Kerstvakantie 2018: 5 leuke uitstapjes op een rij! - Goedkoop.be

5x winterse uitjes in de kerstvakantie!

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Kerst, Dagje Uit

Natuurlijk is het heerlijk om lekker warm thuis te zitten op de koudste dagen van het jaar. Genieten van een warme chocolademelk, terwijl je knus bij de kachel zit. Maar na een tijdje heb je de kerstboom wel gezien en wil je er lekker op uit.

Gelukkig is er ook buitenshuis genoeg te beleven deze kerstvakantie. Naast een bezoekje aan een leuke kerstmarkt (ontdek hier de top 5 Belgische kerstmarkten), zijn er nog veel meer originele uitjes om te beleven. Wat dacht je van een magisch lichtspektakel in de dierentuin, of een meeslepende show in het IJspaleis? Laat je betoveren deze december tijdens een van deze leuke winteruitjes.
 

1#. China Light ZOO

Een bezoekje aan de Antwerpen ZOO is altijd al leuk, maar deze winter wordt het helemaal een echt spektakel. Van 30 november tot en met 13 januari wordt de dierentuin namelijk omgetoverd tot een waar lichtjesfestijn. Terwijl je rondwandelt tussen de wilde dieren, kijk je je ogen uit aan tientallen reusachtige lampionnen in de meest bijzondere vormen. Van een prachtige Geisha tot een indrukwekkende Samoerai, overal door het park vind je immens grote lichtfiguren. Tel daar honderden schitterende lichtjes en spectaculaire shows bij op, en je weet dat het een ronduit magische ervaring wordt.

2#. Kerst vieren met Samson & Gert

Een leuk uitje voor het hele gezin? De kleintjes zullen zeker genieten van de Samson & Gert Kerstshow. De inmiddels klassieke Kerstshow, die iedere kerstvakantie georganiseerd wordt, trekt jaarlijks duizenden gezinnen. De kids genieten niet alleen van hun favoriete helden uit de populaire Vlaamse televisieserie, maar ook van optredens van het kinderkoor, een live-orkest en een prachtige balletvoorstelling. Lach, zing en dans mee en laat je meeslepen door het prachtige decor en de mooie muziek. Een fijne bijkomstigheid: je hebt met je ticket van de show gratis toegang tot Plopsaland De Panne of Plopsa Indoor Hasselt. Voor of na de show hebben jullie dus uitgebreid de kans om je lekker uit te leven in een van deze pretparken.

3#. Een magische Glowshow in het IJspaleis

In Brugge beleef je deze winter wel iets heel speciaals. Hier bevindt zich van 24 november t/m 6 januari namelijk het eerste digitale IJsmuseum ter wereld! Meer dan honderd verschillende videoprojecties, ontwikkeld door professionele video-ingenieurs, worden geprojecteerd op een panorama van ijssculpturen. De 60 verschillende ijssculpturen zijn zo’n 4 meter hoog en zorgen voor een onwerkelijk gevoel. De spectaculaire Glowshow vol lichten, muziek en projecties is een lust voor het oog. Laat je meeslepen door deze schitterende en ijskoude productie. Het IJspaleis bevindt zich op het Stationsplein in Brugge en is toegankelijk voor rolstoelen. De temperatuur is er constant -6 graden, om te zorgen dat het ijs niet smelt. Het dragen van warme kleding wordt daarom van harte aanbevolen.

Tip: Nog meer winterfun in de kerstvakantie? Dat kan! Kijk hier eens bij VakantieVeilingen of bij ActievandeDag en scoor jouw entreetickets aan super scherpe prijzen!

4#. Loop de Warmathon

Heb je zin om iets actiefs te doen, terwijl je daarbij ook nog eens een goed doel naar keuze steunt? Loop dan mee met de Warmathon, onderdeel van De Warmste Week. Van dinsdag 18 december t/m zondag 23 december is de Warmathon iedere dag te vinden in een andere stad In België. Meelopen is niet alleen goed voor jou, maar ook voor een ander! Je kiest namelijk zelf voor welk goede doel jij meedoet. De gezellige sfeer maakt de Warmathon tot een echt feest. Onder het genot van muziek van de beste dj’s zet jij het samen met alle andere Warmathon deelnemers op een lopen. Of je nu wandelt, jogt of super hard rent, het gaat erom dat je meedoet. Schrijf je in en haal snel jouw ‘Motiveters’ op om ze direct in je schoenen te doen. Jouw kerstvakantie wordt lekker sportief dit jaar!

5#. Het Winterwonderkasteel van Gent

De kerstwonderen zijn de wereld nog niet uit, dat bewijst het Winterwonderkasteel. Ook dit jaar wordt Slot Gravensteen in het centrum van Gent rond de kerstdagen weer omgetoverd tot een Winterwonderkasteel als uit een sprookje. Breng een bezoekje aan dit wonderlijke kasteel en dompel jezelf onder in avontuur. Je komt terecht in een oud verhaal vol Vikingen, koningen en edelen. Dankzij moderne projecties en videomapping bevind je je ineens in het jaar 1183. Wees toeschouwer van dit spannende schouwspel en beleef de spectaculaire ontknoping aan het einde van de avond. Een leuk avontuur voor jong en oud! Je kunt het Winterwonderkasteel bezoeken tussen 14 december en 6 januari, Gravensteen is in deze periode dagelijks geopend tot 22:00.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.