Leonardo da Vinci Expo Brugge: €3,55 korting op je tickets! - Goedkoop.be

Leonardo Da Vinci expo in Brugge: een cultureel dagje uit!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties Meer Dagje Uit

We hebben allemaal wel eens van grootmeester Leonardo da Vinci gehoord. Maar wist je dat hij naast schilder ook heel wat dingen heeft uitgevonden? Van machines en meetinstrumenten tot drijfsystemen en ontwikkelingen in architectuur, je kunt het zo gek niet bedenken!

Ben je benieuwd naar de werken van deze genie? Tot en met 5 november ontdek je in Xpo Center Bruges een unieke expo met maquettes, schriften met aantekeningen en projecties van zijn uitvindingen. Goedkoop.be nam alvast een kijkje. Lees je mee?

Op de da Vinci expo word je verrast door ruim honderd maquettes van zijn uitvindingen en machines. Daarnaast spot je er meer dan honderd documenten en schriftjes van da Vinci en leeftijdsgenoten, zoals Michelangelo. Dit alles maakt het de grootste expo over de uitvindingen van da Vinci. Een bezoekje waard dus!

Waarom de expo bezoeken?

Ben jij gek op tentoonstellingen? Bij ons trokken drie kenmerken van de expo direct onze aandacht!

Wereldpremière in Brugge - De da Vinci expo is een tijdelijke tentoonstelling die door Europa trekt. Laat ons mooie landje nu net de première krijgen. We krijgen nu als eerste de kans om deze expo te bezoeken en die kans laten we niet aan onze neus voorbij gaan!

da vinci expo brugge

Grootste da Vinci expo ooit – Bezoek je ooit musea? Grote kans dat je ooit een werk van da Vinci hebt gezien. Tijdens deze exhibitie zie je echter zijn grootste en beste werken allen op één dag. Dat willen we niet missen!

Interactieve expo – Tentoonstellingen saai? Niet de Leonardo da Vinci expo! Je mag een aantal mechanismen namelijk zelf in werking stellen. Ook ga je zelf aan de slag met zestien kleine stokken, met als doel ‘de brug van da Vinci’ in het klein na te bouwen. Daarnaast geniet je van diverse 3D-filmpjes waardoor je alles leert over zijn diverse uitvindingen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Een leuk en leerzaam dagje uit hoeft helemaal niet duur te zijn. Met de Da Vinci kortingscode scoor je nu online je tickets van €13,50 voor €9,95. Dat is maar liefst €3,55 voordeel. Ga via deze promocode naar de online ticketservice en gebruik de promocode 'NIEUWS'

Wij brachten een bezoekje!

De wereldpremière van deze expo, daar wilden wij natuurlijk bij zijn! We reisden daarom af naar het mooie Brugge om zelf een kijkje te nemen. Wat ons direct opviel is dat er veel schetsen te zien waren. Erg interessant om de gedachtenkronkels van da Vinci op papier te zien staan.

Verder viel het op dat de grootmeester veel bezig was met geometrie en dat hij erg vooruitstrevend was. Van oorlogstuig tot helikopters, vliegtuigen en sluizen, het kwam allemaal in hem op. De maquettes gaven een weerspiegeling van zijn uitvindingen, waardoor we ook echt een goed beeld kregen bij zijn vondsten.

Na zo’n 2 uur hadden we alles gezien. Het was gelukkig niet al te druk, waardoor we op ons gemakje rond konden snuffelen. Door de informatiebordjes bij de bezichtigingen werden we een stuk wijzer en kunnen we dus zeker stellen dat we slimmer naar huis zijn gegaan. Het was een geslaagd bezoek!

Praktisch

Hierboven ontdekte je in onze gouden tip al hoe je €3,55 voordeel pakt op je tickets. Kortingscode gemist? Verzilver hem hier en vul de promocode 'NIEUWS' in in je winkelmandje. Zo pak je direct korting. Neem je bovendien de kids mee? Kinderen tot en met vijf jaar genieten van gratis entree.

De voorstelling van da Vinci is ondertussen gestopt, maar er is vaker een voorstelling in Xpo Center Bruges. Je ontdekt het hier. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk ook een tentoonstelling over Picasso en Miro zien. Combitickets koop je hier vanaf €14.

leonardo da vinci expo brugge

Breng je een bezoekje aan de expo? Hier moet je zijn:

Xpo Center Bruges
Mariastraat 38
8000 Brugge
Parking Zonnekemeers

Wij wensen je alvast een hele fijne en leerzame dag toe!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.