Lekker shoppen in het buitenland - Goedkoop.be

Lekker shoppen in het buitenland

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben je gek op winkelen en mag je jezelf een echte shopaholic noemen? Dan ken je vast alle leuke winkelsteden van Nederland al. Wil je het eens een keer heel anders doen en er gelijk een mini-vakantie van maken, ga dan shoppen in het buitenland. Ga met vriendinnen die winkelen net zo te gek vinden als jij op shop-ontdekkingsreis in een Europese stad. Ontdek nieuwe boetiekjes, ga lekker lunchen of dineren in een té gekke tent en sluit de dag af in een gezellig café. We hebben hier de leukste winkelsteden voor je op een rijtje gezet. Dus, ‘shop till you drop’!

Shopsteden vlak over de grens

Vlak over de Duitse grens, in Düsseldorf, kun je heerlijk winkelen. Het aanbod is vergelijkbaar met Amsterdam. Chique boetiekjes, grote warenhuizen en winkelcentra vind je overal in de stad. De bekende Königsallee in Düsseldorf is beslist de moeite waard, al is het alleen maar om je te vergapen aan de luxe boetieks van grote modemerken zoals Gucci, Armani en Cartier. Laat je budget dit niet toe dan is de Schadowstraße met betaalbare winkels een goed alternatief. Ook bij onze zuiderburen zijn er leuke shopsteden te vinden. Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge bieden je een breed scala aan winkels. En als je dan toch in België bent; vergeet de chocolade niet! Duitsland en België hebben natuurlijk wel als nadeel dat het er, net als in ons land, kan regenen. Om lekker op te vallen laat je daarom voor jou en je reisgezelschap paraplus bedrukken. Willen jullie alle aankopen op een handige manier vervoeren? Laat dan canvas tassen bedrukken. Een goed alternatief voor de plastic tassen waardoor je ook milieuvriendelijk shopt.

Het walhalla voor een shopaholic

De ultieme shopstad van Europa is toch wel Milaan. Hier kun je je hart ophalen wanneer je een liefhebber bent van luxe merken. Schoenen, kleding en accessoires van de meest bekende designers kun je naar hartenlust shoppen in deze Europese modehoofdstad. Maar in dit rijtje mogen we ook zeker Parijs en Londen niet vergeten. In de Engelse hoofdstad is het vooral aan het einde van het jaar geweldig om te shoppen. Alles is in kerstsfeer gebracht en alleen die aanblik al is zeer zeker de moeite waard. Houd je van romantiek dan kun je in Parijs je hart ophalen. Wanneer je een partner hebt die ook van winkelen houdt, kun je het één en ander met elkaar combineren. De liefde voor elkaar én het shoppen viert in de Franse winkelstad hoogtij.

Naar het zuiden of het noorden

Madrid en Barcelona mogen natuurlijk ook niet in deze opsomming van leuke Europese winkelsteden ontbreken. In beide steden vind je een gevarieerd aanbod qua boetiekjes, luxe merken en grote modeketens. Minder bekend is dat zowel het Zweedse Stockholm als het Deense Kopenhagen ook een walhalla is voor een shopaholic. Alle genoemde steden hebben, buiten het winkelen om, genoeg bezienswaardigheden die beslist de moeite waard zijn om te bezoeken!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.