Zo ben je de minste telefoonkosten kwijt per maand in het huishouden - Goedkoop.be

Zo ben je de minste telefoonkosten kwijt per maand in het huishouden

Richard
Door Richard
0 reacties

Een mobiele telefoon is niet meer weg te denken. Kinderen hebben steeds eerder een mobiel en daarvan wordt ook verwacht dat ze er van alles mee kunnen. De vraag is of dat ook zou moeten en of je daar als ouders ook wel achter staat. Het kost namelijk heel veel geld als iedereen elke maand data nodig heeft. Daarom zetten wij op een rijtje hoe je de telefoonkosten zo laag mogelijk houdt per maand.

Een refurbished toestel

Het begint natuurlijk allemaal met een toestel kopen voor de kleinsten in huis. Op den duur willen zij ook een telefoon, waarop ze spelletjes kunnen spelen. Naarmate ze ouder worden en naar buiten gaan, vind je het als ouders ook fijn als je ze kunt bereiken.

Houd er wel rekening mee dat kinderen heel speels zijn en een telefoon ook gemakkelijk kunnen verliezen. Daarom raden wij aan om altijd eerst met een refurbished toestel te beginnen. In ieder geval niet met een nieuwe. Je kunt natuurlijk ook binnen het gezin doorwisselen, zodat de jongste van het gezin altijd een oude telefoon van een ander krijgt. Let er dan wel op dat je de telefoon helemaal leeg maakt, voordat er kostbare gegevens op straat belanden als de kleinste de telefoon in kwestie kwijtraakt.

Kritisch kijken naar de behoeften

Mensen zijn geneigd om snel een abonnement af te sluiten. Dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Veel volwassen hebben niet eens een abonnement nodig, laat staan kleine kinderen. Kijk daarom eerst eens kritisch naar de behoeften binnen jullie gezin. Een abonnement kost namelijk een hoop geld elke maand.

Als je op die kosten wil besparen, dan zul je allereerst een kritische blik moeten werpen op die telefoonabonnementen. Natuurlijk niet alleen op de abonnementen van de kinderen, maar ook zeker op die van jezelf. Eigenlijk is het wel goed om helemaal terug naar de basis te gaan en prepaid kaarten te kopen. Je kunt via BASE herladen als je door je data of belminuten heen bent.

Het voordeel is dat je zo wel een grip hebt op je budget. Je gaat zo veel bewuster om met de data die je in een bepaalde periode kunt gebruiken. Spreek bijvoorbeeld af met je partner dat je per maand maar € 20 euro uit mag geven aan jouw telefoonabonnement. Kijk maar eens hoever je komt.

Bewust omgaan met schermtijd

Naast het kritisch kijken naar de telefoonabonnementen, moet er ook eens gekeken worden naar de schermtijd. Op iPhones kun je zien hoeveel tijd je per dag op je telefoon doorbrengt. Voor velen is hun eigen schermtijd een shock. We hebben gewoon niet meer door hoe veel tijd wij op onze telefoon spenderen als volwassenen. Ga dat maar eens bijhouden van jezelf en de kinderen. Daar kun je namelijk ook een boel in winnen.

Bovendien is het natuurlijk altijd belangrijk om met de wifi verbonden te zijn. Dat kan je veel data besparen. Een tip is om gewoon je mobiele data uit te zetten en alleen via de wifi op je telefoon te surfen. Zo merk je ook meteen wanneer de wifi het niet meer doet. Voorheen ging je telefoon dan meteen over naar je mobiele data. Als je die optie uitzet, kan dat niet meer. Zo kun je jouw mobiele data echt alleen buiten gebruiken en ga je er ook veel bewuster mee om.

Is je data wel op? Dan kun je eenvoudig BASE online herladen zodat je weer snel bereikbaar bent. Aan bereikbaar zijn, ontkomen we namelijk niet. Tegenwoordig is het haast onmogelijk om zonder mobiele telefoon door het leven te gaan. School, werk, sport, iedereen moet jou kunnen bereiken.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.