Zomer in eigen land: 5 niet te missen activiteiten - Goedkoop.be

Zomer in eigen land: 5 niet te missen activiteiten

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Na heel een hele periode in quarantaine, durven we voorzichtig weer uit te kijken naar een weekendje weg of een uitstapje met familie, maar liefst wel dicht bij huis. Ook hier in ons eigen landje zijn er tal van leuke activiteiten om te doen, plekken om te ontdekken en originele adresjes om te verblijven.

Wat dacht je van een citytrip in eigen land? Er zijn waarschijnlijk nog heel wat steden die je nog niet gezien hebt. Hieronder vind je 5 activiteiten en uitstapjes die alvast meer dan de moeite waard zijn!

Plantentuin Meise

Het hoeft niet altijd iets actief te zijn, een rustig dagje kan al eens wonderen doen en deze rust kan je vinden bij Plantentuin Meise. Hier kan je genieten tussen de mooiste planten en bloemen. Je wordt absoluut gelukkig van alle geuren die je er opsnuift. Haal je camera al maar boven, want er zullen mooie kiekjes getrokken worden!

In je Plantentuinticket zit ook een uitgestippelde kunstroute ‘Natura Inspiratus’. Deze route neemt je mee doorheen de tuin langs open grasvelden met allerlei kunstwerken. Daarnaast zijn er ook heel wat activiteiten voor kinderen én een blotevoetenpad van ruim 1 kilometer.

Overnachten in een tipi

Een vakantie in eigen land is meer dan de Ardennen en de kust die daarvoor in aanmerking komen. Misschien is logeren in een tipi wel iets voor jou? Er zijn tot wel 16 natuurgebieden waar je een overnachting kan boeken van juli tot september. In elk natuurgebied staan 8 tot 15 tenten en je kan er verblijven met 4 tot 6 personen. De tipi’s staan erg ver van elkaar, dus er is zeker genoeg afstand van andere kampeerders.

Boeken is bovendien erg makkelijk: je kiest je data, locatie en je bent klaar voor een fantastisch avontuur. Tussen de prachtige landschappen ga je onbekende plekjes in ons land verkennen. Daarnaast zijn er ook ecologische droogtoiletten en douchezakken met verwarmd regenwater.

Mini-trekking door het Brugse Ommeland

Wil je eropuit trekken en toerist in eigen land zijn? België heeft schitterende natuur en dat beseffen er heel wat nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen door een mini-trekking langs heide, moerassen, velden, meersen, bossen en één berg. Je ontdekt er onaangeroerde landschappen en heerlijke culinaire adresjes tijdens een meerdaagse wandeltocht in het Brugse Ommeland.

Tijdens je trektocht hoef je je ook geen zorgen te maken om jouw bagage. Die wordt gratis van je ene verblijf naar het andere gebracht. Maak je klaar en geniet van deze ontspannende (mini)vakantie!

Lasershooten in de duinen

Heb je genoeg gewandeld en gefietst met dit goede weer? Dan is de site van C-Lodge in de Panne waarschijnlijk helemaal jouw ding! Je kan hier namelijk een hele dag vertoeven in de beachbar waar je kan genieten van het uitzicht met sfeervolle loungemuziek.

Ben je met de kinderen en wil je even rust? Dat kan in de kids play zone! Dit is een afzonderlijke zone aangelegd met tal van animaties, speeltuigen en springkastelen. Bovendien staat er een reuzenrad met een panoramisch zicht op 35 meter hoogte. Je kan er zelfs samen met familie of vrienden een uitgebreid ontbijt boeken, inclusief 2 tot 4 zitplaatsen op het reuzenrad.

Wil je liever de avontuurlijke kant op? Dan kan je ook nog lasershooten in de duinen! Dit kan elke dag van 08u00 tot 12u00 op inschrijving en vanaf 12u00 tot 22u00 zonder inschrijving mogelijk, indien er plaats is.

Zomer van Antwerpen

De stad Antwerpen heeft voor iedereen een heleboel leuke belevenissen in petto. Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer de Zomer van Antwerpen. Dit betekent meer dan 800 gratis en betalende theater-, dans- en circusvoorstellingen.

Het festival zet de deuren wijd open voor alle leeftijden en culturen. Door een ruim aanbod aan kunstvoorstellingen op verschillende plekken in en rond Antwerpen, richten ze zich zowel op de grote kunstliefhebber als op mensen die bijna nooit een voet zetten in een theater- of concertzaal.

Met of zonder Corona, genieten gaan we deze zomer absoluut doen!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.