Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Hoe haal je het meeste uit je euro in het buitenland?

Op vakantie is het altijd onhandig als je met een andere munt moet betalen dan de euro. Het wisselen van geld kan behoorlijk prijzig zijn als je niet oplet. In dit artikel leggen we je daarom uit wat de slimste manieren zijn om geld te wisselen voor je reis naar het buitenland.

Lees meer
Welke kredietkaart biedt de meeste voordelen tijdens het shoppen?

Dankzij een productverzekering vermijd je onnodige zorgen en onaangename kosten bij je aankopen. Dit geldt ook voor je aankopen op het internet. Er zijn heel wat kredietkaarten waarbij productverzekeringen inbegrepen zijn, maar de dekking kan sterk verschillen van kaart tot kaart.

Lees meer
5 tips om je kredietkaart slim te gebruiken deze kerst

De decembermaand staat bekend als een gezellige maand, maar ook als een dure maand. Je loopt van winkel naar winkel en koopt cadeautjes alsof het niets is! Met je kredietkaart kan je gemakkelijk enkele duizenden euro’s uitgeven voor je aan het limiet zit, maar zo riskeer je wel de controle te verliezen. Wat heb je nu precies uitgegeven?! Het is daarom belangrijk om slim om te gaan met je kredietkaart. Wij geven je enkele tips!

Lees meer
BREXIT: Profiteer NU van historisch lage pond!

Als je de krant of een nieuwssite vandaag geopend hebt, word je gebombardeerd met slechts één thema: de BREXIT. De Britten verlaten de EU en hoewel dit de komende jaren wellicht negatief uitpakt voor ons als Belgen, is nu HET moment om te profiteren. De Britse Pond staat namelijk historisch laag.

Lees meer
5 redenen waarom een kredietkaart je beste vriend is

Wist je dat je met een kredietkaart meer doet dan betalen in binnen- en buitenland? Misschien niet, maar je bent niet alleen. De voordelen van een kredietkaart zijn weinig gekend, waardoor de meeste mensen heel wat geld op tafel laten liggen door geen kredietkaart te nemen of de verkeerde te kiezen. We leggen je daarom haarfijn uit waarvoor je je kredietkaart zoal allemaal gebruikt.

Lees meer
De voor- en nadelen van een kredietkaart

American Express, Visa of Mastercard... Iedereen kent de meest courante kredietkaarten wel. Voor je echter definitief beslist om een van die kredietkaarten in huis te halen, zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Lees meer