Leuke uitstapjes voor weinig geld: bezoek GLOW Eindhoven! - Goedkoop.be

Novemberuitje: Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven

Danique van GLOW Eindhoven
Door Danique van GLOW Eindhoven. Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Een lekker avondje uit in November? Bezoek het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven (11 november tot en met 18 november), net over de grens met Nederland. Bewonder de lichtkunstprojecten, lekker door de stad slenteren en genieten van een hapje en drankje; de ingrediënten voor een onbezorgd avondje uit!

Het centrum van Eindhoven zal van 11 tot en met 18 november weer in het teken staan van lichtkunstfestival GLOW. Dit jaar zullen meer dan 30 kunstenaars uit binnen- en buitenland zorgen voor een grote expositie aan lichtkunst door het gehele centrum. Op grote gebouwen in de stad, zoals de Catharinakerk en de Blob, zullen indrukwekkende projecties te zien zijn. Daarnaast heb je GLOW Next, gecentreerd op het NRE-terrein, wat richt zich op experimentele samenwerkingen tussen creatief talent en de hi-tech industrie. Deze samenwerkingen uiten zich in wereldpremières; voor het eerst te zien op GLOW. Alle kunstwerken worden middels een wandelroute van zo’n 6 kilometer aan elkaar verbonden. De route is gratis toegankelijk.

Hoe kom ik er?

Omdat GLOW vorig jaar 740.000 bezoekers trok en een deel van de stad afgesloten is vanwege de wandelroute, wordt er aangeraden met de trein te komen. Bij het uitlopen van station Eindhoven Centraal begeef je je ook nog eens direct op de wandelroute. Mocht je toch liever met de auto willen komen, dan is dit ook mogelijk. Houd wel in gedachte dat vanaf 18.30 uur bepaalde wegen afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Wil je verzekerd zijn van een parkeerplek in het centrum, dan kan er hier een parkeerticket gereserveerd worden bij twee parkeergarages: Q-Park Centrum de Admirant of Q-Park Bijenkorf. Neem voor vertrek de website van GLOW Eindhoven door om op de hoogte te zijn van wegafsluitingen.

Tours

Gouden tip van Goedkoop.be

Voordelig reizen naar Eindhoven om te genieten van het lichtfestival? Bestel dan je tickets bij FlixBus! Met deze comfortabele bus reis je al vanaf amper €7 van Antwerpen naar Eindhoven, maar ook vanuit andere Belgische steden is voordelig reizen mogelijk. De bus stopt in Eindhoven op het Centraal Station, waardoor je direct in het centrum arriveert.

Toegang tot het lichtkunstfestival is gratis, maar toch kun je een aantal opties aan jouw avondje GLOW toevoegen om er maximaal van te kunnen genieten. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de wandelroute met een ervaren gids te belopen. Zo krijg je meer uitleg over de lichtkunstobjecten en ervaar je wat de lichtkunstenaars zelf te vertellen hebben. Een tour kost €12,50 per persoon, duurt zo’n twee uur en de groepen zullen bestaan uit maximaal 20 mensen. De tours zijn hier te boeken.

Lightshow-performance Philips Stadion

Uniek dit jaar is de lightshow-performance in het Philips Stadion genaamd ‘Once upon a Light’. Licht heeft altijd een belangrijke rol in de stad Eindhoven gespeeld; van de eerste luciferfabriek in Nederland, tot de gloeilamp van Philips, tot GLOW. Deze ontwikkeling van licht in Eindhoven wordt uitgebeeld met lichtprojecties, muziek, dance en special effects in een spectaculaire show in het Philips stadion. De openingsshow is op zaterdag 11 november om 18.30 en later die avond is er nog een show om 21.00. Op de resterende dagen zullen de shows om 19.30 en 21.00 beginnen. Voor deze speciale lichtshow dien je wel een kaartje te kopen. Wil je verzekerd zijn van een plekje in het stadion, dan kun je hier online kaartjes kopen. Online kost een kaartje €5, aan de deur €7,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en studenten krijgen een speciale korting.

Avondje uit

Het bewandelen van de GLOW-route alleen is natuurlijk al een hele beleving! Maar buiten de route is er nog veel meer mogelijk voor een lekker avondje uit. Het belopen van de route zal zo’n 2 tot 2,5 uur in beslag nemen, maar je kunt er pas echt de tijd nemen met één of enkele pauzes op de GLOW Spots. Op de route zijn drie GLOW Spots te vinden: Stationsplein, Victoriapark en NRE-terrein. Elke GLOW Spot heeft een eigen sfeer met verschillende en verrassende horeca-concepten. Hier kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje, of gewoon even zitten om uit te rusten en op te warmen. Liever in een restaurant eten? Kijk dan op deze website voor informatie over de zogenaamde GLOW Hosts. De GLOW Hosts zijn restaurants die een warm hart aan GLOW toedragen, vaak hebben zij zelfs een speciaal menu voor je samengesteld. Zo zijn in het Philips Stadion arrangementen beschikbaar inclusief een ticket voor de lichtshow.

Meer informatie over de lichtkunstprojecten, de route, de lightshow-performance en nog veel meer is te vinden op www.gloweindhoven.nl. Via de GPS-tracker op de mobiele website is de route op de telefoon live te volgen. De website is zo ingesteld dat deze is toe te voegen aan het beginscherm van jouw mobiele telefoon. Impressies van vorige edities zijn bovendien veel te vinden op Google!

 

Over de auteur

Danique van GLOW Eindhoven

Danique werkt bij Stichting GLOW en kent daarom alle ins en outs van het populaire festival. Ze licht daarom graag toe hoe je vanuit België een gezellig én voordelig avondje uit beleeft, met tips over vervoer, tickets en meer!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.