Paasvakantie 2023: 10 tips voor de leuke uitstapjes! - Goedkoop.be

10 uitstapjes voor een geslaagde paasvakantie

Door
Laatste update op 1 reactie Meer Dagje Uit

Het is weer bijna paasvakantie en dat vinden we allemaal supertof! Dit is het moment om eens iets anders te doen. Geen plannen om op skireis of zontrip te gaan? Dan hebben wij leuke alternatieven om jezelf en eventueel je kinderen te entertainen. Wij zochten 10 uitstapjes om eropuit te trekken. Ook in eigen land is er heel wat te doen en zo kan je voordelig een fantastische tijd beleven. Laat je helemaal gaan in de paassfeer en verveel je deze paasvakantie geen dag!

#1: Nieuwe trend: de fietspicknick

Om van de lentezon te genieten, is fietsen ideaal. Daarnaast houden we ook allemaal van een picknick. Koppel dit aan elkaar en pak die fiets al vast. Een leuk idee: neem een lege rugzak mee op de fiets en vul deze onderweg met overheerlijke streekproducten. Plaatselijke handelaars hebben vaak erg voordelige en kwalitatieve producten. Ga daarna op zoek naar een leuk plekje om te picknicken en geniet van je lunch en hopelijk ook de zon.

#2: Iedereen blij dankzij Plopsa Coo

In de Ardennen zijn de Watervallen van Coo gelegen. Dit is een prachtige bezienswaardigheid in eigen land, die echt de moeite loont. Bovendien is er daar ook een Plopsa pretpark: Plopsa Coo. De ideale combinatie dus voor dolblije kinderen en voldane ouders. Twee vliegen in één klap! Plopsa Coo heeft tal van leuke attracties en is net open in de paasvakantie. Een must do dus voor deze vakantie!

#3: Onthaasten in een gehuurde jacuzzi

Een jacuzzi huren? Het lijkt een erg onhaalbaar plan. Het is echter heel voordelig om een jacuzzi voor een weekje te huren. Met een beetje zoekwerk, vind je er al één voor slechts €130. Deel dit met enkele vrienden en je kan een week onthaasten. Laat hem plaatsen in je tuin, neem er wat drankjes en hapjes bij… Zo ben je meteen een week verder voor je het weet! Hou er wel rekening mee dat de jacuzzi nog 24u moet opwarmen en je er dus niet meteen van kan genieten. Is het koud buiten? Geen probleem! In de jacuzzi zal je vast en zeker opwarmen.

#4: Fotoshoot met herinneringen voor altijd

In de paasvakantie komt de zon er weer geregeld door en valt er niet meer zo veel regen. Het ideale weer dus voor een gezellige fotoshoot die je zelf kan organiseren! Dit hoeft uiteraard niet veel te kosten. Spreek een datum af met enkele vrienden of met je familie. Neem wat toffe outfits mee en een goede smartphone of camera. Verzin wat leuke lentedecors en flitsen maar! Deze herinneringen heb je nu echt voor altijd!

#5: Bezoek aan de Koninklijke serres van Laken

Gouden tip van Goedkoop.be

Ga jij er met Pasen graag helemaal tussenuit en ben je op zoek naar een goede deal voor een vakantie? Ontdek dan ons artikel over de paasbeste deals voor vakanties in het voorjaar!

Op 14 april gaan de Koninklijke serres open aan het Kasteel van Laken. Maak hiervan gebruik om in het laatste weekend van je dierbare vakantie de wonderlijke architectuur van Alphonse Balat, de leermeester van de erg bekende Victor Horta te ontdekken. Je bewondert er heel wat plantensoorten. Ook het atelier van Koningin Elisabeth kan je bezoeken. De tuinen bezoeken kost slechts €2,50 en als je jonger bent dan 18 jaar, mag je gratis binnen.

#6: Schattenjacht naar paaseieren aan zee

Kinderen vinden het fantastisch om paaseieren te rapen en dan vooral aan zee. Op 16 april om 15u kan je gratis op schattenjacht naar paaseieren in De Haan aan de EHBO-post. Je zoekt balletjes in het zand en per balletje krijg je dan een lekker paasei in de plaats. Sprokkel jezelf een paasmandje vol met lekkers! Blijf daarna nog wat langer om te genieten van onze Belgische kust. Op de zeedijk zijn er heel wat fijne bars om te genieten van de lente. Heb je de mogelijkheid om een zonsondergang te spotten? Grijp de kans dan met beide handen! Instant vakantiestemming: check!

#7: Reuzegrote muurschilderingen bij Festival Crystal Ship

In de paasvakantie meert een groep (inter)nationale street art kunstenaars aan in Oostende op 8 en 9 april. Ze houden een festival waarbij ze gigantische muurschilderingen en te gekke kunstinstallaties creëren in de open ruimte. In de binnenstad van Oostende en in het Groen Lint rond Oostende is het dus echt feest. Kom naar deze kuststad en geniet gratis van deze festiviteiten!

#8: Dieren spotten in De Zoo

Laat het weer je toch in de steek tijdens de paasvakantie? Dan is De Zoo in Antwerpen er nog om je uit de nood te helpen! Zo koppel je meteen een educatieve uitstap aan een ontspannen sfeer. Je kan hier veel binnen lopen en als de regen even over is, kuier je ook buiten rond om naar de dieren te kijken. Ontdek alle knappe diersoorten van De Zoo en hou in gedachten hoe knap het is dat een dergelijk dierenpark midden is de stad ligt! Als je je tickets online bestelt, krijg je €1,50 korting. Volwassenen betalen hier €24 en kinderen boven de 3 jaar €19. Lees ons artikel over tickets voor de zoo voor meer informatie.

#9: Bloemenlovers: haast jullie naar Floralia Brussels

Van 7 april tot 7 mei kan je terecht bij Floralia Brussels om de bloemrijkste lente in het erg karakteristiek park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden mee te maken. In een park van wel 14 hectare groot kan je 500 soorten voorjaarsbloemen bewonderen. Er werden wel 1 miljoen bloembollen handmatig geplant. Ook het labyrint, een deel van het park dat gebaseerd is op de typische Franse tuinen van Vaux-le-Vicomte en Versailles, is echt de moeite waard. Daarnaast kan je in de gerenoveerde serre terecht om prachtige creaties van snijbloemen en bloemstukken te bezichtigen. Het prijskaartje is slechts €12.

#10: Organiseer een verrukkelijke paasbrunch

Pasen is dé tijd om bij elkaar te komen met vrienden en familie. Samen genieten van een nieuw seizoen en misschien ook wel een nieuw begin. Paaseieren zoeken, gezellig tafelen, meer heb je niet nodig! Het kan best wel een hele karwei worden. Daarom geven wij je tips om voor een appel en een ei een geweldige paasbrunch op tafel te toveren!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.