De Week van de Mobiliteit: zó vier je Autoloze zondag! - Goedkoop.be

No car no problem! Zó kom jij Autoloze zondag door.

Door
Laatste update op 0 reacties

Vroeger was alles veel schoner! Toch? Nou niet helemaal waar, want in hygiënisch opzicht zijn we zeker wat verbeterd! Maar qua uitstoot zijn we flink de grond in gezakt, we gassen erop los en hebben vaak meer auto’s dan fietsen voor de deur staan. Het is daarom weer de hoogste tijd voor een Autoloze zondag!

Goedkoop.be heeft voor Autoloze zondag (17 september) de leukste activiteiten bij elkaar gezocht. Daarnaast laten we je een aantal goedkope alternatieven zien voor als je toch van A naar B wilt komen! Lees snel verder!

17 September is het weer zover… Autoloze zondag. Wat moeten we met onszelf aan op deze dag?  Lees door en raak geïnspireerd!

Autoloos naar de grote stad

Brussel

Brussel heeft je een aantal superleuke activiteiten te bieden waarbij je zal vergeten dat je überhaupt een auto hebt!

Eén van de events is het ‘’Brussels Bike Circus’’. Op het programma staan onder andere een pumptrack, skate, BMX-wedstrijden en gave muziek. Ook kun je er lekker eten scoren bij verschillende foodtrucks of je ogen uitkijken bij het ’no hands circus’… Zoals de naam van het circus al verraad, een circus waar men zonder handen geinige trucjes uitvoert! Om dit event bij te wonen bezoek je op Autoloze zondag het Muntplein, Emile Bockstaelplein en het Peter Benoitplein in Brussel. De entree is geheel gratis!

No cars allowed
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is van 9:30 tot 19:00 afgesloten. Maak je deze dag gebruik van het openbaar vervoer? De MIVB en De Lijn zijn deze gehele dag gratis!

Antwerpen

Antwerpen Autovrij laat jou zeker niet in de steek op Autoloze zondag. De hele week zijn er al activiteiten bezig in het kader van de mobiliteitsweek, maar op de zondag zijn de leukste events georganiseerd! Onder andere een mobiliteitsmarkt waar je de allernieuwste trends op het gebied van vervoer kan testen. Je vindt hier tientallen stands met verschillende testparcours. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Stepperbike? Je verplaatst je geheel rechtstaand op deze unieke fiets.
Naast de mobiliteitsmarkt is er ook een Autodeelsalon aanwezig. Een belevingsbeurs waar alles te vinden is over mobiliteit. Voor alle informatie over het slim verplaatsen naar en door de stad kun je terecht bij de infomarkt. Hier vind je info over de nieuwste projecten om optimaal via Antwerpen te reizen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Zorg ervoor dat je fiets tip-top in orde is en de kilometertjes aankan! Check Matrabike voor de gaafste en beste kwaliteit fietsen en/of fietsonderdelen!

Niet zo fan van al die mobiliteit?!
Naast alle auto en mobiliteitsstands vind je tijdens Antwerpen Autovrij ook de Antwerpse Vrijmarkt. Deze is geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Iedereen mag verkopen, iedereen mag kopen. Wie weet scoor jij hier goedkoop een fiets, toch wel reuze handig op deze dag!

No cars allowed
Antwerpen Autovrij sluit de binnenstad tussen 10:00 uur en 19:00 uur voor autoverkeer tussen de Oude Leeuwenrui, Leien, Jan van Gentstraat – Vlaamsekaai – Scheldestraat en Scheldekaaien.

Hoe kom ik daar?

Autoloze zondag houdt in dat men de auto niet gebruikt. Het openbaar vervoer, taxi’s en reisbussen, hulp- en ordediensten zijn wel op de weg te vinden. Deze mogen op bepaalde delen rijden met een beperking tot 30 km/u. Als je je toch moet verplaatsen van A naar B, pak dan de fiets! Is dit geen optie? Het openbaar vervoer wacht je op! Op deze dag is het OV vaak zelfs helemaal gratis.

Tips & tricks

Besparen op Autoloze zondag? Dat is lekker makkelijk, deze dag scheelt je namelijk al heel wat benzine. Maar waarom hier geen ritueel van maken? Elke zondag de auto thuislaten kan je tientallen euro’s per jaar besparen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezondheidsvoordelen van fietsen!

Heb je wat moeite met fietsen of vind je het te langzaam gaan? Wat dacht je van een elektrische fiets? Dit is hét moment. Check dit artikel voor alle voordelen van elektrische fietsen.

Zorg dat je al een programma klaar hebt liggen vóórdat Autoloze zondag aangebroken is. Hiermee zorg je teleurstellingen te voorkomen, omdat je bijvoorbeeld te laat bij een uitje bent. Kies voor je plan bijvoorbeeld uit één van de hierboven genoemde activiteiten of laat je verrassen in een andere stad.

Veel fietsplezier!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.