Deze 5 kerstmarkten moet jij bezoeken - Goedkoop.be

Deze 5 kerstmarkten moet jij bezoeken

Eveline
Door Eveline
0 reacties Meer Kerst

Yes, het is weer december! En ik hoor je denken: hoezo yes? Het is toch de hele dag koud en donker buiten? Klopt. Maar toch is december bij uitstek de meest magische en feestelijke tijd van het jaar. Er hangt een sfeer in de lucht die je op geen enkel ander moment kunt ervaren. Je kunt er dus maar beter nu van genieten, voordat het voorbij is! Hoe dan? Door kerstmarkten af te struinen natuurlijk!

Als je namelijk ergens de decembersfeer goed kunt proeven, dan is het wel op één van de toffe kerstmarkten die België rijk is. We hebben alvast wat opzoekwerk gedaan voor je en dít zijn de kerstmarkten die wat ons betreft echt de moeite waard zijn om te bezoeken!

Kerstdorp in Liège

De Waalse stad Liège (Luik) transformeert in december tot een waar kerstdorp: Le village de Noël. Met een eigen burgemeester en gemeenteraad ervaar je in deze stad echt het knusse, dorpse kerstgevoel, en dat midden in de stad! Natuurlijk zijn er ook de bekende kerstkraampjes, waar je je tegoed kunt doen aan kerstlekkernijen en kerstcadeautjes kunt scoren, maar er zijn ook genoeg activiteiten voor jong en oud, zoals een reuzenrad en een sleepiste. Het is niet alleen de oudste, maar ook één van de gezelligste kerstmarkten van België. Ieder jaar wordt de kerstmarkt dan ook door zo’n twee miljoen mensen bezocht.

Duizenden lichtjes in Brussel

Eén van de grootste kerstmarkten van België vind je in Brussel. Met meer dan 240 kramen kan iedere kerstliefhebber hier naar hartenlust ronddwalen en kerstinkopen doen. De mooie oude binnenstad met brede lanen en oude bomen leent zich er ook bij uitstek voor. De Grote Markt midden in het centrum is altijd prachtig verlicht en er staat de grootste kerstboom die je ooit gezien hebt. Ook het reuzenrad ziet er met meer dan 18.000 lichtjes magisch mooi uit. Een absolute aanrader dus, deze kerstmarkt!

Sfeervol Antwerpen

Ook in Antwerpen is het niet moeilijk om de echte kerstsfeer op te snuiven rond de feestdagen. Rond het stadhuis, op diverse pleinen en in de winkelstraat staat het vol met gezellige kerstkramen en in de avond zijn er toffe videomapping shows op het stadhuis. Tip: je kunt een bezoekje aan de kerstmarkt mooi combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Antwerpse dierentuin. Deze wordt ieder jaar tijdens het China Light festival rond de feestdagen prachtig verlicht.

Gouden tip van Goedkoop.be

Voor info, tips, nieuws en openingstijden van alle kerstmarkten kan je terecht op Kerstmarkt.com

Winterland Hasselt

Iedereen die van shoppen, street art en kerstcocktails houdt, zit goed in Hassel rond de feestdagen. Want Hasselt heeft het, althans zo luidt de leus van de stad. Aan het einde van het jaar wordt Hasselt nog gezelliger, wanneer de stad tot een waar Winterland wordt omgedoopt. Er zijn allerlei dans- en feestavonden. Zo is er een Country night, een Salsa Fiësta avond en
een Classic party, maar ook voor kinderen zijn er verschillende themamiddagen. Behalve rondstruinen langs alle kraampjes, kun je je ook urenlang vermaken op de overdekte schaatsbaan of een ritje maken in het gigantische reuzenrad.

Romantisch Brugge

Velen vinden het één van de meest romantische steden van België. En rond de feestdagen is er nog een extra reden om Brugge te bezoeken: de stad is namelijk helemaal ondergedompeld in een knusse kerstsfeer. De kerstmarkt heet Wintergloed en er is ieder jaar weer een hoop te beleven. Zo is er in het centrum een kunstijsbaan, zijn er winterwandelingen en rondleidingen en kun je uiteraard genieten van de vele winterse kraampjes vol kerstgoed. Tip: combineer je bezoek aan Brugge met een bezoek aan de kerstmarkten in de nabijgelegen badplaatsen Knokke en Heist.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.