De leukste Belgische festivals aan de beste prijs - Goedkoop.be

De leukste en goedkoopste festivals van België

Matthias
Door Matthias
0 reacties

Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland, Graspop en Dour, het zijn slechts enkele van de vele wereldwijd bekende Belgische festivals. Qua sfeer en gezelligheid zijn deze festivals top, maar er hangt ook een stevig prijskaartje aan vast. Eentje dat, alles inbegrepen, serieus kan oplopen. In dit artikel hebben we enkele goedkope alternatieven op een rijtje gezet, die eveneens de moeite waard zijn.

Sfinks volksdansfestival

Dit volksdansfestival uit Boechout trekt jaarlijks festivalgangers van over de hele wereld. Niet moeilijk aangezien het festival draait om multiculturaliteit en het tonen van je eigen folk muziek en dans. Je ontdekt bovendien zonder inkom de beste muziek uit Cuba, Nieuw-Zeeland en Senegal!

Gentse Feesten

10-dagen lang wordt de binnenstad van Gent gedomineerd door de Gentse feesten. Het is een reusachtige bijeenkomst en wordt na het Oktoberfest in München en Las Fallas in Valencia gezien als het grootste volksfeest van Europa. De inkom is bovendien volledig gratis voor alle Gentenaars en schappelijk voor mensen buiten Gent.

Lokerse Feesten

Eveneens als de grote broer uit Gent, zijn de Lokerse Feesten een bijeenkomst met als doel de stad promoten en de inwoners plezieren. De eerste editie vond plaats in 1975, georganiseerd door plaatselijke jeugdhuizen. Nu 46 jaar later is het een 10-daags festival. Toch is de insteek nog altijd hetzelfde: het beleven van onvergetelijke dagen zonder dat je jezelf blauw moet betalen. Een tiendaags combiticket kost slechts €170. Ondanks de goedkope prijs stonden grote namen als Roméo Elvis, Charlotte de Witte en Oscar and the Wolf in de line-up van 2019. In het verleden kwamen onder meer Snoop Dogg, Neil Young en the Sex Pistols al eens Lokerse lucht opsnuiven.

Couleur cafe

Een van de bekendere festivals uit de lijst is zeker het couleur cafe. Je kan je verwachten aan Afrikaanse en Caribische muziek maar ook traditionele reggae sounds en Afrobeat tot moderne funk, soul, jazz, hiphop en R&B zullen je line-up kleuren. Een 3-daags combiticket kost 95 euro. Ondanks het goedkope toegangsticket stonden in 2019 kleppers als Zwangere Guy, Hollie Cook en Sean Paul op het podium.

 

Afro Latino Festival

Gooi jij de benen wel eens los op de meest exotische deuntjes? Dan is dit festival echt wat jij zoekt. Het is een tropisch muziekfestival met de beste muziek uit Afrika, Latijns-Amerika, de Caribische eilanden en Zuid Europa. Een 3-daags combiticket met camping zal je 105 euro kosten.


Rock Herk

Een van de oudste alternatieve muziekfestivals van ons land. Het geeft je een ongelooflijke mix van alternatieve rock, punk, hardcore en dance. Een tweedaags combiticket met camping kost je slechts 58 euro. Een van de festivals die je absoluut moet gedaan hebben!

Dubyard

Dubyard is misschien wel de speciaalste van ze allemaal. Hier wordt geen inkom gevraagd,  je hebt volledig de vrijheid om de prijs van je toegangsticket te betalen. Iedere euro die je geeft is puur uit steun en liefde voor het festival, je bent er niet toe verplicht. Verder kost ook de drankconsumptie niet al te veel en is de parking volledig gratis. Dit festival draait om de gezelligheid en is van volwaardige kwaliteit. Dansschoenen aan en Let’s Dub!

Hopelijk moet je na het lezen van dit artikel je broek niet meer scheuren aan dure festivaltickets, een leuk festival kan ook goedkoop zijn!

 

 

Over de auteur

Matthias

Ze zeggen wel eens dat geld geen essentie van het leven is en dat het ook niet gelukkig maakt. Toch is het wel een noodzakelijk middel waarvan iedereen genoeg wilt hebben. Het is dan ook vervelend om teveel geld te betalen voor een product of dienst wanneer het goedkoper kan. Daar is iedereen het mee eens. Bewust of onbewust zoekt iedereen naar de beste deals en daar wil ik je bij helpen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.