Gezondheid - Goedkoop.be
Mode & Verzorging

Besparen op mode & verzorging kun je uiteraard zeer letterlijk nemen door je garderobe te beperken tot wat goedkope basisstukken. Maar hé, we willen toch allemaal wel eens een nieuwe outfit uitkiezen en een dagje verwend worden. Daar is niets mis mee, wie het slim aanpakt, geniet volop zonder in het rood te gaan. Goedkoop.be overlaadt je met handige bespaartips!

Stress uit je leven verbannen? Met deze 4 tips ben je zo weer ontspannen!

Onze levens worden alsmaar drukker en alles moet sneller, efficiënter, mooier en meer zijn. Niet alleen op het werk, maar ook thuis en online. Zelfs na een lange werkdag is er nog geen tijd voor ontspanning. Geen wonder dat veel mensen het internet afstruinen naar de beste tips tegen stress en hulp zoeken bij het vinden van ontspanning. Zoek niet verder, want in dit artikel zetten we de beste tips voor een ontspannen en stressvrij leven op een rij!

Lees meer
Eerste hulp bij beestjes; zo verjaag je insecten!

Heerlijk het is weer zomer! Maar de zomer en de warmte hebben natuurlijk ook wat minder leuke kanten. Zo zijn er veel meer muggen, vliegen en andere insecten. Nu kun je natuurlijk wel wat leukers bedenken dan op je welverdiende vakantie op muggenjacht te gaan. Gelukkig zijn er wat simpele trucjes waarmee je dit kunt voorkomen. We zetten ze even voor je op een rij zodat je straks van een heerlijke, zorgeloze vakantie kunt genieten.

Lees meer
8 tips tegen zweetvoeten in de zomer!

Wist je dat meer dan de helft van alle Nederlanders last heeft van zweetvoeten? Zowel mannen als vrouwen hebben er last van. Kortom: zweetvoeten zijn een flink probleem. Met name in de zomer, wanneer het warm is, zijn de voeten niet echt heel fijn om aan te ruiken. Wil jij iets doen aan je eigen zweetvoeten, of die van je partner? Hier vind je 8 praktische tips tegen zweetvoeten in de zomer.

Lees meer
Te veel suiker? Zo word je een gezonde gebruiker!

Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig suiker als grote vijand ziet en zoveel mogelijk suikervrij probeert te eten. Dat is natuurlijk nogal een moeilijke opgave in onze Westerse samenleving, waarin suikers in bijna alle supermarktproducten verwerkt zijn. Waarom is suiker eigenlijk de boosdoener voor iedereen die gezond wil blijven? Wat verstaan we onder suikervrij eten? En is het wel verstandig om helemaal geen suiker meer te eten? In dit artikel lees je alles over dit zoete goedje!

Lees meer
De voordelen van Aloë Vera: voordelig efficiënt!

Aloë Vera wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo werkt het uitstekend als verzachtend middel op brandwonden. Het is een middeltje dat al generaties lang in elk medicijnkastje te vinden is. Echter, de laatste jaren zijn er nog veel meer toepassingen bij gekomen. Aloë Vera in shampoo, gel, verzorgende oliën, voedsel… Je komt het haast overal tegen. Maar wat zijn daar nu eigenlijk de voordelen van?

Lees meer
Code rood, opgelet: Tampontaks afgeschaft!

Als je ooit tampons of maandverband koopt, dan weet je best dat dit een aanslag op je rekening is. Je kunt er echter niet omheen, als vrouw heb je het nu eenmaal nodig voor je maandelijkse periode. Toch gaat de prijs nu flink naar beneden. Vanaf volgend jaar betaal je namelijk nog maar 6% btw in plaats van 21% btw over deze noodzakelijke producten. Hoe dat precies zit, dat lees je hier!

Lees meer
Afkoelen bij tropische temperaturen: 8 verfrissende tips

Poeh, het zweet gutst van je voorhoofd en je energie is ver te zoeken. Wanneer het kwik de 30 nadert, zie dan maar eens koel te blijven. Een plons in het zwembad of de zee doet wonderen, maar wat als je dat niet voorhanden hebt? Wanneer je bijvoorbeeld moet werken zonder airco of wanneer je eigenlijk je eigen zwembadje niet mag vullen vanwege grote droogte. Stay calm, stay cool, met deze 8 verfrissende tips houd jij het ook tijdens de tropische zomerdagen prima uit.

Lees meer
Getest: hennepzaadolie (CBD), wat doet dat met je?

Een tijd geleden sprak ik iemand over de heilzame werking van hennepolie. Zo zou het de weerstand verhogen, goed zijn voor de bloeddruk en een positieve bijdrage leveren aan het herstellend vermogen van de huid. Bovendien zou het een rustgevende werking hebben. ‘Hoe zit dat dan precies?’ Vroeg ik me meteen af, ‘En in hoeverre is dit verslavend en gezond?’ Ik nam de proef op de som en slikte een maand lang dagelijks hennep-, oftewel CBD-olie. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan mee…

Lees meer
Hoe online een bril kiezen?

De knoop is doorgehakt: je gaat een (nieuwe) bril kopen. Vandaag de dag wordt zowat alles online gekocht, dus waarom zou je geen bril online bestellen? Op de website hansanders.be kan je een foto van jezelf uploaden, waardoor je meteen alle monturen op jezelf kan passen. Handig, nietwaar? Zo zie je meteen wat jou staat. Toch willen we je graag nog enkele tips geven om de juiste bril online te kopen.

Lees meer
Hallo lente, doei hooikoorts!

Snotneuzen, tranende ogen, flinke niesbuien... Voor heel wat mensen is het voorjaar niet alleen bloemengeur en zonneschijn, zij krijgen letterlijk de lentekriebels. De hooikoorts steekt weer de kop op! Hoe kun je het ‘pollenleed’ verzachten? Pissebedden eten en regenwater drinken of zijn dat maar fabels? Wil je de rest van de lente en zomer weer opgelucht ademhalen? De tips, huis-tuin-en keukenmiddeltjes en medicatie die we hieronder op een rijtje hebben gezet, bieden jou de nodige verlichting!

Lees meer
7 zonnige tips voor een deprimerende Blue Monday

Je eerste sigaret is al weer opgestoken,het is mottig weer buiten en koud, de krokusvakantie lijkt nog mijlenver weg en dan is het ook nog maandag!! Het is Blue Monday; de maandag van de laatste volle week van januari. Op deze dag zouden, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnatt,de meeste mensen zich treurig, neerslachtig en weemoedig voelen. Last van een mini winterdip? Ga niet bij de pakken neerzitten, maar lees onze tips en kom uit die dip.

Lees meer
Vitamines: broodnodig of overbodig?

Snotterende neuzen en lichte vormen van griepepidemieën...de kou heeft z'n intrede weer gemaakt. De tissues vliegen er doorheen en de potten vitamines worden opengetrokken. Maar zijn die extra voedingssupplementen nu wel nodig? Of zit dat (samen met heel wat snot) tussen onze oren? Goedkoop.be snelde naar de apotheek om eens tussen de pillen te duiken en de vitamines onder de loep te nemen.

Lees meer
De online apotheek: plus- en minpunten uitgelicht

Hoe zit dat nu eigenlijk, kun je zomaar eender welk medicijn online kopen? We zetten graag alle voor- en nadelen van online apotheken op een rijtje. Het gaat immers om je eigen gezondheid, je gaat dus beter niet over een nacht ijs.

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.