Sparen - Goedkoop.be
Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Auto verkopen? Dankzij deze tips ga je snel met de winst lopen!

Is jouw oude wagentje wel aan vervanging toe? Of wil je van je motor, caravan of boot af en er een mooi centje aan overhouden? Dan is het tijd om te verkopen! Maar hoe vind je nu snel een koper, die ook nog eens een goede prijs betaalt? In dit artikel leggen we je scherpe verkooptips voor. Ook geven we je nog wat onderhandelingstips voor de aanschaf van een nieuwe auto of motor.

Lees meer
Nieuwsflash: registratierechten woningen vanaf 1 juni gewijzigd!

Ben je van plan om op korte termijn een huis te kopen? Houd dan rekening met het volgende… Vanaf 1 juni 2018 is de hoogte van de registratierechten van gezinswoningen gewijzigd. Anders gezegd: het bedrag dat je extra op de aankoopprijs van je huis moet betalen is veranderd. Of dit gunstig is voor jou hangt af van verschillende factoren. We zetten ze graag overzichtelijk voor je op een rijtje.

Lees meer
Cryptogids: hoe koop en verkoop je gemakkelijk Bitcoin en meer in België?

We kunnen veilig zeggen dat de cryptomarkt booming is. Steeds meer mensen investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt in de hoop een slaatje mee te kunnen pikken. Hoe zet je eigenlijk die eerste stap in cryptocurrency? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden om gemakkelijk Bitcoin, Litecoin, Ethereum of andere cryptocoins te kopen in België.

Lees meer
Cryptocurrency: hoe gebruik je Bitcoins?

Cryptogeld, cryptocurrency en digitale munten. Termen die steeds vaker opduiken dankzij de continue evoluties in de financiële wereld, maar wat betekenen ze nu eigenlijk concreet? Kan je hier voordeel uit halen? Laat ons toe je te introduceren in dit alternatieve geldsysteem.

Lees meer
In 4 stappen rijk worden: online geld verdien je zo!

Wil je graag rijk worden of wil je geld bijverdienen op de meest eenvoudige manier? Wij hebben voor jou de 4 beste methodes op een rij gezet die je helpen met het rijk worden.

Lees meer
Personenbelasting België verlaagd, ook jij profiteert!

De personenbelasting, of überhaupt belasting, niemand zit erop te wachten en toch heeft iedereen ermee te maken. Goed nieuws over belastingen is schaars, maar nu eventjes niet! Jij gaat namelijk €23 tot €32 netto meer verdienen per maand vanaf januari 2018. Wie wil dat nu niet?

Lees meer
Auto kopen: 5 tips voor de prijsonderhandeling

Het kopen van een nieuwe auto is al duur genoeg, dus het zou zonde zijn als je onnodig veel betaalt. Vandaar dat vrijwel iedereen weet dat het onderhandelen een belangrijk onderdeel is bij de aankoop van een auto. Maar hoe zorg je er precies voor dat de prijs wordt verlaagd en hoeveel korting kan je verwachten? We geven 5 tips om je kans op korting the vergroten.

Lees meer
Kies de beste spaarrekening voor jou

Wil je gebruikmaken van een spaarrekening om je geld voor je te laten werken? Zorg er dan wel voor dat je kiest voor de juiste spaarrekening. Hoewel de aanbiedingen tegenwoordig weinig opleveren gezien de lage rente, is het alsnog weggegooid geld om de verschillende keuzes niet vooraf te vergelijken. We leggen uit wat een spaarrekening eigenlijk is, welke spaarrekeningen het best zijn en geven handig advies om meer geld te verdienen.

Lees meer
Belastingaangifte overzicht en tips: voorkom een boete!

Afgelopen jaar hebben 71.961 Belgen een boete gekregen wegens het missen van de deadline voor de belastingaangifte. Maak niet dezelfde fout en bereid je voor met dit handige overzicht!

Lees meer
Hoeveel zakgeld is toepasselijk?

De meeste kinderen in België krijgen zakgeld, maar de meningen over wat het beste bedrag is verschillen van persoon tot persoon. Hoeveel zakgeld is gewoon, hoe kun je dit geld het best geven en wat kun je verder doen voor een goede financiële opvoeding? Dit artikel geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Lees meer
Houd je budget in de gaten met deze 5 apps!

De meesten onder ons lopen niet rond met een rekenmachine en een stapeltje oude betalingsbewijsjes, dus we verliezen al snel het overzicht over onze uitgaven. Om hieraan te verhelpen kun je het best een budgetapp downloaden. Zo kom je er snel achter of die chocoladebroodjes die je dagelijks eet inderdaad meevallen voor je portemonnee, of dat je het beter kunt houden bij pistolets.

Lees meer
Leer geld ruiken met beleggen voor dummies!

Heb je wat extra geld over en zou je graag wat meer rendement halen uit je spaargeld dan de rente van je spaarrekening? Dan kun je overwegen om jouw geld te beleggen, maar wat is dat precies en hoe werkt het eigenlijk? Wij laten je kennis maken met de basis van het beleggen.

Lees meer
Sparen of beleggen, wat past bij jou?

Eindelijk wat geld bijeen gespaard? Top! Maar wat nu? Ga je het op een spaarrekening zetten of denk je erover na om het te beleggen? Lastige keuze en zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Wat past best bij je? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Lees meer
Een trouwfeest organiseren zonder financiële zorgen? Ontdek hoe!

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Dan ben je waarschijnlijk volop in de weer met de voorbereidingen van het grote feest. Een locatie zoeken, kledij kopen, ringen kopen en zorgen voor lekkere hapjes, want jij en jouw partner willen er een onvergetelijk feest van maken. Met de tips die we jou meegeven in dit artikel stap je zonder financiële problemen in het huwelijksbootje.

Lees meer
Waarom geld wél gelukkig maakt!

Het is een gezegde dat de revue regelmatig passeert: “Geld maakt niet gelukkig”. Is dit eigenlijk wel zo, waarom zou je dan immers nog een goede baan willen? Wat zeker is, is dat geld veel dingen in het leven gemakkelijker kan maken. Daarom een aantal reden waarom geld wél gelukkig maakt.

Lees meer
Je geld, dat telt: 4 bespaartips!

Deze week is het ‘De Week van het Geld’. Daarnaast is het vandaag, 15 maart, ook nog eens Internationale Consumentendag. Dat willen we graag met je vieren! We hebben daarom 4 stappen om veel geld te besparen voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek hoe je geld bespaart.

Lees meer
Efficiënt besparen in 5 stappen

Je hoeft geen boekhouder te zijn om je geld goed te beheren. Maar hoe begin je eraan? En waar moet je op letten? Goedkoop.be stelde een eenvoudig vijfstappenplan op om je op weg te helpen je uitgaven onder controle te houden.

Lees meer
Spaartip: pensioensparen als appeltje voor de dorst

Ben je nog maar net beginnen te werken of tel je stilaan af naar je pensioen, voor elke leeftijd (van 18 tot 64 jaar) is pensioensparen een aanrader. Mogelijke valkuilen, verschillende spaarformules of voor- en nadelen van pensioensparen: je leest het hier op Goedkoop.be.

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.