Eten & Drinken

We zeggen wel eens 'Leven als God in Frankrijk', maar ook de Belgen gaan als echte Bourgondiërs door het leven. De nationale specialiteiten zijn niet voor niets duizend-en-een biersoorten en knapperig gebakken frietjes. Een snelle hap, heerlijke delicatesse of uitgebreid restaurantbezoek, in deze rubriek komt al dat lekkers voordelig aan bod. Smakelijk!

Geef je moeder een bedankje met een drankje

Ben je op zoek naar een origineel moederdagcadeau? Misschien vind je bloemen saai of heb je geen zin in om te knutselen. Lees dan snel verder voor 3 originele drankideeën en bedank je moeder met een drankje!

Lees meer
Drinken voor je gezondheid: 4 tips!

We willen allemaal graag gezonder leven, toch? Maar welke drankjes dragen nou bij aan je gezonde levensstijl? In dit artikel geven we je tips en ontkrachten we een paar fabels!

Lees meer
Van bonen tot Nespresso, wat is de goedkoopste koffie?

Voor velen van ons begint de dag met een kopje koffie. Het drinken van koffie is voor liefhebber dan ook een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven, onmisbaar misschien zelfs. Er zijn allerlei soorten koffie; niet alleen van cappuccino tot espresso, maar ook wat betreft de bereidingswijze. Hieronder ontdek je de verschillende manieren en de voor– en nadelen ervan.

Lees meer
Winterse opwarmertjes: 5 hemelse drankjes voor de ijskoude dagen

Sneeuw, kou, autoruiten krabben, de winter kent wat trubbels, maar het is niet alleen maar ellende. Lekker binnen blijven, je neerzetten bij de open haard en jezelf trakteren op een typisch warm winterdrankje. Een kop dampende chocolademelk met een flinke toef slagroom, dat is toch ook winter? De chocolademelk verruilen voor iets nieuws? Lees snel verder, want hier geef ik je alvast 5 hemelse recepten mee voor winterse dranken waarvan je het spontaan warm krijgt. Laat die vrieskou maar komen!

Lees meer
Blij met alcoholvrij: dé zomerdrankjes van 2016

Bij een zonnige zomerdag hoort natuurlijk een smakelijk drankje. Dat kan een alcoholische versnapering zijn, maar net zo lekker en verfrissend is een fruitwatertje, een zelfgemaakte ice tea of een alcoholvrije cocktail. Zeker dorstlessend en geen kater! Ik geef je alvast wat recepten mee voor zomerdrankjes die je dit seizoen zeker eens moet proberen.

Lees meer
Dat klinkt lekker! Het zomerdrankje van 2016

Het kwik stijgt, de lucht is blauw, zomerdrankje kom maar gauw! Het is zomer en elke zonnestraal is dan ook een goede reden om het terras op te duiken. Terras in eigen tuin of bij je favoriete café, het maakt niet uit. Zolang er maar genoten kan worden van de zon en uiteraard van een heerlijk, verkoelend drankje. In 2015 waren Hugo, Gin-tonic en de radler bieren helemaal hot! Waar moet je volgens de ‘kenners’ dit jaar zeker van proeven? Ik stel je voor, het zomerdrankje van 2016: vermouth!

Lees meer
Zelf cocktails maken: tools, basics & tips in de mix

De zomer komt er weeral aan, daar horen lekkere cocktails op het terras bij. Of wat is er heerlijker dan een zomerse cocktail om zelf bij druilerig weer het vakantiegevoel te laten zegevieren? Cocktails zelf maken is ontzettend leuk. Bovendien bespaar je er heel wat geld mee! Ontdek welke materialen je het best in huis haalt en welke cocktails echt de moeite waard zijn. Zo word je in geen tijd een cocktailexpert!

Lees meer
Rood bij vlees, wit bij vis: klinkklare onzin of feit?

Schuiven vrienden en familie dit jaar tijdens de feestdagen bij jou aan tafel? Ben je wel een echte keukenprins(es) die de mooiste gerechten op tafel tovert, maar reikt je wijnkennis niet verder dan rood bij vlees en wit bij wijn? Lees dan snel verder, want met de tips die Goedkoop.be je schenkt, zul je de perfecte balans weten te vinden tussen wijn en spijs. Schol!

Lees meer