Indoor Skydive getest: hoe voelt het zweven in windtunnel? - Goedkoop.be

Getest Indoor Skydive Roosendaal: vliegen als een vogel, zo vrij!

Door
Laatste update op 1 reactie Meer Dagje Uit

Vliegen, zo vrij als een vogel, wie wil dat nu niet? Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om te zweven op de kracht van de wind? Wij wel! En daarom reisden mijn collega Yvonne en ik af naar Indoor Skydive Roosendaal om daar het gevoel te beleven die je de vrije val bij het parachutespringen geeft. Lees hier alles over ons sensationele avontuur en ontdek waarom jij dit ook zeker ooit gedaan moet hebben!

Het avontuur begint

(Bijna) elk avontuur begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Voordat we de auto instapten naar Roosendaal, wat trouwens op steenworp afstand  van de Belgische grens ligt, blikten we dan ook even op de indoor skydive website. Moeten we nog iets meenemen? Zijn er lockers waar we onze spulletjes in op kunnen bergen? Geen speciale kleding, wel lockers. Mooi, wij zijn helemaal klaar om te vertrekken.

De voorbereiding

Wanneer we bij Skydive Roosendaal in Nederland arriveren, eten we eerst een hapje, om vervolgens onze tocht door te zetten naar boven. Daar vertelt Lars, onze instructeur van die dag, wat de planning is. Hij geeft ons allebei een overall en Yvonne krijgt ook nog een paar sneakerschoenen aangereikt (zij draagt laarzen en die kunnen wellicht door de kracht van de wind van de voeten schieten). In de kleedkamers maken we ons snel gereed en bergen we in de lockers onze telefoon en andere spullen op. Helemaal ingepakt keren we terug naar Lars, die ons ook nog een haarnetje, helm, bril en oordopjes in de handen drukt. Alles zit goed, we voegen ons bij de rest van onze groep voor die dag.

In een klein bioscoopzaaltje kijken we naar een video-instructie. Om er zeker van te zijn dat we alles hebben begrepen, nemen we de instructies en handgebaren (door de harde wind kun je niet met elkaar spreken) nog eens door met Lars. We zijn goede leerlingen, want alles is duidelijk. Op naar de windtunnel!

Zweven van geluk

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee dat is het niet. Het zijn Yvonne en Lieke die je in de windtunnel ziet. Want na het instructiefilmpje en de uitleg, is het dan eindelijk zover, we lopen naar de windtunnel. Nu we zo de deur doorgaan naar de windtunnel, snappen we ook meteen waarom de oordopjes onmisbaar zijn. Het geluid van de wind die door de tunnel raast is mét oordoppen in nog enigszins hoorbaar. Op de schermen die rondom de windtunnel hangen, zien we precies in welke volgorde we mogen vliegen. Ik ben als derde aan de beurt, Yvonne volgt mij op.

Daar ga ik dan! Met de instructies uit het filmpje in m’n achterhoofd, stap ik naar de ingang van de windtunnel. Ik laat me, met hulp van instructeur Lars, rustig op de wind ‘vallen’. Wow, wat een kracht, wat een gevoel. Lars geeft, aan de hand van gebaren, aan wat ik moet doen. Een minuut in de windtunnel, het leek voor mij veel langer te duren.

De eerste sessie is vooral bedoeld om me rustig te laten wennen aan de windkracht. Hoe blijf ik het beste in balans zweven? Wat is de meest ideale houding? Dat is nog niet zo makkelijk als het me leek. Uiteraard helpt de instructeur je daar waar nodig is. Na een minuut word ik naar buiten geleid en is Yvonne aan de beurt.
Wanneer ik eenmaal wat gewend ben, mag ik in de volgende sessies al weer een stapje verder. Omhoog en omlaag, links en rechts vliegen… Salto’s maken zit er (voorlopig) voor mij nog even niet in, dat vraagt om iets meer ‘vlieguren’.

Een onvergetelijke ervaring

Wauw, wat een onvergetelijke ervaring. We zijn letterlijk en figuurlijk omver geblazen. Dat moet je toch met iedereen delen?! Jammer genoeg mag onze telefoon niet de windtunnel mee in. De kans dat de wind ons telefoontje weg zou blazen, is te groot. Dat worden dus geen actiefoto’s. Of toch wel? Indoor Skydive Roosendaal biedt namelijk een passende oplossing; zij maken foto’s van jou in de windtunnel én bij de uitreiking van je certificaat. Deze foto’s verschijnen een dag later op social media. Kunnen we dus toch mooi even laten zien hoe stoer wij waren.

Een foto is natuurlijk leuk, een filmpje is natuurlijk helemaal de max! Die filmpjes komen niet op social media te staan, maar worden op een USB of DVD gezet. En deze kun je dan weer bij het boeken van je Skydive sessies kopen. Dat doen we natuurlijk! Hoe mooi is het om zoiets later nog aan (klein) kinderen te laten zien?

Een actief daguitstapje maken met familie of vrienden? Twijfel niet langer en boek je eerste ‘vliegsessies’ bij Indoor Skydive Roosendaal. Deze Nederlandse, indoor windtunnel ligt op een half uurtje van Antwerpen, dus gemakkelijk bereikbaar. Bovendien krijg je er tijdelijk met deze kortingscode een GRATIS DVD bij. Boeken, boeken, boeken maar!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.