10 Miles Antwerpen en Marathon Antwerpen: informatie voor deelnemers en supporters! - Goedkoop.be

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon: deelnemen of supporteren?

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 1 reactie

Zondag 17 april is het zover: DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Tijdens dit jaarlijkse sportevenement rennen meer dan 30.000 sporters door het centrum van Antwerpen. Loop je zelf mee, wil je je nog inschrijven of sta je liever langs de kant? Het kan allemaal! Lees verder en ontdek wat je moet weten over DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

 

Dit jaar is het de 31ste editie van DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Tijdens dit sportevenement is er genoeg te beleven, zowel voor deelnemers als supporters. Meedoen is leuk en je inschrijven kan nog tot op de dag zelf.

Programma en parcours

DVV Antwerp 10 Miles & Marathon bestaat uit een veelzijdig programma met verschillende afstanden. Zo is er voor iedere hardloper een passend onderdeel.

Embed code
DVV Antwerp 10 Miles & Marathon programma
Tijd Onderdeel Afstand Eisen
9.00 uur DVV Antwerp Marathon 42,195 km Tijdslimiet: 5.30u
11.00 uur Chiquita Kids Run 1,4 km Deelnemers: tussen 4 en 12 jaar
12.00 uur DVV Antwerp Short Run 5 km -
13.00 uur NEW BALANCE Ladies Run 5 km Deelnemers: vrouwen
15.00 uur DVV Antwerp 10 Miles (start in 3 waves: 15.00u – 15.30u – 16.00u) 16,09 km Tijdslimiet: 2.15u

 

Alle onderdelen beginnen op Linkeroever (Thonetlaan) in Antwerpen. De finish van de marathon is op de Grote Markt, Rechteroever. De andere onderdelen eindigen op Linkeroever (Charles De Costerlaan).

10 Miles

Deelnemers lopen vanaf de Thonetlaan op Linkeroever, via de Blancefloerlaan naar de Antwerpse Ring. Hierna gaan zij door de Kennedytunnel naar de Scheldekaaien en via de Sint-Paulusstraat lopen zij weer het stadscentrum in. De tocht gaat verder door de Waaslandtunnel en finisht op Linkeroever in Charles De Costerlaan.

 

Gazet van Antwerpen

Marathon

Deelnemers lopen vanaf Thonetlaan op Linkeroever via verschillende districten en wijken, zoals Kiel, Hoboken, Wilrijk, Berchem, Deurne, Borgerhout en Antwerpen-Noord. De tocht eindigt op de Grote Markt in het centrum van Antwerpen.

 

Gazet van Antwerpen

Inschrijven

Heb je jezelf (nog) niet ingeschreven voor DVV Antwerp 10 Miles & Marathon? Niet getreurd, het is nog niet te laat! Bij Runners’ Lab in Zwijndrecht, Gent, Zaventem en Paal-Beringen schrijf je je tot en met 14 april in aan het voordelige voorinschrijftarief.

Besluit je ná 14 april toch nog om deel te nemen, schrijf je dan alsnog in bij Runners’ Lab Expo op het Frederik Van Eedenplein in Antwerpen. Je bent dan wel duurder uit.

Embed code
DVV Antwerp 10 Miles & Marathon prijzen
Onderdeel Voorinschrijftarief (t/m 14 april) Daginschrijving (ná 14 april)
DVV Antwerp 10 Miles €25 (inc. technisch shirt) €35 (inc. technisch shirt)
DVV Antwerp Marathon €55 (inc. technisch shirt) €65 (inc. technisch shirt)
DVV Antwerp Short Run €12 (€27 inc. technisch shirt) €15
NEW BALANCE Ladies Run €12 (€27 inc. technisch shirt) €15
Chiquita Kids Run €5 (inc. technisch Chiquita shirt) €10 (inc. technisch Chiquita shirt)

 

Deelnemer, bereid je voor!

Heb je besloten om deel te nemen aan DVV Antwerp 10 Miles & Marathon? Dan heb je nog een kleine week om jezelf voor te bereiden.

 

Een goede voorbereiding begint bij de juiste hardloopoutfit. Vooral de schoenen zijn van belang. Koop sportschoenen die comfortabel zitten, bijvoorbeeld van gerenommeerde merken als Nike of Adidas.

Wil je voordelig uit zijn, kijk dan eens in de sale van Decathlon. Je vindt er regelmatig hardloopkleding tegen spotprijzen. Meer weten over het vinden van je ideale sportschoenen? Lees dan het artikel ‘Wie de (sport)schoen past…. Voorkomt blessures’.

Naast een goede hardloopoutfit, is een goede conditie belangrijk. Die bouw je natuurlijk niet in één week op, maar als het goed is heb je al getraind of sport je sowieso met regelmaat.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ben je deelnemer, boek dan voor €99 p.k.p.n. een DVV Antwerp 10 Miles & Marathon hotelarrangement via Ramada Plaza Antwerp hotel. Hier krijg je op 17 april vanaf 6.00 uur een pastaontbijt en check je tot 17.00 uur uit. Zie voorwaarden hotelarrangement.

Vergeet niet te herstellen! Zeker in de week vóór DVV Antwerp 10 Miles & Marathon is het belangrijk om je lichaam niet te overbelasten. Het doen van ademhalingsoefeningen kort voor het slapengaan is een aanrader. Het is goed voor je hartslag en brengt je tot rust.

Ook is een goed voedingspatroon belangrijk. Eet gezond en vermijd sportvoeding op de dagen voor de hardloopwedstrijd. Vul pas op de dag zelf je energielevel aan, bijvoorbeeld met een sportdrankje. Vind hier een groot aanbod aan sportvoeding.

Dit zijn een aantal tips, maar je weet alleen zelf hoe je je voelt en ieder mens is anders. Het beste advies is daarom om altijd naar je lichaam te luisteren. Zorg dat je je goed voelt en ren naar je eigen record.

Bruisend dagje uit voor supporters

Ben je supporter? Er is van alles te beleven langs het parcours, zoals animatie en eettentjes. De populairste plekken om te supporteren zijn de start, de finish en de Scheldekaaien.

Het is mogelijk om je favoriete sporter te volgen met de officiële DVV Antwerp 10 Miles & Marathon App. Zo weet je waar je favoriet op dat moment rent en wat de live tussenstanden zijn. Met de handige voetgangerstunnels loop je naar de gewenste plek op de route.

Ook maak je gratis gebruik van de veerdienst, met boten die varen tussen linker- en rechteroever. Wil je meer weten over de bereikbaarheid van verschillende plekken op de route? Kijk dan eens op de website van DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ook voor supporters is DVV Antwerp 10 Miles & Marathon een goede gelegenheid om een weekend Antwerpen te boeken. Zo geniet je op zondag niet alleen van het sportspektakel, maar de rest van het weekend ook nog eens van de bruisende stad. Kijk op Hotels.com voor goede deals.

 

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.