Festival tips: zo goedkoop mogelijk genieten! - Goedkoop.be

Zo geniet je volop van de festivals, met een minimaal budget!

Door
Laatste update op 0 reacties

In de zomer willen we allemaal naar festivals gaan als Rock Werchter, Dour, Tomorrowland, Pukkelpop...  Tegenwoordig moeten we daarvoor echter nogal diep in de buidel tasten. Al snel betaal je meer dan 200 euro voor een festivalticket. Om dan nog niet over de kosten van het eten en drinken ter plaatse te spreken.

Hoog tijd om de sluwe kneepjes te leren kennen om de prijzen van die dure weekends toch wat te drukken. Samen met Goedkoop ontdek je enkele tips om te besparen tijdens de zomerfestivals.

 

Slimme trucjes voor goedkope tickets

De toegang tot het festival zelf kost meestal al handenvol geld. Tenzij je de volgende tips uittest:

  1. Koop je tickets goed op voorhand! Veel festivals werken met het early bird-systeem waardoor je een aanzienlijke korting krijgt op een (combi)ticket voor een bepaalde datum. Als je zeker weet dat je gaat, kan je maar beter je ticket al kopen, zo vermijd je ook dat het ineens uitverkocht is en je geen ticket hebt.
  2. Misschien heb je vrienden die een combiticket hebben gekocht, maar die laatste dag niet meer willen gaan naar het festival. Dan kan jij hun bandje overkopen om zo zelf binnen te geraken op het festival. Omdat die vriend of vriendin waarschijnlijk geen kopers meer vindt, kan je heel wat profijt maken!

    Nog één probleem: het bandje van de pols van je vriend(in) naar jouw eigen pols krijgen. Hiervoor kan je het volgende trucje gebruiken: knip het bandje los en gebruik naald en draad om het vast te maken rond jouw pols. Pas wel op want soms controleren ze dit nauwkeurig aan de ingang. De veiligste manier om een bandje over te schuiven is via een chipszakje, zo laat je geen enkel spoor na!
  3. Als allerlaatste optie kan je proberen gewoon binnen te lopen voorbij de security, recht de drukke menigte in. Of eerder verkleed als steward met fluovest, walkie talkie en andere attributen. Hou er wel rekening mee dat je makkelijk betrapt kunt worden. Deze tip is geheel op eigen risico!

Bonnetjes samen met het ticket bestellen

Op het festival heb je uiteraard bonnetjes nodig om je honger te stillen en iets te drinken. Door die op voorhand te bestellen met je tickets profiteer je meestal van een fikse korting.

Op tweedehandssites koop je ze ook wel eens voordeliger. Alweer een risico, want een verkoper met slechte bedoelingen verkoopt dezelfde vouchers gewoon meerdere keren. Zorg dus dat je snel op het terrein bent en jij de barcode eerst laat scannen.

Een goede tent voor een relaxte camping

Investeer in een goede tent! Indien je plant om naar meer dan één festival te gaan of je eraan denkt de volgende jaren nog een festival te doen, dan kan je beter een goede tent kopen die je meerdere keren kan gebruiken. Dit is voordeliger dan elke keer een goedkope tent kopen om na het festival achter te laten. Het is beter voor je portefeuille én het milieu, een win-win-situatie dus! Dezelfde regel geldt uiteraard ook voor luchtmatrassen en partytentjes.

Decathlon heeft een ruime keuze aan tenten, voor zeer schappelijke prijzen. Kies hier je tent met korting - check de huidige aanbiedingen!

Probeer ook te profiteren van je drank en eten dat je meeneemt naar de camping. Al wat je daar al eet en drinkt hoef je niet meer op het terrein te doen, waar het meestal duurder is. Indien alles op de camping op is, kan je nog altijd naar de winkel in het aangrenzend dorp voor nieuwe inkopen.

Een centje uitsparen op het festivalterrein zelf

 

Vermijd het gebruik van luxeproducten. Die paar dagen die je op het festival vertoeft, overleef je heus wel op frieten, hamburgers en pintjes. Verspil geen geld aan een mosselmenu, of denk niet slimmer af te zijn met een mojito. Aan deze producten betaal je jezelf blauw.

Kijk ook altijd goed naar beneden, de grond is soms bezaait met bonnetjes of geld. Vooral na een wild optreden of voor de toog is de kans groot op een succesvolle zoektocht.

Verzamel je bekers of plastic flesjes, dan krijg je op veel festivals bonnetjes in ruil. Uiteraard als je als enige volwassene tussen een bende kinderen bekertjes wil zitten verzamelen...

Uiteraard kan je ook altijd proberen je eigen drank binnen te smokkelen, met het risico dat je het kwijt bent. Enkele tips om de security te slim af te zijn:

  • Steek je flesje in de mouw van je trui:
  • Doe en kledingstuk uit, wind het rond de fles en hou het in je hand. Wanneer ze je controleren, toon je spontaan je rugzak als je die hebt of laat je je spontaan controleren. Zo gaat hun aandacht niet naar de trui of jas in je hand:
  • Giet wodka of andere sterke drank in een waterfles. Op sommige festivals mag je een fles water wel mee naar het festivalterrein nemen.

Heb jij nog tips om geld te besparen op een festival?

Bronnen: Skynet, Humo

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.