (hoogseizoen) €5-6 (hoogseizoen)  

 

In de tabel lees je de algemene tarieven. Voor Sunparks Oostduinkerke en De Haan geldt het eerste tarief op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag buiten schoolvakanties, het tweede tarief op alle andere dagen.

In Sunparks Oostduinkerke, De Haan en Ardennen gelden kortingtarieven als je je ticket 2u voor sluitingstijd koopt. Ook groepen krijgen korting in Sunparks Kempense Meren en Ardennen.

Snorkelen tussen de haaien in Center Parcs

De zwembaden van Center Parcs De Vossemeren en Erperheide hebben als voordeel dat je met je toegangsticket voor het zwemparadijs ook gratis toegang hebt tot het park met zijn warme tuinen en de superleuke speeltuinen. Wat het zwembad zelf zo speciaal maakt is het gevarieerde aanbod aan attracties, gaande van gewone glijbanen tot wildwaterbanen waar je meegesleurd wordt door de stroming.

Hou je het liever rustig? Ook jij beleeft er veel plezier, met een buitenzwembad, bubbelbaden en als kers op de taart een gelegenheid om te snorkelen tussen vissen en zelfs haaien! Wees gerust, deze waterdieren zitten veilig achter glas, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Praktisch

Embed code
Overzicht waterpretparken: Center Parcs
CENTER PARCS Erperheide De Vossemeren
  voor 16u30 na 16u30 voor 16u na 16u
0 t.e.m. 2 jaar gratis gratis gratis gratis
3 t.e.m. 12 jaar €14,95 €8,5 €15,95 €9,95
Ouder dan 13 jaar €17,95 €10,95 €18,95 €12,50
Parking €6 €6 €6 €6

 

Verder gelden er allerhande kortingstarieven voor onder meer voor groepen. En wat dacht je om aan dat waterparkavontuur meteen een weekendje te koppelen? Bij Center Parcs profiteren families en iedereen die 55+ is, ook nog eens van korting op een verblijf! Benieuwd naar alle kortingen? Kijk dan even op onze speciale Center Parcs pagina.

Welk waterpretpark zou jij graag onveilig gaan maken?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.