Indoor ski getest: als beginner het beste snowboarden of skiën? - Goedkoop.be

Skidôme getest… wij gingen voor de eerste keer skiën en snowboarden!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Je eerste keer skiën en snowboarden: top of flop? En wat is de beste keuze als beginnende wintersporter, de lange latten of een board? Dat was precies wat Lieke en ik ons afvroegen en daarom waagden we ons aan een proefles snowboarden en skiën bij Skidôme Rucphen. Hoe dat afliep… We nemen je in dit artikel mee op ons wintersportavontuur bij Skidôme!

Wat, ben je nog nooit op wintersport geweest?!’, ‘Op de piste voel je je zo vrij als een vogel’, ‘Over de piste glijden is heerlijk, je moet echt een keer in je leven op wintersport’… Uitspraken die ik al tig keren van vrienden en bekenden gehoord heb. Ik ben één van die personen die zich nog nooit van haar leven aan de piste heeft gewaagd. Of beter gezegd WAS een van die personen, want ook ik moest eraan geloven. Samen met collega Lieke ging ik het wintersportavontuur aan en gingen we vol goede moed een proefles skiën en snowboarden tegemoet bij indoor Skidôme Rucphen.

De voorbereiding

Ik ben een koukleum, precies de reden dat ik de zonvakantie verkies boven wintersport. Maar is dit eigenlijk wel een juiste beslissing? Ik had immers nog nooit een stap op de piste gezet. Met een warme jas en wanten ging ik vorige week met collega Lieke de sneeuw in bij Skidôme Rucphen. Skidôme Rucphen is een indoor skipiste nabij Roosendaal, net over de Belgische grens, op zo’n half uurtje van Antwerpen. Woon je nabij de Belgische kust, dan is Skidôme Terneuzen een keuze dichter bij huis.

Zowel Skidôme Terneuzen als Skidôme Rucphen bieden verschillende pistes, voor beginners alsook voor gevorderden. Ook kan je er al je materiaal huren. Superhandig voor als je nog wil ontdekken of wintersport wel iets voor jou is, zonder meteen in materiaal te investeren.

Skiën versus snowboarden

Als je ooit aan wintersport bent begonnen, heb je jezelf vast een van de belangrijkste vragen gesteld: ga ik skiën of snowboarden? Precies dat was wat Lieke en ik ons afvroegen. Waar begin je nu het beste mee, wat is het leukst om te doen, het makkelijkst om te leren?

Yvonne Bierings skien

We namen de proef op de som en boekten een privéles skiën en snowboarden achtereen. Zo, eens kijken hoe dat ons af zou gaan!

Onze eerste keer skiën

Na het aantrekken van onze skischoenen, schuifelden we met onze latten naar de verse sneeuw. Daar kregen we een hartelijk ontvangst van onze leraar Chris, die er net zo veel zin in had als ons. We begonnen met wat glijd- en remoefeningen. Hé, dat ging eigenlijk best goed! Door steeds met een liftje naar boven te gaan en kleine hellingen af te dalen, kregen we de techniek steeds beter onder de knie.

‘Mogen we van de steilste piste’, vroeg ik na een paar kleine hellinkjes aan Chris. Hij moest lachen en zag waarschijnlijk in gedachten al voor zich hoe hij ons onderaan de piste in een hoopje bij elkaar moest vegen. Helaas, de steile piste was voor nu nog ‘te hoog’ gegrepen. We gingen met een kabellift naar een iets hogere helling. En dan denk je dat je al supergoed kan skiën, maar in praktijk ziet dat er toch iets anders uit :-)…

 

Hmm, ik werd flink voorbij geraasd zoals je kon zien, haha! Hoe dan ook, het was heel erg leuk om te doen en na een uurtje les hadden we de basis van het glijden, remmen en bochten maken onder de knie. Het is nu een kwestie van oefenen en door blijven leren. Ik heb nu al zin om nog eens terug te gaan en beter te worden!

Onze eerste keer snowboarden

Na de eerste proefles was het tijd om de lange latten te verruilen voor een board.

Makkie, dacht ik na het skiën! We deden eerst wat oefeningen om gewend te raken met het board, zo ook ‘verantwoord’ vallen. Zie dan maar weer eens met beide benen vastgebonden aan je board op te staan.

lieke yvonne snowboarden

Die ‘makkie’ vergat ik dus ook al binnen vijf minuten met mijn snowboard. Met het board aan één voet vast probeerde ik de helling op te strompelen zonder te vallen. Volgens onze leraar Chris letterlijk een blok aan je been.

En hoe goed de instructies ook waren, de balans houden moet je toch echt zelf doen. Mweh, in tegenstelling tot het skiën, was met een snowboard de steilste helling doen echt mijn grootste nachtmerrie :-).

Maar toch, als je eenmaal met je board over de sneeuw zweeft, dan voel je je wel echt zo vrij als een vogel. Een uitzonderlijke keer een vogel zonder vleugels, maar de meeste keren lukte het toch aardig om rechtop te blijven. Missie geslaagd, de basis om te snowboarden was gelegd!

Over zo vrij als een vogel gesproken… Lieke en ik waagden ons ook aan onze eerste keer skydiven. Daarover vertellen we je hier alles!

Skiën of boarden? Onze conclusie!

yvonne bierings snowboarden

Als je twijfelt of je moet gaan skiën of snowboarden, dan zou ik zeker adviseren om voor beide disciplines een proefles te nemen. Bij Skidôme Terneuzen en Rucphen zijn daar verschillende mogelijkheden toe, waaronder groepslessen en privélessen (ook voor gevorderden of iedereen die nog even de praktijk op wil halen, zijn er genoeg lessen te volgen. Met skiën en boarden raak je immers nooit uitgeleerd). Waarom beide lessen volgen? Dan pas weet je wat het beste bij je past.

Er is geen concreet antwoord op de vraag waarmee je het beste kunt beginnen. Zo bleek ik meer een skifan te zijn, terwijl Lieke liever de lange latten voor een snowboard verruilde. Waar we het beide over eens waren: bij snowboarden ligt de nadruk op het houden van balans, terwijl bij skiën een goede techniek als beginner meer van pas komt. Maar goed, dat is onze ervaring, wie weet denkt een pro hier heel anders over.

Lieke Yvonne skien snowboarden

Volgens onze instructeur Chris ligt de focus vooral op een goede voorbereiding. Zorg voor het juiste materiaal. En ga je op wintersport? Dan is het zeker niet verkeerd om nog eens te komen oefenen in de indoor ski, zodat je alles weer onder de knie krijgt. Neem eventueel nog een les om je skills te verbeteren.

De kou overleefd!

Over mijn eerdere uitspraak dat ik een zonvakantie verkies boven de kou van de wintersport, daar moet ik toch even op terugkomen. Tijdens mijn twee uren in de sneeuw heb ik het geen moment koud gehad (of kwam dat door het angstzweet? ;-P ). Doordat je zo lekker bezig bent, heb je geen moment tijd om aan de kou te denken!

Al met al hebben Lieke en ik een fantastische ochtend gehad in Skidôme en gaan we allebei zeker binnenkort nog eens terug. Wie weet zien we je daar?! We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw ervaring qua skiën en snowboarden, dus deel die hieronder gerust in een reactie.

 

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.