Gentse Feesten 2016: programma, info en entree! - Goedkoop.be

Gentse Feesten: gratis spektakel voor jong en oud!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Inhoudsopgave
  1. Programma 2016

Van 15 juli tot en met 24 juli 2016 vermaak je je op de Gentse Feesten met tal van activiteiten. Concerten, comedy, theater, dans, tentoonstellingen, spel, sport, markten, boottochten en meer, de stad Gent wordt omgetoverd tot één groot spektakel. We zochten de hoogtepunten voor je uit.

De Gentse Feesten zijn ontstaan in 1843 en zijn intussen uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Jaarlijks bezoeken ruim 1,3 miljoen mensen de Feesten. Er is van alles te beleven, zowel voor jong als oud. En de Gentse Feesten zijn ook nog eens gratis te bezoeken!

Programma 2016

Het Gentse Feesten programma is eigenlijk te groot om op te noemen en ziet er in cijfers als volgt uit:

• 227 organisatoren.
• 4.071 feestactiviteiten, waarvan er 1.793 gratis aangeboden worden en 687 specifiek voor kinderen en jongeren zijn.
• 343 locaties voor de feestactiviteiten door de hele stad.
• 1.981 feestactiviteiten overdag (tussen 11.00 en 18.00 uur).

Op vrijdag 15 juli gaat het feestspektakel van start. Wil je de Gentse Feesten letterlijk inluiden? Schrijf je dan hier in om op 15 juli mee te doen met fanfare Die Verdammte Spielerei, die naar aanleiding van hun 10-jarig jubileum iedereen uitnodigt om samen muziek te maken en door de stad te marcheren.

Concerten

Tijdens de Gentse Feesten zijn er concerten met diverse muziekstijlen bij te wonen, van rock, jazz en pop tot techno, blues en world music. Swing mee met de hits van DJ’s, luister naar klassieke muziek of geniet onder het genot van een hapje en drankje van een van de vele andere muziekoptredens.

Mis ook zeker niet de vele topartiesten, zoals Paul Michiels, The Skyblasters en Laura Tesoro. Die laatste zagen we met Eurosong 2016 nog op het Stockholmse podium schitteren. Woensdag 20 juli om 23.00 uur zet ze de Korenmarkt in vuur en vlam met haar prachtige stem.

Of dans en zing mee op de hits van onze eigen K3. Met hun toffe outfits zetten Hanne, Marthe en Klaasje een geweldige namiddagshow neer op vrijdag 22 juli om 16.00 uur op het St-Baafsplein.

Comedy, theater en dans

Naast concerten zijn er tal van andere optredens. Zo lig je bijvoorbeeld dubbel om de leuke comedyshows van nationale en internationale artiesten. Wat dacht je van een grappige improvisatieshow op zaterdag 16 juli om 21.30 uur in Theater Tinnenpot of een show van het Londense duo The Midnight Beast op woensdag 20 juli om 20.15 uur in Kunstencentrum Vooruit?

Hou je meer van theater? Amuseer je dan zeker bij een van de vele shows. Veel hiervan zijn ‘in het Gents’, een thema waar de Gentse Feesten zich dit jaar meer dan ooit op focussen.

Ook op het gebied van dans is er van alles te beleven. Kijk bijvoorbeeld naar een van de prachtige shows of swing zelf de voetjes van de vloer door mee te doen aan dansen als Salsa of Tango.

Overige activiteiten

Er is nog veel meer te doen op de Gentse Feesten. Maak dagelijks een romantische boottocht door de grachten, verbaas je tijdens circusvoorstellingen of struin over een van de markten.

Daarnaast zijn er spel-, sport- en recreatiemogelijkheden. Onderneem bijvoorbeeld een wandel- of fietstocht, doe mee aan de lessen Kung-Fu voor beginners/gevorderden, laat je kwaliteiten zien in een schaaktoernooi of neem een frisse duik in het zwembad van Novotel Gent Centrum.

Enthousiast geworden om naar de Gentse Feesten te gaan? Klik dan hier voor het uitgebreide programma met alle tijdstippen en locaties.

Piepkes en pubers

Ook voor de kids gaat er een wereld open tijdens de Gentse Feesten. In het wonderkinderdorp Gentopia genieten zij van gratis animatie, shows en attracties. Op 16 juli om 14.00 uur kunnen kinderen vanaf het Baudelohof meelopen in de Kleurenstoet richting Zuidpark. Meer informatie vind je op Gentopia.be.

Maar er is nog veel meer te doen! Zo kunnen kinderen deelnemen aan ‘TalGent’, een wedstrijd die op zoek gaat naar jong Gents talent. Daarnaast is er het Jeugdcircusfestival met workshops en acrobatische shows in het Baudelohof. Jongeren gaan tevens los in een van de jeugddisco’s.

Het gehele programma voor kinderen en jongeren is gebundeld in het handige katern ‘Piepkes en Pubers’, dat je hier vindt.

Ga je naar de Gentse Feesten? Wij wensen je alvast veel plezier!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.