Fietsen is populairder dan ooit - Goedkoop.be

Fietsen is populairder dan ooit

Richard
Door Richard
0 reacties

Fietsen leer je al in je jonge kinderjaren. Het is iets wat je nooit zult verleren. Totdat je een rijbewijs hebt, doen we veel op de fiets. We kunnen haast niet zonder. Sinds de corona tijd is fietsen ontzettend populair geworden, ook bij de groep die wel een rijbewijs heeft. Lees meer over die populariteit en trends in fietsland.

De elektrische fietsen

E-bikes zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. Hoe fijn is het als je zelf amper nog het werk hoeft te doen? Eigenlijk heb je alleen maar alle voordelen van fietsen met een e-bike. Je moet natuurlijk nog wel zelf trappen, maar door de trapondersteuning zul je daar weinig van merken. Zo kom je tenminste fris en fruitig op je afspraken aan. Met een gewone fiets kan dat wel eens anders zijn. Je zult dan eerder buiten adem en bezweet aan komen.

Doordat je zelf weinig moeite hoeft te doen, maakt ook dat je veel langere afstanden kunt afleggen met een e-bike. Zo fiets je gemakkelijk naar 2 of 3 dorpen verderop. Bovendien is een e-bike ook veel fijner in de zomer. Het is al warm dus het is niet fijn als je dan ook nog hard moet trappen. Je zult eerder gaan zweten van de zon, dan dat je doet van het fietsen. Zo kun je heerlijk genieten van de mooie omgeving om je heen in plaats van zwoegen op de fiets.

Een ideale sport

Fietsen wordt ook als ideale sport gezien. Op zondagmiddag lekker met een groep fietsen door de bossen? Het is de ideale manier om helemaal tot rust te komen. Al je gedachten kun je uitzetten, door de prachtige omgeving die je om je heen treft. Toen alle sportscholen gesloten waren, moesten we wel op andere manieren aan onze beweging komen. Sommigen kozen ervoor om thuis te gaan sporten met YouTube filmpjes en gewichten.

Anderen vonden het juist heerlijk om buiten aan hun beweging te komen. Je zag veel meer wandelaars dan ooit tevoren. Ook fietsen werd intens populair. Heel veel mensen gingen een mountainbike of racefiets kopen bij BIKE24 onder andere om zo in beweging te blijven. Vandaag de dag houdt deze trend nog steeds aan. Zij die helemaal gek zijn geworden van het fietsen, zul je nu ook niet snel meer terug zien in de sportschool.

Een gezond vervoermiddel

We weten allemaal dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. We kunnen haast niet om die term heen. Fietsen is daardoor ook steeds populairder geworden. We moeten massaal de auto laten staan en juist voor de fiets kiezen. Ben eens kritisch naar jezelf of je wel altijd de auto nodig heeft. De kinderen kun je toch beter op de fiets naar school brengen? En is die weg naar je werk ook niet gewoon te doen op de fiets?

Niet alleen voor de duurzaamheid hoef je het te doen. Er zitten nog meer voordelen aan. Zo is het veel gezonder om op de fiets te stappen. Je blijft tenminste in beweging, dan door stil te zitten in de auto. Daardoor krijg je ook veel meer vitamine D binnen, die je anders dus zou missen.

Daarnaast is het natuurlijk veel goedkoper om met de fiets te gaan! Het scheelt je weer benzine. Ook die kleine ritjes van en naar je werk kosten je aan het eind van de maand wel een volle tank. Reken eens uit wat je erop gaat winnen als je die auto thuis laat staan. Je zult zien dat je een veel gelukkiger mens wordt op de fiets en dat komt ook zeker door die besparing op je kosten!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.