Huishouden - Goedkoop.be
Elektronica

Technische snufjes zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wat zouden we doen zonder stofzuiger? Zelfs aan onze smartphone zijn we in geen tijd verknocht. Goedkoop.be gaat op onderzoek in de wereld van de elektronica en komt terug met bespaartips voor de toestellen zelf, maar ook voor het gebruik ervan.

Niet in de vuilbak, dit doe je met oude elektronica!

Heb jij wel eens geteld hoeveel elektronische apparaten je in huis hebt? We zullen je vast een hint geven: een gemiddeld huishouden bezit er 92, bij 50-plussers ligt dit aantal zelfs nog tien keer hoger. Nu en dan moet je die apparaten vervangen of heb je ze niet meer nodig, maar wat doe je dan eigenlijk met je oude exemplaren?

Lees meer
Kamers nieuw leven inblazen doe je met de juiste verlichting

We steken veel tijd, werk en geld in ons huisje. Het is immers de plek waar we het meeste tijd doorbrengen en de mooiste herinneringen maken. Soms is het echter gewoon één iets dat mist en dat is de juiste verlichting. Een goede lamp doet heel wat in een woning en de juiste verlichting vinden voor elke ruimte is dan ook een echte uitdaging. Wij geven je in dit artikel een duwtje in de juiste richting zodat alle kamers een make over krijgen door één iets aan te kopen.

Lees meer
Met een beperkt budget mooie verlichting aanschaffen: 5 tips

Wie op zoek is naar mooie designlampen of graag de nieuwste verlichtingstrends opvolgt, moet daar vaak diep voor in de geldbuidel tasten. Dit is een spijtige zaak, want een mooie verlichting kan het interieur maken of kraken. Gelukkig zijn er wel een aantal tips om goedkoop mooie verlichting op de kop te tikken. Vijf van die tips zijn hieronder weergegeven.

Lees meer
De voordelen van de slimme lamp.. Zeker geen domme aankoop!

Ken je dat? Je komt ’s avonds thuis met een tas vol boodschappen. Inmiddels is het donker in huis en probeer je je richting de keuken te manoeuvreren. Onderweg ontwijk je de kat, val je bijna over het speelgoed van je dochter en open je op een creatieve manier de keukendeur met je elleboog. Dit soort ergernissen zijn afgelopen met slimme lampen, maar wat is een slimme lamp?

Lees meer
Verlicht je energiefactuur met led!

De tijd dat ledverlichting gelijk stond aan koud en ongezellig licht, ligt al een tijdje achter ons. Sinds eind jaren ’80 experimenteert Philips volop met deze techniek en de resultaten mogen er zijn. Met uitvindingen als WarmGlow en Living Colours lijkt led de strijd met de gloeilamp en de spaarlamp definitief te winnen. Toch is nog niet iedereen overtuigd van de voordelen, zo blijkt uit de verkoopcijfers van gloei- en spaarlampen. Hoog tijd voor een kleine vergelijkende studie!

Lees meer
3 tips en tricks om je huis te beveiligen

Veiligheid is essentieel, voor zowel jezelf als voor je woning. Helemaal met de aankomende feestdagen zijn veel huizen verlaten, doordat mensen langsgaan bij hun families. Dit zorgt ervoor dat inbrekers de kans zien om juist rond deze tijd in te breken, maar ook buiten de feestdagen gebeurt het vaak. Om te zorgen dat de kans op inbraak bij jouw huis te verkleint, zijn hier enkele tips. Lees hieronder verder en kom erachter hoe gemakkelijk het is om te beveiligen.

Lees meer
Wat is Virtual Reality en wat kun je er eigenlijk mee?

Virtual Reality wordt stilaan de trend, maar wat kun je er nu eigenlijk precies mee? In dit artikel nemen we je mee in deze wondere virtuele wereld. Al sinds de jaren ’60 probeert men onze zintuigen op zo’n manier te prikkelen dat we ons in een andere omgeving wanen. Door de snelle evolutie van technologie wordt VR ook steeds gemakkelijker en worden de toestellen almaar compacter. Je kunt nu al met een kartonnen bordje en je eigen smartphone genieten van een virtual reality-ervaring.

Lees meer
Bespaar energie met de juiste droogkast

Een droogkast is een ideaal apparaat om je kleren, handdoeken of beddengoed zo snel mogelijk droog te krijgen. Bij het kopen van een droogkast kan het door het ruime aanbod echter wel lastig zijn om de juiste te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat er meerdere soorten zijn en dat je flink kan besparen op energie door het juiste type te kopen? Daarom hebben we alle soorten droogkasten even voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Bespaar energie met een slimme thermostaat

Daar is ‘ie weer, de energierekening die een groot deel van je bankrekening wegsnoept. Iedereen kent de trucjes wel om deze energierekening zo laag mogelijk te houden; de verwarming uitzetten als je gaat slapen of werken, maximaal vijf minuten douchen, led- of spaarlampen gebruiken in plaats van gloeilampen. De techniek, die zich constant ontwikkelt, heeft een nieuwe toevoeging bedacht om energie te besparen: de slimme thermostaat!

Lees meer
Slim kopen = flink besparen op elektronica

Elektronica, van keukenrobot tot smartphone, je koopt ze tegenwoordig overal, ook online. Constant zijn we bezig met elektronica, want even niet bereikbaar zijn, lijkt een grote ramp. Ook in het huishouden zijn elektrische toestellen niet meer weg te denken. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar natuurlijk kost al deze apparatuur wel wat. Door slim te kopen, kan je echter flink wat centen besparen op elektronica. Ontdek hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees meer
11 dingen die je leven nog leuker en gemakkelijker maken

Wie had het zich tien jaar geleden voor kunnen stellen dat we vandaag de dag met onze telefoon zouden betalen, in 3d televisie zouden kijken en thuis in de living met een afstandsbediening in de hand een potje zouden tennissen? Welke gadgets (uitvindingen van deze eeuw) maken je leven echt leuker en gemakkelijker en wat staat er nog op je te wachten. Goedkoop.be keek eens in haar glazen bol en maakte een lijstje voor je.

Lees meer
Slim omspringen met keukentoestellen

Vergeleken met andere kamers in huis telt de keuken het hoogste aantal elektrische toestellen. Het maakt van deze plek meteen een echte energievreter. Waar kunnen we besparen?

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.