Week van het Bos: de meest leuke tips en activiteiten - Goedkoop.be

Ontdek hier de geheimen van het bos en ga helemaal los!

Door
Laatste update op 0 reacties

Dartelende eekhoorntjes, een prachtig kleurenpalet van herfstbladeren, paddenstoelen die overal uit de grond poppen en een warme geurencombinatie van bomen en mos… Het bos biedt ons zoveel, maar eigenlijk genieten we er nog veel te weinig van. Want ga eens bij jezelf na, hoe vaak ben jij er te vinden?

Tijd om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om de natuur in te gaan. En wanneer kan dat nu beter dan tijdens de ‘Week van het Bos’. In deze week worden de leukste bosactiviteiten georganiseerd. Zoek jij nog de nodige inspiratie? Lees verder en kom direct in beweging!

De natuur beweegt ons allemaal!

Dit jaar staat de ‘Week van het Bos’ geheel in het teken van bewegen in de natuur. En dat bewegen in de natuur is meer dan alleen een lange boswandeling. Van springen in de modder, bladerkastelen bouwen, hardlopen en boommeditatie tot yoga en fitness, het bos leent zich prima voor deze en nog vele andere activiteiten.

Lijkt het je heerlijk om meer buiten actief te zijn, ook in de herfst en winter? Dan is de ‘Week van het bos’ het perfecte moment om te beginnen. In geheel België worden van 8 tot en met 15 oktober de meest uiteenlopende bosactiviteiten georganiseerd.

Ben je al helemaal enthousiast en wil je nu maar al te graag weten wat er te doen is en waar je terecht kunt? Kijk meteen op de website van Natuur en Bos. Selecteer op de plattegrond jouw regio en je ziet direct waaraan jij allemaal kunt deelnemen.

Voor alle super nieuwsgierigen lichten we hier een tipje van de sluier op:

 • In Opglabbeek kan je helemaal los tijdens een spectaculaire spelnamiddag. Rugby, bosvissen, boomklimmen, iedereen gaat vast en zeker moe naar huis. Deelname is gratis.
 • Hoe relaxed is yoga in de natuur?! Als 50-plusser krijg je hier antwoord op, op dinsdag 10 oktober in Deurne (Antwerpen). Meedoen aan deze yogasessie kost €3.
 • Wil je iets leuks met de familie ondernemen op zondagmorgen? Misschien is een GPS-tocht wel een ideetje. In onder andere Merchtem kun je op 8 oktober starten tussen 8.00 uur en 15.00 uur.
 • Fijn een stukje rennen door prachtige natuur? Ren het parcours door de Zwinduinen en -polders. De Besox Early Bird Run is voor iedereen die sportief is aangelegd en geen moeite heeft om vroeg op te staan op zondagmorgen. De start is om 8.00 uur en deelname kost €18 (inclusief ontbijt).

Tip: Doe mee met de ‘Natuurmove-challenge’. Neem een foto of maak een filmpje van jezelf waarmee je laat zien hoe jij actief bent in de natuur. Deel het op social media samen met de hashtags #Natuurmove #WeekvanhetBos en daag ook twee vrienden uit om hetzelfde te doen. Resultaat: een hele reeks aan selfies en filmpjes die anderen weer aanzetten om de natuur in te gaan.

Zelf op pad

Is het goed bevallen, dat buiten in beweging zijn, en wil je er vaker op uit? Je hoeft niet te wachten op een volgende editie ‘Week van het Bos’, je maakt gewoon zelf plannen.

Wil je een keer iets anders dan een herfstwandeling door het bos bij jou in de buurt? Check dan op je gemak eens alle sportieve bosfilialen van Vlaanderen op Weekvanhetbos.be. Hier ontdek je de beste plekken voor onderstaande buitenactiviteiten. Misschien wordt iets uit onderstaand rijtje wel jouw nieuwe hobby?

 • Mountainbiken
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Joggen
 • Vissen
 • Paardrijden
 • Geocaching
 • Oriëntatiesport
 • Ravotten (speelzones)

Lijkt het je bijvoorbeeld wel lekker om met een mountainbike over heuveltjes en onverharde, smalle weggetjes te crossen? Of je nu beginner bent of al super behendig op de fiets, iedereen vindt op Natuurenbos.be een natuurgebied waar naar hartenlust gesport en gerecreëerd kan worden.

Tip: Ga er deze herfst met de (klein)kinderen op uit, verzamel blaadjes, kastanjes, eikels en kleine takjes en maak er een leuk knutselprojectje van!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.