Gentse Floraliën 2016: vind hier de goedkoopste tickets - Goedkoop.be

Ga voordelig naar de Gentse Floraliën 2016

Door
Laatste update op 3 reacties

Van 22 april tot en met 1 mei vergaap je je op de vijfjaarlijkse Gentse Floraliën aan prachtige bloemencreaties, doe je inspiratie op in perfect aangelegde tuinen en ontdek je de nieuwste florale trends en unieke kunstinstallaties. Waar en hoe je hiervoor de voordeligste tickets koopt? Dat zochten wij voor je uit!

 

Bloemenpracht in hartje Gent

De 35e editie van de Floraliën gaat niet door in Flanders Expo, maar keert terug naar hartje Gent, waar je op vier locaties vier verschillende thema’s ontdekt. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen, dat een lange traditie in bloemen- en plantenteelt kent, staat tien dagen lang in bloei.

Op de Bijlokesite ontmoet Oost West, met Japan als eregast. In de Leopoldskazerne leer je dan weer alles over groen in de stad, met onder meer aandacht voor verticaal tuinieren. Op het Sint-Pietersplein komen verleden en toekomst samen, met als pronkstuk een imposante bloemenluchter in de Sint-Pieterskerk. Het Citadelpark met de Floraliënhal ten slotte, wordt een feest voor alle zintuigen, met verschillende tuinen en kunstinstallaties.

Uiteraard kun je van de ene locatie naar de andere wandelen, maar met je ticket neem je ook gratis de shuttlebus naar een volgende plek. Bekijk hier alvast de Floraliën-route en een kaartje per site.

Wil je nog meer info over wat je waar te zien krijgt en wat er verder te beleven valt, kijk dan snel hier.

Naar de voordeligste tickets!

Tip 1: Koop je tickets op voorhand

Via de website van de Gentse Floraliën bestel je je tickets makkelijk op voorhand. De tickets zijn er bovendien €3 goedkoper dan aan de kassa, dus dat scheelt al. Op 22, 23 en 24 april betaal je €35 voor een dagticket, de andere dagen €32.

Er zijn kortingen voor kinderen, jongeren en studenten. Bestel nu tickets!

Tip 2: Kies een B-Dagtrip

Kom je met de trein naar Gent, kies dan voor een B-dagtrip van de NMBS. Zo betaal je een extra voordelig  tarief voor je toegangsticket, inclusief treinreis heen en terug.

De kostprijs voor volwassenen bedraagt €35 (inclusief treinrit). Klik hier, vul alle nodige info in en selecteer ‘B-Dagtrips’ bij type Biljet. Daarna verschijnt er een extra menu waar je ‘Floralien Gent’ kiest en vervolgens het type reiziger.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ben je Cera-vennoot of ken je iemand die het is? Kijk dan snel in het CeraSelect-magazine en ontdek hoe je tickets bemachtigt voor slechts €20!

Tip 3: Neem een combiticket met tram/bus

Ook De Lijn biedt een combiticket aan, waarmee je de Floraliën bezoekt en een hele dag met tram en bus reist. Op 22, 23 en 24 april betaal je €38 voor een combiticket, de andere dagen €35.

Ook hier gelden kortingen voor kinderen, jongeren en studenten.

Tip 4: Doe extra voordeel met een tweedaags ticket

Weet je nu al dat één dag nogal krap zal zijn om alles in alle rust te bekijken en ontdekken? Geen nood, neem dan het tweedaags ticket van Floraliën Gent. Voor slechts €55 geniet je dubbel zo lang van alle bloemenpracht.

 

 

Tip 5: Verras iemand met een bijzondere cadeaubon

Floraliën Gent heeft een speciale cadeaubon in het assortiment, waarmee je ook nog eens voordelig uit bent. Voor €75 ontvang je twee toegangstickets en een bon voor een bos bloemen. De perfecte tip voor secretaressedag op 21 april, of om iemand anders speciaal te verrassen.

Praktisch

Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei, van 8u tot 22u. Op vier locaties in Gent: Bijlokesite, Leopoldkazerne, Sint-Pietersplein en Citadelpark.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.