Wat te doen met kinderen: actieve dagtrips - Goedkoop.be

Avontuurlijke dagtrips voor kleine durfals

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Dagje Uit

Inhoudsopgave
  1. Te land
  2. Ter zee
  3. In de lucht

Wat te doen in de vakantie of in het weekend? Dat heb je je misschien al wel eens vaker afgevraagd. Het is heerlijk weer en je wilt er gezellig op uit met de kinderen. Lekker buiten ravotten. Een keer wat anders dan een pretpark of dierentuin, maar toch op zoek naar ietwat actie? Goedkoop.be trok alvast op avontuur uit en selecteerde toffe dagtrips, geschikt voor het hele gezin. Durven jullie het aan?

Te land

Airzone

Kan de lol al niet op, op een springkasteel of  op een opblaasbare hindernisbaan, dan gaan je bengels dit dagje in Airzone fenomenaal vinden! Samen met vriendjes, vriendinnetjes, neefjes of nichtjes kunnen ze zich twee uur lang uitleven op en in acht verschillende attracties.

Voetballen waarbij jezelf ingepakt zit in grote plastic opblaasbubbels, een kussengevecht bovenop een hoge paal, horizontaal bungee springen, omver gekegeld worden door de sweeper… het zal een onvergetelijk dagje worden.

Let wel, meedoen kan pas vanaf 1,20 meter en vanaf acht personen. Reserveer het kinderfeest arrangement en de kinderen kunnen twee uur lang spelen voor €35. Een pannenkoek of Bicky Burger en een gratis drankje zijn inbegrepen.

Op de pedalen

Fijn de natuur in, maar dan op een actieve manier? Stap de pedalen op en waag je aan een energieke mountainbiketocht. Zoef van steile afdalingen, koers over smalle bosweggetjes, stuiter over rochtsachtige paden of zoek juist naar een iets rustigere route. Voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud(er) worden er geschikte routes uitgestippeld.

Via outsideadventure.be kun je bijvoorbeeld al vanaf €15 een halve dag een mountainbike huren (inclusief helm) om vervolgens een mooie tocht te maken door het West-Vlaamse Heuvelland.

Ter zee

Bootje varen

Trek dat zwemvest aan, stap in een kano of kayak en verken de omgeving eens op een heel andere manier. Fijn op het water, de verborgen plekjes van het landschap ontdekken. Peddelend naar de meest pittoreske plekjes, die je met de auto nooit zou kunnen bereiken.

Bij de meeste kano-en kayakverhuurders is er mogelijkheid om samen (met je kinderen) of ieder individueel te varen. Ook zijn er vaak meerdere routes, kort en langer, waaruit gekozen kan worden. Zo kies je bij Semois Kayaks, gelegen in de Belgische Ardennen, voor onder andere vier kilometer en vijftien kilometer.

Groupon wil nog wel eens deals aanbieden waarbij je korting krijgt op een dagje kayakken of kanoën. Kijk dus altijd eens hier voordat je een stukje gaat varen.

In volle vaart

Winter of zomer, op de lange latten staan kan altijd. In de koude periode in de sneeuw, tijdens de warmere dagen in volle vaart over het water. Waterskiën, een stoere activiteit, die ook nog eens heerlijk verfrissend is op hete zomerdagen.

Op diverse plekken in het land vind je zogenoemde cableparken. Door een kabelbaan in het water wordt je op je ski’s over het water getrokken. De kunst is om te blijven staan! Beginnelingen nemen het best eerst een lesje voordat ze zelf gaan proberen.

Bij Goodlife Cablepark in Hoogstraten (nabij Antwerpen) kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar op zondag op een voordelige manier kennis maken met deze watersport.

In de lucht

Kleine Tarzans & Janes

Als een slingerende Tarzan door het bos, de kinderen zullen het helemaal geweldig vinden. Klimmen op touwbruggen, klauteren over netten, balanceren op schommelende boomstammen om vervolgens naar beneden te suizen via een sensationele kabelbaan... Deze activiteit, middenin het groen, is alleen weggelegd voor kleine durfals zonder grote angst voor hoogtes!

Gouden tip van Goedkoop.be

Een dagje weg met de kinderen? Probeer wat voordeel mee te pikken en kijk eens bij aanbieders zoals Groupon.be, Vakantieveilingen.be en Outspot. Hier worden regelmatig daguitjes aangeboden met leuke korting. Zo kun je deze bespaarde eurootjes spenderen aan bijvoorbeeld een lekker ijsje.

In klimpark De Warre kunnen de kinderen (vanaf 1 meter 30) vanaf €15 twee en een half uur al hun energie kwijt.

Sprong in het diepe

Aventure Parc in Waver, het grootste avonturenpark in België, is the place to be voor kleine en grote waaghalzen. Kinderen met een leeftijd vanaf vijf jaar zullen er een fantastische dag beleven. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er avontuurlijke parcoursen opgebouwd.

De boys en girls die al iets ouder zijn en over een flinke portie lef beschikken, wagen in Aventure Parc ook nog een ‘sprong in het diepe’. Bij de bekende Bungee jump of de Space Jump, waarbij je door twee elastieken de lucht in wordt gelanceerd, zal de adrenaline je zeker naar het hoofd stijgen!

 

Bron: Aventure Parc

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.