De verschillen tussen een stockwagen, fabriek bestelde en tweedehands wagen - Goedkoop.be

De verschillen tussen een stockwagen, fabriek bestelde en tweedehands wagen

Richard
Door Richard
0 reacties

Het liefst hebben we allemaal een auto ter beschikking. Veel bestemmingen zijn namelijk te ver om met de fiets te overbruggen. Bovendien is het wel fijn als je in de winter warm en droog kunt zitten. Alleen, voor wat voor auto kies je dan? We bedoelen dan niet alleen het merk, maar ook de mate van nieuwheid. Ga je voor een tweedehands wagen of een compleet nieuwe wagen? En ga je dan voor een fabriek bestelde of een stockwagen? De verschillen lees je in dit artikel.

Koop een stockwagen

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan kun je voor een stockwagen kiezen. Een stockwagen is altijd nieuw of bijna nieuw. Dit betekent dat de auto er gloednieuw uit ziet en dat er weinig kilometers op de teller staan. Zo'n auto heeft nog weinig tot geen gebruikssporen.

Doordat stockwagens al gemaakt zijn, zijn ze ook meteen leverbaar. Het nadeel is dat je zo’n wagen niet zelf samen kunt stellen. Echter, heb je vaak wel een ruime keuze tussen stockwagens. Dit maakt dat het zelf samen stellen ook haast niet nodig is. Tussen de stockwagens die beschikbaar zijn, kun je namelijk wel een model vinden die aan jouw wensen en behoeften voldoet.

Het voordeel van stockwagens is dat de prijs veel goedkoper is. Een auto verliest namelijk zijn waarde in de eerste jaren. Dat maakt dus dat de prijs veel aantrekkelijker is dan die van een gloednieuwe auto. Terwijl je wel alle voordelen hebt van een nieuwe wagen.

Bestel een fabriekswagen

Als je specifieke wensen en behoeften hebt, dan kun je een auto bestellen in een fabriek. Het voordeel is dat je deze auto helemaal zelf kunt samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de kleur, maar ook het vermogen van de motor en andere opties. Kies bijvoorbeeld voor bekleding van leer en dat soort dingen.

Het nadeel van een fabriekswagen is dat deze dus gemaakt moet worden op aanvraag. Dit zorgt ervoor dat je lang zult moeten wachten totdat je de auto daadwerkelijk kunt rijden. De wachttijd is vaak 4 tot 6 maanden. Door allerlei redenen kan dat natuurlijk nog langer gaan duren.

Een ander nadeel is dat deze auto’s niet goedkoop zijn. Dit komt voornamelijk ook door alle opties die je zelf kunt kiezen. Des te specifieker de opties, des te duurder de auto wordt. Net zoals alle op maat gemaakt producten, hangt er altijd een flink prijskaartje aan. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat je een auto krijgt, die helemaal op jouw wensen en behoeften is afgestemd.

Koop een tweedehands wagen

Als je auto zijn beste tijd heeft gehad, dan is het van belang dat er snel een nieuwe komt. In dat geval is een tweedehands wagen een goede keuze. Op internet en bij garages zijn er genoeg auto’s te vinden die tweedehands worden aangeboden. Het voordeel is natuurlijk de goedkope prijs. Een auto daalt namelijk snel in waarde. Dat betekent dat de waarde van een auto met de eigenaar en met de jaren daalt. Daar kun jij dus van profiteren, omdat er nooit een hoog bedrag gevraagd kan worden.

Bovendien kan een tweedehands wagen nog een lange tijd meegaan. Tweedehands wil niet meer zeggen dan dat jij niet de eerste eigenaar bent. Dat betekent niet per se dat een auto vol zit met gebruikssporen. Zijn deze sporen wel aanwezig, dan daalt de prijs natuurlijk nog meer.

Voor een relatief laag bedrag kun je nog jaren van deze auto genieten, mits je de juiste kiest natuurlijk. Daarom is het wel verstandig om altijd iemand mee te nemen die verstand heeft van auto’s, zodat je niet opgelicht wordt met een slechte wagen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.