Originele DIY-projecten om je woonkamer op te fleuren - Goedkoop.be

Originele DIY-projecten om je woonkamer op te fleuren

Richard
Door Richard
0 reacties

Kan je woonkamer wel een make-over gebruiken? Gelukkig kan je deze ook helemaal opvrolijken met een klein budget én een persoonlijke touch. Met deze originele DIY-projecten steek je je woonkamer in een nieuw jasje en ziet deze er meteen weer leuk uit.


Lampen van manden

Eén van de gemakkelijkste manieren om wat warmte en textuur toe te voegen aan je woonkamer is door “mand lampen” te maken. Koop een paar goedkope rieten manden in verschillende maten, snijd een gat in de bodem, groot genoeg voor een lampenfitting, en hang er een snoer met een lamp in. Het resultaat? Een gezellige en unieke lamp die zeker en vast een eyecatcher wordt in je woonkamer!

Bedrukte kussenslopen

Geef je oude kussenslopen een make-over door er je eigen ontwerpen op te drukken! Met textielverf en sjablonen kun je eenvoudig unieke patronen en zelfs foto’s drukken op je standaard kussenslopen. Of probeer eens om ze te verven met behulp van tie-dye technieken om een boho-sfeer te creëren. Kies voor kleuren die goed bij je zetels passen zodat alles een mooi geheel vormt.

Meubels van pallets

Als je op zoek bent naar een groter project, waarom zou je dan niet wat pallet meubels maken? Pallets zijn goedkoop (soms zelfs gratis!), gemakkelijk verkrijgbaar en uiterst veelzijdig. Je kunt ze gebruiken om alles te maken, van salontafels tot banken tot wandplanken. Met een beetje schuren en wat verf kun je ze aanpassen aan je eigen stijl en ze een tweede leven geven in je woonkamer.

Drijvende wandplanken

Heb je wat extra opbergruimte nodig? Met een paar grove stukken hout, schroeven en een waterpas kun je gemakkelijk je eigen minimalistische wandplanken maken. Schilder ze in een kleur die past bij de rest van je tafel, eetkamerstoelen, tapijt en dergelijke en zet er een paar mooie planten, boeken of andere decoratieve voorwerpen op voor een leuk effect.

Macramé plantenhangers

Last but not least: planten zijn altijd een leuke toevoeging aan je interieur. En met macramé plantenhangers, zien ze er op slag nog veel leuker uit! Met een beetje touw en een paar basisknopen kun je prachtige hangers maken voor al je favoriete kamerplanten. Hang ze op verschillende hoogtes voor een speels effect. Zorg er natuurlijk wel voor dat je je planten goed verzorgt zodat ze er mooi fris en groen uitzien.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.