Zo boek je goedkoop een weekendje weg - Goedkoop.be

Zo boek je goedkoop een weekendje weg

Richard
Door Richard
0 reacties

We verlangen soms allemaal naar een weekendje weg. Dat mag een weekend binnen België of Nederland zijn of naar het buitenland. Het gaat erom dat je er even tussenuit bent. Even weg uit de dagelijkse sleur is belangrijk om weer even op te laden bijvoorbeeld. Alleen is zo’n weekendje weg niet meer vanzelfsprekend met de prijzen van tegenwoordig. Lees hieronder hoe je toch goedkoop een weekendje weg boekt.

Kies voor vroegboekkorting

Plan je graag vooruit? Dan kun je gebruikmaken van vroegboekkorting. Je betaalt dan in ieder geval niet het volledige bedrag voor jouw verblijf. Het risico dat je loopt is wel dat de prijs altijd nog kan zakken. De vroegboekkorting betekent niet dat je de voordeligste prijs krijgt voor jouw accommodatie. Dat is wel waar je rekening mee moet houden als je een weekendje weg boekt. Anderzijds is elke korting die je mee kunt pakken ook weer mooi meegenomen. Soms is de truc ook gewoon om te boeken en er niet meer naar om te kijken. Je kunt er immers toch niets aandoen, als je uiteindelijk toch te veel hebt betaald.

Gebruik een kortingscode

Naast de vroegboekkorting kun je ook gebruikmaken van een kortingscode. Er zijn verschillende codes die ingezet kunnen worden als je een weekendje weg wil boeken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de hotels.com kortingscode. Zo kun je € 100 korting krijgen op een hotel in Londen, maar ook 10% extra korting op een hotel naar keuze.

In dit geval zou de € 100 korting het meest voordelig zijn voor jou. Als het om andere bedragen gaat, dan kan het wel eens zijn dat de procentuele korting interessanter is. Daarom is het wel altijd aan te raden om uit te rekenen welke kortingsvorm jou het meeste voordeel oplevert. Anders ben je een dief van je eigen portemonnee. Dat geld dat je bespaart, kun je beter inzetten voor iets leuks tijdens jullie weekend weg.

Kies voor last-minute voordeel

Naast de vroegboekkorting kun je ook voor laat boeken korting krijgen. Dit noemen we vaak de last-minute deals. Voor een weekendje weg is deze kortingsvorm wellicht interessanter dan de vroegboekkorting. Als je een weekendje weg wil boeken, bepaal je dat vaak niet heel ver van te voren. De meeste mensen boeken pas zo’n uitje als ze er echt aan toe zijn. Gelukkig heb je wel de kans om jouw verblijf nog voordelig te scoren. Dat komt omdat ze de hotels op het laatste moment wel willen vullen. Ze maken liever minder winst, dan helemaal niet.

Volg de aanbiedingen

Soms zijn er ook aanbiedingen, die voor iedereen gelden. Daarom loont het ook om een paar keer de prijzen te vergelijken, voordat je daadwerkelijk gaat boeken. Natuurlijk geldt een vroegboekkorting en last-minute deal ook voor iedereen. Daarnaast zijn er vaak ook nog wat aanbiedingen te vinden. Soms ligt het zelfs aan de dag waarop je boekt. Dat is ook zo met vluchten.

Het is in ieder geval de moeite waard om eens op Mr. kortingscode te kijken. Daar worden heel veel kortingscodes op gepubliceerd die momenteel geldig zijn. Het kan zomaar dat er een mooie aanbieding tussen zit, die jij kunt gebruiken voor jouw weekendje weg. € 50 euro korting op een hotelovernachting is al welkom.

Wellicht dat je nog andere aanbiedingen tegenkomt, waar je gebruik van kunt maken. Misschien ga je wel een weekend hiken en heb je nog een goede regenjas nodig. Er is vast nog wel een kortingscode geldig van de ANWB. Daar kun je de meest toffe regenjassen scoren, die je echt nodig hebt voor een actief weekendje weg.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.