Het belang van een uitvaartverzekering - Goedkoop.be

Het belang van een uitvaartverzekering

Richard
Door Richard
0 reacties

Als je in de bloei van je leven staat, dan ben je niet zo snel bezig met de dood. Vaak denk je er pas echt bewust over na als je een dierbare verliest of zelf ernstig ziek wordt. Op die momenten komt de dood akelig dichtbij. De dood is een onderwerp dat we het liefst zo veel mogelijk vermijden, maar toch moeten we er meer over praten. Dan komen er belangrijke zaken aan het licht. In deze blog lees je over het belang van een uitvaartverzekering, maar ook over het belang van praten over de dood.

Praten over de dood

De dood is niet een onderwerp dat je bespreekt aan de keukentafel tijdens het ontbijt op zondagochtend. Het is ook niet een onderwerp dat je graag aansnijdt tijdens verjaardagen of het avondeten. Toch is het belangrijk om er op een gepaste manier over te praten. Het is belangrijk om te weten wat iemand zijn wensen zijn. Zo is het voor jouw familie bijvoorbeeld van belang om te weten of jij orgaandonor bent en of je gereanimeerd wilt worden als het ooit zover komt.

Als je jong bent en in de bloei van je leven staat, dan ben je echt niet met de dood bezig. Dat is heel logisch. Toch is het belangrijk om het gesprek aan te gaan met je ouders als je 18 wordt. Je moet namelijk weten of je verzekerd bent. Vaak verzekeren je ouders je al op jonge leeftijd of zelfs bij je geboorte. Mochten je ouders jou niet verzekerd hebben, dan zul je zelf een uitvaart verzekering moeten afsluiten.

We praten momenteel nog te weinig over deze belangrijke zaken. Uiteraard zijn er in het leven leukere belangrijke dingen om over te praten. Toch is het goed om open te zijn over de dood. Want wat wenst nu iemand echt als hij of zij komt te overlijden? Het is goed om dit vooraf te bespreken.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Het is belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten voor jezelf, je partner en je kinderen. Mocht er dan met een van jullie iets gebeuren, dan ben je verzekerd. Dit scheelt heel veel in de kosten bij een uitvaart.

Zonder uitvaartverzekering moet je namelijk alle kosten zelf betalen als nabestaande zijnde. Mocht jouw partner komen te overlijden, dan zul je de kist, de dienst, de rouwkaarten, de receptie en alle andere kosten dus zelf moeten betalen. Dat wordt een flinke kostenpost, want een uitvaart is niet voordelig.

Kies je er toch voor om je niet te verzekeren voor een uitvaart? Zorg er dan in ieder geval voor dat je geld spaart voor je crematie of begrafenis. Het is namelijk niet eerlijk om je nabestaanden met die kosten op te zadelen. Het is emotioneel al zwaar genoeg als een dierbare wegvalt. Kan hiervan worden gemaakt: “Als daar ook nog eens onverwachte kosten bijkomen, wordt het alleen nog maar zwaarder.

Alternatieve verzekering

Je kunt er ook voor kiezen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat is een ander type levensverzekering. Deze verzekering beschermt je dierbaren tegen de financiële zorgen die jouw overlijden met zich meebrengt. Na jouw overlijden wordt er door deze verzekering een bedrag uitgekeerd. Hoe hoog dat bedrag is, bepaal je zelf. De nabestaanden bepalen uiteindelijk waar het geld naartoe gaat. Dat kan dus ook naar andere zaken gaan dan jouw uitvaart als je niet over jouw wensen praat.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.