Mode & Verzorging

Besparen op mode & verzorging kun je uiteraard zeer letterlijk nemen door je garderobe te beperken tot wat goedkope basisstukken. Maar hé, we willen toch allemaal wel eens een nieuwe outfit uitkiezen en een dagje verwend worden. Daar is niets mis mee, wie het slim aanpakt, geniet volop zonder in het rood te gaan. Goedkoop.be overlaadt je met handige bespaartips!

Code rood, opgelet: Tampontaks afgeschaft!

Als je ooit tampons of maandverband koopt, dan weet je best dat dit een aanslag op je rekening is. Je kunt er echter niet omheen, als vrouw heb je het nu eenmaal nodig voor je maandelijkse periode. Toch gaat de prijs nu flink naar beneden. Vanaf volgend jaar betaal je namelijk nog maar 6% btw in plaats van 21% btw over deze noodzakelijke producten. Hoe dat precies zit, dat lees je hier!

Lees meer
Afkoelen bij tropische temperaturen: 8 verfrissende tips

Poeh, het zweet gutst van je voorhoofd en je energie is ver te zoeken. Wanneer het kwik de 30 nadert, zie dan maar eens koel te blijven. Een plons in het zwembad of de zee doet wonderen, maar wat als je dat niet voorhanden hebt? Wanneer je bijvoorbeeld moet werken zonder airco of wanneer je eigenlijk je eigen zwembadje niet mag vullen vanwege grote droogte. Stay calm, stay cool, met deze 8 verfrissende tips houd jij het ook tijdens de tropische zomerdagen prima uit.

Lees meer
Getest: hennepzaadolie (CBD), wat doet dat met je?

Een tijd geleden sprak ik iemand over de heilzame werking van hennepolie. Zo zou het de weerstand verhogen, goed zijn voor de bloeddruk en een positieve bijdrage leveren aan het herstellend vermogen van de huid. Bovendien zou het een rustgevende werking hebben. ‘Hoe zit dat dan precies?’ Vroeg ik me meteen af, ‘En in hoeverre is dit verslavend en gezond?’ Ik nam de proef op de som en slikte een maand lang dagelijks hennep-, oftewel CBD-olie. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan mee…

Lees meer
7 manieren om gelukkig(er) te worden

België is het 17e gelukkigste land ter wereld. Dit blijkt uit het World Happiness Report waarbij 155 landen werden onderzocht. Geluk is moeilijk te omvatten, maar toch erg belangrijk. Het is een doel op zich in een mensenleven. Wat is de sleutel tot echt geluk? Daar helpen wij jou graag mee verder! Deze 7 (geluksgetal!) manieren helpen je om direct of op langere termijn gelukkig te worden!

Lees meer
Eten voor of na het sporten: wat moet je écht doen?

Een maaltijd rond je training mag je absoluut niet vergeten! Voeding is wat de motor in je lichaam draaiende houdt, je energie geeft en zorgt voor een goed herstel van je spieren. Om het makkelijk te houden is er in dit artikel geen rekening gehouden met de intensiteit en duur van je training. Het zijn algemene richtlijnen die iedere sporter goed kan gebruiken en zou moeten weten!

Lees meer
Hoe online een bril kiezen?

De knoop is doorgehakt: je gaat een (nieuwe) bril kopen. Vandaag de dag wordt zowat alles online gekocht, dus waarom zou je geen bril online bestellen? Op de website hansanders.be kan je een foto van jezelf uploaden, waardoor je meteen alle monturen op jezelf kan passen. Handig, nietwaar? Zo zie je meteen wat jou staat. Toch willen we je graag nog enkele tips geven om de juiste bril online te kopen.

Lees meer
Een frisse start: detox do's-and-don'ts

In de vakantie maximaal genoten? Dat hoort erbij toch?! Ben je echter kilootjes aangekomen en is het energiepeil wat gedaald? Begin het nieuwe (werk) seizoen met een frisse start en doe je lichaam én geest een reiniging cadeau. Hoe dan, vraag je je wellicht af? Doe het met detox. Wat is een detoxkuur? Kun je zelf een detoxkuur thuis volgen en hoe pak je het aan? Ik waagde me eraan. In onderstaand artikel lees je dan ook wat de do’s-and-don’ts zijn om een ontgiftingskuur te laten slagen.

Lees meer
Festival op de planning? Knoop dan dit in de oren!

Met het mooie weer op komst, is het ook weer tijd voor de jaarlijkse zomerfestivals. Heb jij je tickets van Rock Werchter, Dour, Tomorrowland of Dranouter al paraat? Dan wordt het tijd om eens na te denken over gehoorbescherming, de harde muziek kan namelijk flinke schade aan je gehoor toebrengen.

Lees meer
Laat je niet beetnemen: zo bestrijd je teken

Wat ruist daar door het struikgewas? Misschien wel een klein bloedzuigend monstertje dat zit te wachten op een nieuw ‘slachtoffer’. Teken, je komt ze overal in de natuur tegen. Een tekenbeet kan onschuldig zijn, maar net zo goed de de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe voorkom je een tekenbeet, hoe handel je wanneer je toch gebeten bent en hoe herken je een besmette tekenbeet en de ziekte van Lyme? Laat je niet beetnemen en lees deze punten door die ik voor je op een rijtje zette.

Lees meer
Hallo lente, doei hooikoorts!

Snotneuzen, tranende ogen, flinke niesbuien... Voor heel wat mensen is het voorjaar niet alleen bloemengeur en zonneschijn, zij krijgen letterlijk de lentekriebels. De hooikoorts steekt weer de kop op! Hoe kun je het ‘pollenleed’ verzachten? Pissebedden eten en regenwater drinken of zijn dat maar fabels? Wil je de rest van de lente en zomer weer opgelucht ademhalen? De tips, huis-tuin-en keukenmiddeltjes en medicatie die we hieronder op een rijtje hebben gezet, bieden jou de nodige verlichting!

Lees meer
Medicijnen online kopen: is het wel veilig?

Meer en meer mensen kopen medicijnen online aan, net zoals ze dat doen met kleding, voeding of elektro. Internet kan een nuttige en waardevolle informatiebron vormen, maar we stellen ons best even de vraag of dat wel allemaal zo veilig is. Op het wereldwijde weet je niet met wie je te maken hebt, dus ook niet in welke mate de webshop te vertrouwen valt. Lees verder en kom meer te weten over hoe veilig het is om online geneesmiddelen te kopen.

Lees meer
7 zonnige tips voor een deprimerende Blue Monday

Je eerste sigaret is al weer opgestoken,het is mottig weer buiten en koud, de krokusvakantie lijkt nog mijlenver weg en dan is het ook nog maandag!! Het is Blue Monday; de maandag van de laatste volle week van januari. Op deze dag zouden, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnatt,de meeste mensen zich treurig, neerslachtig en weemoedig voelen. Last van een mini winterdip? Ga niet bij de pakken neerzitten, maar lees onze tips en kom uit die dip.

Lees meer
Wie de (sport)schoen past.... voorkomt blessures

Een gescheurde meniscus, een omgezwikte enkel, de kniebanden opgerekt, het zijn blessures waar niemand op zit te wachten, maar die snel gebeurd zijn tijdens het sporten. Een bezoekje op de spoedafdeling kun je voorkomen met een juiste sportuitrusting. En dan met name een goede sportschoen. Loop of trek een sprintje door de tips die Goedkoop.be voor je opstelde en vind zo een sportschoen op maat.

Lees meer
Vitamines: broodnodig of overbodig?

Snotterende neuzen en lichte vormen van griepepidemieën...de kou heeft z'n intrede weer gemaakt. De tissues vliegen er doorheen en de potten vitamines worden opengetrokken. Maar zijn die extra voedingssupplementen nu wel nodig? Of zit dat (samen met heel wat snot) tussen onze oren? Goedkoop.be snelde naar de apotheek om eens tussen de pillen te duiken en de vitamines onder de loep te nemen.

Lees meer
De online apotheek: plus- en minpunten uitgelicht

Hoe zit dat nu eigenlijk, kun je zomaar eender welk medicijn online kopen? We zetten graag alle voor- en nadelen van online apotheken op een rijtje. Het gaat immers om je eigen gezondheid, je gaat dus beter niet over een nacht ijs.

Lees meer