Lenen - Goedkoop.be
Geldzaken

Persoonlijke financiën, we denken er liever niet al te veel aan. Toch kunnen we er niet omheen, elke maand moeten een aantal vaste kosten betaald worden. Ook een appeltje voor de dorst zetten we best opzij, en nee, niet in een sok onder onze matras. Hoe je die geldzaken het best aanpakt, dat zoeken wij met plezier voor je uit.

Zo kies je de beste persoonlijke lening

Geld lenen kost geld. Dat is een van de vele feiten die we weten over leningen aanvragen. Alleen soms is het wel gewoon nodig. Je kunt op een punt komen in je leven, waarbij je echt een lening nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders die jou een lening kunnen verstrekken. Alleen nog even uitzoeken wat de beste persoonlijke lening voor jou is.

Lees meer
Slim besparen? Dat doe je door leningen te simuleren!

Als je op zoek bent naar slimme manieren om geld te besparen, dan is het verstandig om leningen te vergelijken. Dat kun je héél vaak online doen, via websites zoals Simuleer.be. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar twee van de meest gezochte financiële oplossingen: de autolening en renovatielening. Of je nu een nieuwe auto wilt kopen of je droomhuis wilt renoveren, het vinden van de juiste lening kan een wereld van verschil maken voor je portemonnee.

Lees meer
Zo realiseer je op voordelige wijze een droomhuis

Bij de verhuizing naar een nieuwe woning dient met verschillende kostenposten rekening te worden gehouden. Denk aan de verzekeringskosten, de verhuiskosten en bijvoorbeeld de kosten voor een verbouwing. Er zijn verschillende manieren om te besparen op deze kosten.

Lees meer
De voordelen van een lening van Paribas

Wat je ideeën en dromen ook zijn, je kunt er ongetwijfeld wel wat financiële steun bij gebruiken. Het is dan goed om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van een lening.

Lees meer
Hoe je geld kan besparen door slim te lenen

Klaar om het nest te verlaten en een eigen stekje te kopen? Of zijn de kinderen eindelijk buiten en twijfelen jullie over dat vakantiehuisje in Spanje? Bij deze situaties komt heel wat geld kijken. Vaak moeten we ook een lening aangaan en dan begint de stress. Welke lening moet ik aangaan? Bij welke bank? Moet ik hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen? In dit artikel overlopen we kort de beste tips om slim en goedkoop te lenen.

Lees meer
Huren of kopen: wat is het voordeligste?

Het zijn zo van die levensvragen waarover je nu en dan eens je hoofd breekt. Wat is nu echt het voordeligst, huren of kopen? Het is echter onmogelijk om hier een kort en eenduidig antwoord op te formuleren. Alles hangt per slot van rekening af van je persoonlijke voorkeuren en wensen. Maar Goedkoop.be zou Goedkoop.be niet zijn, zouden we geen poging wagen om je te adviseren!

Lees meer
Goedkope renovatieleningen voor jouw droomproject

Heb jij plannen om je woning te verbouwen? Renoveren kost een pak geld. Dat kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten zonder financiële hulp. Tijdens Batibouw, de grootste bouwbeurs van het land, kan je profiteren van zeer voordelige leningen aan lage rentevoeten! Tips, inspiratie en advies, hier ontdek je alles wat je wilde weten om van jouw (ver)bouwproject een succes te maken.

Lees meer
Goedkoop lenen, bestaat dat eigenlijk wel?

‘Goedkoopste lening’ is een veel gebruikte zoekterm. Maar als je niet oplet, dan kan goedkoop duurkoop worden. En bestaat dat eigenlijk wel; goedkoop lenen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goedkoop lenen bestaat niet. Een lening kost namelijk altijd geld. Heb je spaargeld en kun je het missen, dan heeft dit de voorkeur boven lenen. Ook kun je de aankoop uitstellen en eerst sparen. Kopen met spaargeld kost namelijk niets extra.

Lees meer
Mobilhome of caravan kopen? Zo financier je dit het best!

Rondtrekken met een mobilhome: wat een zalig gevoel! Vrijheid, comfort en gemak terwijl je met je vrienden of partner nieuwe horizonten verkent. Krijg je op een dag zin om er een weekendje op uit te trekken? Laad snel wat spullen in, sluit je woning af en je bent klaar voor vertrek! Maar hoe financier je de aankoop van zo’n voertuig nu het beste als je momenteel wat krap bij kas zit? En welke kosten moet je zoal in acht nemen? Wij lichten je graag in!

Lees meer
Lenen wordt duurder en moeilijk: wordt een eigen huis kopen onmogelijk?

Een eigen huisje jouw grote droom? Als je een starter bent dan kan deze droom je nog wel eens flink gaan tegenvallen. Momenteel is er namelijk sprake van het duurder maken van leningen. En dat niet alleen, want er is ook steeds meer opspraak tegen het verstrekken van leningen die 100 procent de aankoopprijs omvatten. Kortom, een eigen stekje kopen als starter wordt alsmaar lastiger. De details vind je in dit artikel.

Lees meer
Wat als je je lening niet kunt afbetalen?

Ziekte, ontslag, echtscheiding… heel wat onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je in ernstige financiële problemen komt door het niet afbetalen van een lening. Uit cijfers van de Nationale Bank van België bleek in juni 2016 dat meer dan 350.000 Belgen hun leningen niet kunnen terugbetalen. We spreken hierbij over bijna 530.000 achterstallige kredieten ofwel bijna 5% van alle contracten. Wat doe je wanneer je je in een dergelijke situatie bevindt?

Lees meer
Kopen of huren, wie worden jouw nieuwe buren?

Op zoek naar een nieuw huis? Dan heb je jezelf vast de vraag al gesteld of je beter koopt of huurt. Beide hebben voordelen en nadelen, maar heb jij aan alles gedacht? Om je een compleet overzicht te geven hebben we alle voor- & nadelen voor je op een rijtje gezet. Alleen met een volledig overzicht kan je immers een goede afweging maken.

Lees meer
Een hypotheek voor je woning: vind de goedkoopste lening

Overweeg je om een woning te kopen, bouwen of renoveren? Niet alleen in de zoektocht naar je droompand of lapje grond kruipt heel wat tijd, ook de financiële kant van de zaak vraagt wat aandacht. Weet je niet goed waar te beginnen om de goedkoopste lening te zoeken? Goedkoop.be overloopt een aantal aandachtspunten die je helpen in je zoektocht.

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.