Goedkoop op zonvakantie buiten het hoogseizoen om - Goedkoop.be

Goedkoop op zonvakantie buiten het hoogseizoen om 

Richard
Door Richard
0 reacties

Ben je toe aan een zonvakantie, een moment om je lichaam wat vitamine D aan te laten maken? De vluchten vanaf Brussel naar Malaga worden zeker buiten het hoogseizoen om tegen een scherpe prijs aangeboden. De afgelopen jaren is Malaga, samen met onder meer Valencia en Sevilla, in trek geraakt onder Belgische toeristen. Niet voor niets, daar deze Zuid-Spaanse stad haar gasten ontzettend veel te bieden heeft. Beperk je zonvakantie naar Zuid-Spanje overigens niet tot uitsluitend Malaga. Vanuit deze stad kun je verschillende omliggende plaatsen bezoeken, waarvan het Moorse erfgoed bij Granada een goed voorbeeld is. Dit Moorse erfgoed bestaat uit verschillende bouwwerken. Het meest bekend is het Alhambra, een oud fort en paleis. Rond het bouwwerk vind je prachtige tuinen. Het is heel fijn om hier uren rond te dwalen en de steeds weer verrassende architectuur van het pand te bewonderen.

Geniet van de Spaanse cultuur in het knusse Malaga

Een van de voordelen die onder meer Malaga je biedt is dat deze stad over een relatief klein centrum beschikt. Het maakt het mogelijk om de stad al wandelend te verkennen. Het huren van een auto of fiets is niet nodig. Een slimme manier om geld te besparen tijdens je citytrip. Overigens kan zeker dat laatste wel het overwegen waard zijn. Onder leiding van een gids fiets je van het ene hoogtepunt naar het andere. Het is veilig om in en rondom Malaga te fietsen. Een unieke manier om de stad beter te leren kennen. Populair in Malaga is onder meer het Alcazaba, een Moors fort dat midden in het centrum van de stad ligt. Wil je het fort bezoeken? Dit vergt een klimmetje omhoog!

Plof neer op een van de Spaanse terrasjes voor tapas en sangria

Wanneer je de klim naar het Alcazaba gemaakt hebt en weer bent teruggekeerd in het stadscentrum, is het tijd om neer te ploffen op een van de terrassen. Zeker in het voorjaar en de zomer is er aan deze terrasjes geen gebrek. Geniet van de traditionele Spaanse tapas, bestaande uit verschillende kleine hapjes. Bij de tapas kun je sangria drinken, een combinatie van rode wijn, veelal bruisend water of cava en verschillende soorten fruit. Het geeft het alcoholische drankje een hele fijne, verfrissende smaak. Naast tapas is ook paella een typisch Spaans gerecht dat je geproefd moet hebben tijdens een zonvakantie naar Zuid-Spanje. Heb jij je vliegtickets al geboekt?

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.