Van cocktails tot gebak…dit kan je allemaal doen met koffie - Goedkoop.be

Van cocktails tot gebak…dit kan je allemaal doen met koffie

Richard
Door Richard
0 reacties

Grote koffieliefhebber? Dan drink je wellicht wel enkele koppen per dag en gezien de heerlijke smaak is dat absoluut begrijpelijk. Maar wist je dat de drank ook aangenaam is voor uiteenlopende andere zaken? Koffie is namelijk enorm veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende gerechten, kunst, skincare en veel meer. Op zoek naar creatieve ideeën om het zwarte goud in te verwerken? Hier vind je er alvast zes.

Geurkaarsen

Ben je écht helemaal weg van de geur van koffie? Dan kan je je eigen koffiegeurkaarsen maken. Smelt hiervoor kaarsvet in een pot, en vul aan met de drank. Eens het kaarsvet weer hard is en je de kaars aansteekt, geniet je van een huis dat ruikt naar de aroma’s van vers gezette koffie.

Verf

Ga creatief aan de slag met koffie en gebruik het bijvoorbeeld als aquarelverf. De verschillende tinten geven namelijk een origineel effect op papier. Daarnaast kan je het gebruiken als natuurlijke verf om bepaalde meubels uit hout een unieke vintage look te geven. Hetzelfde geldt voor bepaalde stoffen. Let er hierbij wel op dat je de koffie voldoende sterk maakt.

Scrub

Meng gemalen koffie van bijvoorbeeld Segafredo met kokosolie en suiker tot een lopend mengsel. Hoewel het in eerste instantie misschien lijkt om op te eten, creëer je zo een aangename bodyscrub die helpt het verwijderen van dode huidcellen en tegelijkertijd heerlijk ruikt in de douche.

Ijsblokjes

Koffie over van je Nespresso capsules? Giet het in een ijsblokjesvorm en vries deze in. De volgende keer dat je geniet van een ijskoffie, kan je je zelfgemaakte ijsblokjes hieraan toevoegen. Wanneer deze dan smelten, blijft je ijskoffie koud zonder dat hij uitgedund wordt.

Cocktails

Krijg je maar niet genoeg van koffie, ook niet wanneer je een drankje doet met vriendinnen? Dan zijn er enkele overheerlijke cocktails waaraan je koffie kan toevoegen. De meest voor de hand liggende is natuurlijk een Espresso Martini, maar je kan ook gaan voor Mexican of Irish Coffee. Deze combineren de drank met een vleugje alcohol voor een heerlijke smaak.

Taart

Kies er tot slot voor om koffie te verwerken in taart. Omdat de koffiesmaak misschien net iets te straf kan zijn, is het ook een mogelijkheid om deze te combineren met chocolade. Meng beide ingrediënten met de gewoonlijke ingrediënten waarmee je een taart bakt, en je krijgt een resultaat om van te smullen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.