Tickets zoo: B-dagtrip Zoo Antwerpen en andere voordelen - Goedkoop.be

Beestig leuk: 3 keer op dierenbezoek!

Door
Laatste update op 2 reacties Meer Dagje Uit

Schoolvakantie voor de deur? Dat wil natuurlijk zeggen dat je eindelijk tijd hebt om iets met je kinderen te doen. Het uitgelezen moment dus om een dierenpark te gaan bezoeken!

Ontdek hier wat Planckendael, Zoo Antwerpen en Pairi Daiza te bieden hebben en hoe je een uitstapje praktisch regelt.

Meteen een ticketje kopen? Vergelijk hier de online prijzen voor de drie dierenparken:

Embed code
Vergelijking 3 dierenparken
Wie? Leeftijd Planckendael Zoo Pairi Daiza
De allerkleinsten -3 jaar Gratis Gratis Gratis
Kinderen 12 t.e.m. 17 €22,50 €20,50  
  3 t.e.m. 11 €18,50 €17,50 €24,80
Volwassenen 18 t.e.m. 59 €25 €22,50  
  12 t.e.m. 59     €29,80
Senioren 60+ €24 €21,50 €27,80

 

Klimmen en klauteren in dierenpark Planckendael

Planckendael is niet zomaar een dierenpark, het is veel meer dan dat! Zoals in de meeste dierenparken bewonder je er een fascinerende verzameling dieren, van alom bekend tot zeer exotisch.  Veel dieren aanschouw je vanop een veilige afstand, in de kinderboerderij mag je dan weer wat dichter komen en de geitjes, ezel en andere boerderijdieren strelen.

Een uitstapje Planckendael is één groot avontuur! Het park werd opgedeeld in 5 continenten, telkens met een aparte wandelroute. Je klautert bijvoorbeeld over de toppen van de bomen of vaart met een vlot van Afrika naar Europa en terug. Hou je ervan om 10 meter boven de grond te hangen in een touwenparcours? Dan moet je in Planckendael zijn!

Welke dieren worden er dit jaar geboren, wat valt er allemaal in het dierenpark te beleven? Planckendael houdt je op de hoogte van alle nieuwtjes via de website.

Praktisch

Embed code
Tickets Planckendael
Wie? Kostprijs
Kinderen -3 jaar Gratis 
Kinderen 3 t.e.m. 11 jaar  €18,50
Kinderen 12 t.e.m. 17 jaar €22,50
Volwassenen €25
Senioren 60+ / Studenten 18 t.e.m. 25 jaar €24
Parking €8
Abonnement (Planckendael + Zoo Antwerpen) vanaf €85

 

B-Dagtrip Planckendael & 'Planckendael Express'

In de B-Dagtrip van NMBS is de treinreis H/T naar Mechelen, het traject van station naar park met De LIjn en de toegang tot Planckendael inbegrepen. Je hebt al een B-Dagtrip vanaf €20.

Met 1 ticket je volledige daguitstap gepland, handig!

Vanuit Mechelen bereik je Planckendael ook met de Planckendael Express, een bus versierd met de afbeeldingen van schattige olifantenbaby’s. Die rijdt vanaf de paasvakantie tot eind september: gedurende alle schoolvakantie-, weekend-, feest- en brugdagen.

Een dierenpark met geschiedenis: Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen ontmoet je olifanten, okapi’s, gorilla’s, (zee)leeuwen, giraffen en nog veel meer prachtdieren. Dit doe je in één van de mooiste 19de-eeuwse tuinen ter wereld. Is het niet fantastisch om in een dergelijk domein te lopen midden in een grote stad?

Vanaf mei ontdek je een kolonie zwartvoetpinguïns die er een gloednieuw verblijf krijgen. Ook het Vogelgebouw en de Hippotopie, waar pelikanen, tapirs, nijlpaarden en beverratten wonen, is meer de moeite waard. Zijn de voeten even moe en willen de kinderen zelf klauteren en klimmen, net als de aapjes die ze zagen? In de vernieuwde SpeelZOO staan spannende speelplatformen tot wel 4 meter hoog.

Plan alvast je bezoek via de website!

Praktisch

Embed code
Ticket Zoo Antwerpen
Wie? Kostprijs
Kinderen -3 jaar Gratis
Kinderen 3 t.e.m. 11 jaar €17,50
Kinderen 12 t.e.m. 17 jaar €20,50
Volwassenen €22,50
Senioren 60+ / Studenten 18 t.e.m. 25 jaar €21,50
Parking /
Abonnement (Zoo Antwerpen + Planckendael) vanaf €85 

 

Bij een bezoek aan Zoo Antwerpen kan je je in tal van parkings in de buurt  parkeren aan kortingstarieven.

B-Dagtrip ZOO Antwerpen

De NMBS heeft ook voor Zoo Antwerpen een B-Dagtrip vanaf €19,50. Inbegrepen in de B-Dagtrip voor Zoo Antwerpen is een treinreis H/T naar Antwerpen-Centraal en de toegang tot de Zoo, die op wandelafstand van het station ligt.

Gouden tip van Goedkoop.be

Twijfel je tussen een bezoek aan een pretpark of een dierenpark? Bellewaerde combineert het beste van twee werelden, je gaat er op safaritocht langs exotische dieren, maar beleeft er tegelijk spannende tijden in de nieuwste attracties.

Aan jou de keuze!

Een magische wandeling door Pairi Daiza

Pairi Daiza haalt haar betekenis uit het oud-Perzich. Het staat voor ‘afgesloten tuin’, de oudste benaming ooit voor het ‘paradijs’. Deze benaming past perfect bij de buitengewone tuin van 55 hectare. De tuin werd aangelegd tussen ruïnes van de Cisterciënzerabdij van Cambron en is afgeschermd van de buitenwereld door een drie kilometer lange muur. Je stapt letterlijk binnen in het paradijs, dat opgedeeld werd in verschillende werelden.

In Pairi Daiza word je ongetwijfeld geraakt door alles wat je ziet! Het park is niet zomaar een dierenpark. Je aanschouwt er het bad van de olifanten en ziet ze rondwandelen door de tuin. Je laat een ringstaartmaki op je schouder zitten en bewondert heel wat pasgeboren babydieren. Naast de 5000 dieren die in Pairi Daiza in harmonie samenleven, val je in zwijm voor de natuur met zijn eeuwenoude bomen, prachtige bloemen en weelderige planten van over de hele wereld.

Daarnaast zorgen ook de schatten van architectuur en ambachtswerk hiervoor. Alles werd op authentieke wijze gemaakt door mannen met gouden vingers uit China, Indonesië, Thailand... Wandel door de rijstvelden, de  Balinese tempels, de Chinese tuin, de Afrikaanse dorpen en ontdek vanaf dit seizoen ook Cambodja en Indië.

Voor een voorsmaakje van de werelden kijk je even op de Pairi Daiza-website.

Praktisch

Embed code
Ticket Pairi Daiza
Wie? Kassaprijs Online prijs
Kinderen -3 jaar gratis gratis
Kinderen 3 tot 11 jaar €29 €24,80
Volwassenen 12 tot 59 jaar €34 €29,80
Senioren 60+ €32 €27,80
Parking €7 €7
Abonnement vanaf €64 vanaf €64

 

B-Dagtrip Pairi Daiza

Met de trein naar Pairi Daiza? Het kan vanaf 25 euro! Hierin zit de toegang tot het dierenpark en de treinreis naar Cambron-Casteau inbegrepen. Vandaar is het nog ongeveer 900 meter wandelen.

Welk van deze parken is jouw favoriet?

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.