Eten & Drinken

We zeggen wel eens 'Leven als God in Frankrijk', maar ook de Belgen gaan als echte Bourgondiërs door het leven. De nationale specialiteiten zijn niet voor niets duizend-en-een biersoorten en knapperig gebakken frietjes. Een snelle hap, heerlijke delicatesse of uitgebreid restaurantbezoek, in deze rubriek komt al dat lekkers voordelig aan bod. Smakelijk!

Tournée Minérale: alcoholvrije wijn, bubbels en bier getest!

1 februari klinkt het startschot voor Tournée Minérale: een maand zonder alcohol. Een hele maand zonder alcohol? Waarom, zal je nu misschien denken? Wel, mogelijk zie je dan wat alcohol met jouw gezondheid doet. Nieuwsgierig naar de resultaten van een maand zonder alcohol, maar toch ook wel liefhebber van een drankje op z’n tijd? Wel daar komen wij van Goedkoop.be kijken! Wij testten voor jou alvast bier, wijn en bubbels zonder alcohol. Of dit in de smaak is gevallen? Snel lezen maar!

Lees meer
Geef je moeder een bedankje met een drankje

Ben je op zoek naar een origineel moederdagcadeau? Misschien vind je bloemen saai of heb je geen zin in om te knutselen. Lees dan snel verder voor 3 originele drankideeën en bedank je moeder met een drankje!

Lees meer
Van bonen tot Nespresso, wat is de goedkoopste koffie?

Voor velen van ons begint de dag met een kopje koffie. Het drinken van koffie is voor liefhebber dan ook een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven, onmisbaar misschien zelfs. Er zijn allerlei soorten koffie; niet alleen van cappuccino tot espresso, maar ook wat betreft de bereidingswijze. Hieronder ontdek je de verschillende manieren en de voor– en nadelen ervan.

Lees meer
Dat klinkt lekker! Het zomerdrankje van 2016

Het kwik stijgt, de lucht is blauw, zomerdrankje kom maar gauw! Het is zomer en elke zonnestraal is dan ook een goede reden om het terras op te duiken. Terras in eigen tuin of bij je favoriete café, het maakt niet uit. Zolang er maar genoten kan worden van de zon en uiteraard van een heerlijk, verkoelend drankje. In 2015 waren Hugo, Gin-tonic en de radler bieren helemaal hot! Waar moet je volgens de ‘kenners’ dit jaar zeker van proeven? Ik stel je voor, het zomerdrankje van 2016: vermouth!

Lees meer
Zelf cocktails maken: tools, basics & tips in de mix

De zomer komt er weeral aan, daar horen lekkere cocktails op het terras bij. Of wat is er heerlijker dan een zomerse cocktail om zelf bij druilerig weer het vakantiegevoel te laten zegevieren? Cocktails zelf maken is ontzettend leuk. Bovendien bespaar je er heel wat geld mee! Ontdek welke materialen je het best in huis haalt en welke cocktails echt de moeite waard zijn. Zo word je in geen tijd een cocktailexpert!

Lees meer