Reizen

Een weekendje weg in de herfst, lekkerluie zonvakantie op een exotische plek of avontuurlijke kampeertrip... Een reisje doet altijd deugd! In de reisrubriek gaan we op zoek naar tips om te besparen op het hotelverblijf, het vervoer en de uitstapjes. Ver weg of dicht bij huis, mogelijkheden genoeg om de batterijen op te laden zonder daarbij je spaarvarken te plunderen.

Ook voor uitstapjes met de kinderen hebben we een heleboel tips klaar. Een bezoek aan Disneyland Paris bijvoorbeeld, bezorgt je een magische tijd. De vele attracties zorgen voor kriebels in de buik, tijdens de parades met alle Disney-figuren heb je ogen te kort om alle pracht te aanschouwen.

Hoe parkeer je je wagen slimmer in de stad?

Parkeren in een drukke stad, de een doet niet anders, de ander vindt het een regelrechte ramp. Of je nu gaat shoppen, werken of dineren, met de tips in dit artikel parkeer je voortaan op een slimmere manier in de stad. Geen stress, parkeren wordt vanaf nu een succes.

Lees meer
Gooi die tank maar vol: de laagste brandstofprijzen vind je zo!

Soms kunnen de kosten van een auto erg hoog oplopen. Maar hoe bespaar je daar nou op? We vertellen je met 3 belangrijke tips hoe je kan besparen op brandstof voor je auto. Lees snel mee...

Lees meer
In volle vaart vooruit: voorbereid op autovakantie

Lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk zover; je vertrekt met de auto op vakantie. Ga je graag voorbereid op reis? Dan heb je waarschijnlijk je route al uitgestippeld via routeplanner. Er is echter meer om rekening mee te houden. Wat wacht je bijvoorbeeld van tolwegen en verkeersregels. In volle vaart vooruit? Lees snel onderstaand artikel en je zult tijdens je autovakantie niet zomaar voor verrassingen komen te staan.

Lees meer
Carpoolen: gezellig en ook nog eens voordelig!

Iedereen rijdt wel eens met anderen mee om op die manier brandstof uit te sparen. Meestal doe je dat met een bekende, maar wist je dat het meer en meer ‘in’ is om met vreemden een auto te delen? Zo reis je vaak al voor enkele euro’s met iemand anders mee. Lees verder en ontdek er alles over.

Lees meer
Vervoersmiddelen in de race: hoe ga je naar een festival?

Ben je gek op festivals en ga je het liefst naar elk groot evenement toe? Dan weet je vast hoe lastig het kan zijn om vervoer te regelen. De meeste festivals liggen immers niet om de hoek. Wil je weten hoe je voortaan gemakkelijker je vervoer regelt? Lees dan verder.

Lees meer
Vrijheid en comfort: op reis met de camper

Sleutel in het contact en gaan met die banaan. Van het ene mooie plaatsje naar het andere pittoreske stadje. Heb je het allemaal gezien of bevalt het weer je niet meer, dan stap je zo terug in en rijd je verder. Op reis met de camper betekent vrijheid, maar ook comfort. Slaapplek, keuken en zelfs toilet binnen handbereik. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je dat wilt.Ben je nog bekend met deze manier van reizen, maar spreekt het je wel aan? Met deze tips en weetjes help ik je alvast op weg.

Lees meer
Nieuw: voor €10 naar Parijs met trein IZY!

Parijs, een stad waar van alles te zien en beleven is. Perfect voor een citytrip, maar ook voor een dagje uit. Met de nieuwe trein IZY van Thalys reis je vanaf 3 april al vanaf €10 tussen Brussel en Parijs. Meer weten? Lees dan verder.

Lees meer
Veilig op weg zonder winterpech!

Het is najaar en we zullen er weer aan moeten geloven; kou en veel (bevroren) neerslag. Het kan misschien heel gezellig ogen zo’n winterlandschap, het autorijden wordt er niet prettiger op. Slipgevaar, bevroren ruiten, vastzitten in de sneeuw, platte accu..... Een hoop leed dat gelukkig grotendeels ook te voorkomen, of in ieder geval te beperken, is. Winterbanden, noodaccu’s... Goedkoop.be laat je zien hoe je met een paar simpele ingrepen toch probleemloos en veilig de weg op gaat.

Lees meer
Hoe ontkom jij straks aan de duurdere inschrijvingstaks?

De auto is nog steeds het populairste vervoermiddel in België voor werkenden, vakantiegangers en shoppers. Toch is het de moeite waard alternatieven te overwegen, het kopen van een nieuwe of tweedehands auto wordt vanaf volgend jaar namelijk fors duurder. Als je binnenkort een vervangende auto wilt kopen, is het sowieso verstandig niet al te lang meer te wachten.

Lees meer
In een sneltreinvaart naar je wintersportbestemming

De zomervakantie zit er weer op. Tijd om alvast uit te kijken de wintersport. Sta je weer te trappelen van ongeduld om de lange latten onder te binden? Word je alleen niet zo blij van de gedachten aan sneeuwkettingen en files? Wel, er is een mooi en relatief voordelig alternatief; de wintersporttrein. Er zijn steeds meer mogelijkheden om al sporend richting de sneeuw te vertrekken. Goedkoop.be laat je zien wat de voordelen, nadelen en opties zijn bij deze manier van reizen naar skigebied.

Lees meer
De langeafstandsbus: de eerste halte bij een voordelige vakantie

Op vakantie, eigenlijk willen we dat toch allemaal wel. Even weg van de dagelijkse sleur. Nieuwe mensen, een nog te ontdekken cultuur, ontspannen en genieten. En het hoeft niet meteen een enorme aanslag op je bankrekening te zijn. Er zijn tegenwoordig heel wat manieren om voordelig op reis te vertrekken. Zoals bijvoorbeeld met de langeafstandsbus. Goedkoop.be laat je zien welke maatschappijen er o.a. zijn en hoe gemakkelijk en voordelig het is om met de bus op citytrip te vertrekken.

Lees meer
De trein, meer dan een beetje reizen

Jaarlijks boeken heel wat Belgen een vliegvakantie, nog meer laden de auto bomvol om zelf richting vakantiebestemming te rijden. Aan de trein wordt meestal niet gedacht, hoewel het een prachtig vervoersmiddel is om in te reizen... Laat ons je meenemen op vier verschillende treinreizen. Wedden dat het begint te kriebelen om een originele treinreis te plannen?

Lees meer
Tien slimme tips om ecologisch te rijden

Eco-driving, ook wel ecologisch rijden genoemd, is een populair gespreksonderweg tegenwoordig. Niet verwonderlijk ook, de benzineprijzen swingen de pan uit. Onze auto is dus dé bespaarpost bij uitstek. Waarop moet je letten bij eco-driving?

Lees meer