Thuis

We hechten veel belang aan ons eigen stekje. Hoe graag we er ook op uit trekken, thuiskomen blijft aangenaam. Van elke kamer inrichten tot wekelijks naar de supermarkt gaan, in en rond onze thuis stapelen de bespaarpostjes zich op. We hebben goed nieuws, want met een minimum aan inspanning, stapel je de uitgespaarde euro's al snel op!

Creëer je eigen stekje met deze ‘planten stekken tips’!

Wil je graag je tuin een update geven, maar vind je dit nogal aan de prijzige kant? Hier is de perfecte oplossing voor: stekken! Binnen enige tijd creëer je je eigen stekje. Leuk om te doen en nog eens voordelig ook. Benieuwd naar handige tips om je eigen planten te kweken? Duik dan in dit artikel. Voor je het weet schieten jouw zelfgekweekte bloeiers als paddenstoelen uit de grond.

Lees meer
Sorteer je afval en bespaar een berg

Als het gaat om afval composteren en recycleren, scoort België hoog op de Europese ranglijsten. Er is een dalende trend te zien in het gemiddeld aantal kilo’s huishoudelijk afval. Een mooi resultaat, maar er is ruimte voor verbetering. Sorteer jij al netjes je afval? Weet je precies welk afval waar hoort? Met zoveel soorten vuil, is het niet altijd makkelijk te weten wat waar moet. Wij helpen je alvast op weg hiermee. Want goed sorteren betekent een beter milieu en een lagere afvalfactuur.

Lees meer
Muggen plagen en jagen voor een prikkie

Heerlijk barbecuen, lekker plonzen of wandelen, de zomer kent naast deze voordelen ook wat kleine nadelen. Heel kleine nadelen wel te verstaan: muggen! Dit jaar heerst er een muggenplaag. Ben jij altijd één van de ‘gelukkigen’ die helemaal lek geprikt wordt door deze minivampieren? Dan heb je vast al de nodige middelen gebruikt om ze weg te jagen? Heeft het tot nu toe weinig geholpen? Lees dit artikel en wie weet staat er iets tussen waardoor je eindelijk afrekent met rode, jeukende bulten.

Lees meer
Met deze tips is buitenspelen voor je kind FUN!

Buitenspelen is gezond. Je krijgt frisse lucht, vangt zonlicht op en je beweegt. Heb je een kind dat liever binnen blijft? Probeer dan om buitenspelen leuker te maken, bijvoorbeeld door plezante tuinactiviteiten te bedenken. Lees verder en ontdek originele tips, zodat je kind met meer plezier naar buiten gaat.

Lees meer
Weinig ruimte? Zo creëer je een moestuin op 1m2!

Droom je van een eigen moestuin, maar heb je altijd gedacht dat je daar niet genoeg ruimte voor hebt? Dat probleem helpen wij de wereld uit. Er zijn namelijk genoeg manieren om op weinig ruimte een heerlijk moestuintje te creëren. Lees snel verder en ontdek hoe je dat doet!

Lees meer
De zzz-zomer overleven zonder wespen

Krijg jij ook spontaan spastische neigingen wanneer je denkt een wesp bij je in de buurt te horen of te zien? Wij in ieder geval wel. Hoewel het weer natuurlijk heerlijk is in de zomer, brengt het helaas één groot nadeel met zich mee: wespen! De wesp schijnt steeds aggressiever te worden, wat voor ons natuurlijk geen prettig vooruitzicht is. We hebben daarom een aantal zeer handige tips voor je verzameld, zodat je geen last hebt van dit rondvliegend gespuis.

Lees meer
Nooit meer naar binnen! In 6 tips naar een klein buitenpaleis

De zon toont zich van haar beste kant en dat is jouw teken: je kunt weer naar buiten! Lekker op je eigen terrasje genieten van het voorjaar. Heb je spijtig genoeg geen tuin en moet je het doen met een niet al te groot balkon? Zie je hierdoor een zonnig voorjaar aan huis aan je neus voorbij gaan? Welnee! Met enkele nuttige tips van Goedkoop.be en een gezonde dosis creativiteit tover je jouw balkon om tot een klein buitenpaleis en wil je straks als het zover is, niet meer naar binnen!

Lees meer
Een gerecycleerde tuininrichting: pimp je tuin in 5 groene tips

Het is weer lente en dat betekent natuurlijk genieten van de eerste zonnestralen in je tuin. Hiervoor moet je je tuin natuurlijk volledig in orde krijgen zodat het er leuk vertoeven wordt. Een zithoekje in het zonnetje, een mooi uitzicht op wat groen... Leuke tuinspullen en plantjes kosten echter best wat. Ontdek hier welke alternatieven er allemaal zijn om jouw tuin te pimpen voor een laag budget!

Lees meer
Barbecue kopen? Ontdek welk type grillkoning jij bent!

De eerste warme dagen zijn een feit. En dat betekent, juist ja..barbecuetijd! Zijn eerdere buitenetentjes door anderen georganiseerd? Gewoonweg omdat je (nog) geen barbecue hebt? En wil je nu graag eens zelf voor grillkoning spelen, alleen weet je niet precies welk type barbecue het beste bij jou zou passen? Geen probleem! Goedkoop.be zocht voor je uit wat de verschillen en eventuele overeenkomsten tussen elektrische, houtskool– en gasbarbecues zijn. Zo maak je straks heel gemakkelijk je keuze.

Lees meer
Hoe je tuin budgetvriendelijk inrichten?

Zonnige momenten in België worden gekoesterd, mensen trekken massaal naar buiten zodra de zon na een donkere winter komt piepen. Liefst vanal doen we dat in onze eigen tuin, een plekje dat dus wel wat aandacht verdient. Dit zou Goedkoop.be niet zijn, als we niet op zoek gingen naar goedkope manieren om je tuin in te richten.

Lees meer