Herfstvakantie 2018: evenementen en uitjes tips - Goedkoop.be

Pleziergarantie tijdens de herfstvakantie!

Door
Laatste update op 0 reacties

Eindelijk, herfstvakantie! Veel Vlamingen nemen de kans om er tussenuit te gaan en de zon op te zoeken, maar dit geldt niet voor iedereen. De vakantie is ook een ideaal moment om even je rust te pakken, zonder school of gezellig met de kinderen. Toch iets leuks gaan doen of een dagje weg? Tijdens de vakantie is er genoeg te doen voor jong en oud, daarom hebben we een aantal originele herfstvakantietips voor je opgesomd die zeker de moeite waard zijn!

Halloweenuitjes

Zoals we in een eerder artikel al beschreven hebben, zijn er tijdens de herfstvakantie verschillende toffe bloedstollende uitjes voor zowel volwassenen als kinderen bij bijvoorbeeld Plopsa, Walibi en Bellewaerde. Zeer leuk voor jong en oud, bovendien ontvang je vaak korting op je entree als je je tickets online bestelt.

Boekenbeurs

Van 28 oktober tot en met 11 november vindt in Antwerpen de jaarlijkse Boekenbeurs plaats. In 2018 is dit al de 82ste editie! Tijdens deze beurs ontdek je stapels nieuwe boeken, ontmoet je auteurs en tekenaars, doe je mee aan verschillende toffe workshops en zijn er verschillende prijsuitreikingen.

Tijdens de Boekenbeurs staan er meer dan 200 punten op het programma. Ontdek ze allemaal! Tickets zijn te koop via www.boekenbeurs.be.

Volwassenen betalen €9 voor een kaartje, maar studenten, andersvaliden, jongeren, leerkrachten, 60-plussers en groepen ontvangen korting! Ook is het mogelijk kaartjes met korting te kopen in combinatie met een vervoersbewijs, of een abonnement voor de hele week voor slechts €20.

Countryside+

In Gent ontdek je van 1 november tot en met 4 november de 24ste edite van de Countryside+ beurs. Deze beurs kent meer dan 300 exposanten en richt zich op warme interieurs, objecten en verlichting. De ideale beurs dus om je te laten inspireren wanneer jouw huis wel een frisse wind kan gebruiken. Ook kan je tijdens deze beurs heerlijk picknicken in het bos en ontvang je leuke reistips. Optimaal genieten dus!

Tickets zijn te koop via www.countryside.be en kosten €10 per stuk, maar voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud betaal je slechts €5. Ook aan de deur zijn nog tickets te koop, maar houd er rekening mee dat deze €2 duurder zijn!

Gouden tip van Goedkoop.be

Toch liever een ander uitje tijdens de herfstvakantie? Kijk dan eens op Groupon, hier vind je namelijk altijd verschillende leuke uitjes aan hoge kortingen. Kijk snel welke uitjes bij jou in de buurt heel voordelig zijn!

Woonestetika

Nog een interieurbeurs?! In de Limburghal in Genk bezoek je van 27 oktober tot en met 4 november de Woonestetika interieurbeurs. Hier vind je alles om je woning smaakvol in te rechten en aan te kleden. Je ontdekt hier de nieuwste interieurtrends, nieuwe meubelen en decoratie van grote merken en doet mee aan toffe workshops. Een absolute must als je inspiratie nodig hebt voor het inrichten van je woning!

Tickets zijn te koop aan de kassa, maar via www.woonestetika.com print je een kortingsbon, waarmee je €2 korting krijgt. Vergeet deze dus niet!

Museumnacht Amsterdam

Oké, het is misschien niet echt in de buurt, maar het is zeker de moeite waard! Op 3 november vindt in Amsterdam de Museumnacht plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement openen meer dan 50 museu in de stad hun deuren voor alle bezoekers.

Wat hier zo bijzonder aan is? Alle musea zijn tot 2 uur ‘s nachts geopend en je betaalt slechts €19,95 om ze allemaal te ontdekken. Bovendien zijn er verschillende toffe afterparty’s en gratis pendelbussen. Dit evenement is overigens niet zo geschikt voor kinderen en huisdieren, de organisatie adviseert om deze vooral thuis te laten.

Tickets koop je via deze website, waar je ook gemakkelijk je eigen route plant. Je tickets worden bij het eerste museum gescand en gewisseld voor een polsbandje, welke dan weer goed is voor 1 gratis herhaalbezoek tot en met 31 december 2015!

Glow

Dit is misschien wel de beste tip uit het rijtje. Ook in Nederland, maar aanzienlijk minder ver reizen. Ongeveer 23 kilometer vanaf de Belgische grens, vindt in Eindhoven, de “Lichtstad”, van 10 november tot en met 17 november het jaarlijkse lichtfestival Glow plaats. Dit festival is een van de populairste festivals van Nederland, met meer dan 600.00 bezoekers per jaar, maar wat is het nu eigenlijk?

Tijdens Glow ontdek je een combinatie van licht, geluid, kleuren, beweging en high tech. Je verkent de Eindhovense binnenstad, waar je verschillende immense en spectaculaire lichtobjecten treft. Met projecties, effecten en vooral veel licht laten de kunstenaars je in verbazing achter. We vertellen nog niet te veel, want je moet het vooral zelf ontdekken.

Glow is een openluchtfestival en is dus gratis toegankelijk voor iedereen. Het is mogelijk je auto te parkeren in de binnenstad, maar gezien de drukte is het festival makkelijker te bereiken met de trein. Het is mogelijk om het festival onder begeleiding van een gids te ontdekken, deze tour kost €15 p.p. Echter is het gemakkelijker en goedkoper om de speciale Glow app te downloaden op je smartphone, welke je alles vertelt over het festival.

Meer weten? Ga dan naar ons Glow artikel.

Heb jij nog goede tips voor de herfstvakantie of wil je meer weten over een van deze evenementen? Laat het ons weten!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.