Eten & Drinken

We zeggen wel eens 'Leven als God in Frankrijk', maar ook de Belgen gaan als echte Bourgondiërs door het leven. De nationale specialiteiten zijn niet voor niets duizend-en-een biersoorten en knapperig gebakken frietjes. Een snelle hap, heerlijke delicatesse of uitgebreid restaurantbezoek, in deze rubriek komt al dat lekkers voordelig aan bod. Smakelijk!

Smikkel en geniet, het is de Week van de Friet!

Frieten hoeven niet ongezond te zijn! Er zijn genoeg heerlijke én gezonde varianten die jij in een handomdraai op tafel hebt staan. Lees snel verder en laat de kok in je los!

Lees meer
Getest: Stamppotdag met het team van Goedkoop.be

Hmmm… Gaan aardappelen en groenten er bij jou altijd wel in? Dan ben je vast gek op stamppot, oftewel stoemp? Wij van Goedkoop.be zeggen er in ieder geval geen nee tegen. Daarom besloten we een gezellige stamppotdag te organiseren op kantoor. De keukenprinsessen onder ons beten zich vast in heerlijke variaties van stoemp. Ben je benieuwd naar onze bereidingen en sta je altijd open voor inspiratie voor in de keuken? Smul dan zeker mee met ons testartikel!

Lees meer
Out of the box: Eten binnen de driehoek!

Het is zover, de nieuwe manier van eten is hier! De nieuwe voedingsdriehoek is geïntroduceerd en helpt ons allemaal een gezond leefpatroon na te streven. Hoe dat precies werkt? Goedkoop.be heeft het helemaal voor je uitgepluisd.

Lees meer
Lekker en gezond koken – zonder hoog prijskaartje!

Aan lekker en gezond eten hangt vaak een hoog prijskaartje… toch? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Met goedkopere ingrediënten kluts je ook een heerlijke maaltijd in elkaar – zolang je de lekkere combinaties maar kent. In dit artikel geef ik je eerst een aantal tips om te besparen in de keuken. Daarna verras ik je met een lekker receptje, bestaande uit gezonde én goedkope ingrediënten! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in de kast staan.

Lees meer
Wereldse vleesgerechten in een vegetarisch jasje

Vegetarisch eten kun je om meerdere redenen doen. Vanwege het welzijn van dieren, voor je gezondheid of om de ecologische voetstap te verkleinen. Vind jij vlees te lekker om helemaal uit je leven te bannen? Maar ben je best bereid om je schnitzel eens te verruilen voor een vegetarische variant? Deze alternatieven mag je dan niet missen! Typische wereldse vleesgerechten, zoals spareribs en goulash, in een vegetarisch jasje. Smullen maar!

Lees meer
Een verrukkelijk kerstdiner à la minute: maximaal resultaat met minder!

Kerst, de tijd van het jaar waarin we weer eens gezellig met familie en vrienden om de tafel schuiven. Genietend van elkaars gezelschap én van een lekkere maaltijd en een drankje. Dit keer geen uren in de keuken voor jou, maar tijd besteden met je dierbaren en kerst vieren zonder dat het een eetfestijn wordt? Met kleine inspanningen en/of een minimaal budget kun je ook culinaire lekkernijen op tafel toveren. Hier alvast de eerste ingrediënten voor een goddelijk kerstdiner à la minute.

Lees meer
Getest: Combipakket van Deeleenkoe.be

Eerder dit jaar maakte ik kennis met het concept Deeleenkoe.be, een website waar je samen met anderen stukken vlees van een koe rechtstreeks bij de boer bestelt. Zodra de koe 100% verkocht is ontvang je je bestelling. Ik was erg nieuwsgierig naar het verhaal achter dit concept en vroeg de oprichter om een gastartikel te schrijven. Na dit artikel was mijn honger niet gestild, ik was benieuwd naar meer! Daarom besloot ik om het vlees te testen. Mijn ervaring lees je hieronder!

Lees meer
Ding Dong....... We zijn hier met uw koe!

Ooit al van deeleenkoe.be gehoord? Je koopt samen met anderen online een koe rechtstreeks van bij de boer en wanneer de koe 100% verkocht is wordt het vlees van de koe verdeeld onder alle deelnemers. Het is lekker en heeft voordelen voor de consument, de lokale boer en vooral voor het welzijn van de dieren. Lees verder en kom alles over dit concept te weten!

Lees meer
Laat de datum de pret niet bederven

‘Ieuw die melk ga ik niet opdrinken, de houdbaarheidsdatum is al verstreken’. Meer dan eens wordt er eten en drinken onnodig in de vuilbak gemikt. Per jaar gooit een gemiddeld Vlaams gezin 36 tot 55 kg voedsel weg. Wat een pak minder kan worden als er geen onduidelijkheden meer zijn over de termen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’. Om de verwarring bij je weg te nemen, zette ik een aantal feiten voor je op een rij. Aangevuld met handige tips, zal de verspilling hopelijk minderen.

Lees meer
40 Dagen zonder vlees: missie geslaagd!

Het is me gelukt, 40 dagen zonder vlees en vis! Hoe is het me deze periode afgegaan? Wat is me allemaal opgevallen? Zet ik deze veggie leefstijl voort of kan ik toch echt niet zonder worst en paling? In dit laatste verslag vis je het allemaal uit!

Lees meer
Vegetarisch koken met HelloFresh Veggiebox

Na eerst op eigen ontdekkingsreis in ‘Veggieworld’ te zijn geweest, was het deze keer aan mij om de vegetarische box van HelloFresh onder de loep te nemen. Welke ingrediënten krijg ik voorgeschoteld, wordt het een eenvoudige kookklus en hoe gevarieerd zijn de recepten? Ik ben er inmiddels achter, lees snel verder en ontdek het zelf!

Lees meer
Doei vlees, hallo vleesvervangers!

Die sappige hamburger, dat lekker stukje kabeljauw... Heb ik ze kunnen weerstaan of was de verleiding te groot en heb ik stiekem ‘gezondigd’? De eerste periode van mijn deelname aan het ‘Dagen zonder vlees’ initiatief zit er (bijna) op. In deze eerste 10 dagen struinde ik zelf supermarkten en internet af op zoek naar vleesvervangers en smakelijke recepten. Of die missie geslaagd is en wat mijn ervaringen zijn, je leest het allemaal hieronder!

Lees meer
40 Dagen Zonder Vlees, wij doen mee!

40 Dagen Zonder Vlees; Goedkoop.be gaat de uitdaging aan! We proberen vanaf Aswoensdag tot de zaterdag voor Pasen te eten zonder daarbij vlees én vis te nuttigen. Om te zien hoe lastig of gemakkelijk vegetarisch eten kan zijn en of/wat voor een invloed het weglaten van vlees en vis heeft op je fysieke en eventuele mentale toestand, houdt Lieke van Goedkoop.be een uniek dagboek bij. Maar er is meer! We hebben er voor onszelf nog een uitdaging aan vast gebonden. Wat dat is? Lees snel verder!

Lees meer
Kerstdesserts om je vingers bij af te likken

Nog enkele dagen en het feestgedruis barst weer los. Een flinke portie gezelligheid, cadeautjes en uiteraard heel veel lekker eten, staan centraal tijdens deze sfeervolle dagen. Schuiven familie en vrienden dit jaar bij jou aan en mist er nog een hemels dessert op je kerstmenu? Goed nieuws voor jou! Want Goedkoop.be dook eerder al de keuken in en maakte een aantal smakelijke baksels, mousses en taarten. Een aantal uitblinkers hebben we voor jou op een rijtje gezet. Laat het smaken!

Lees meer
How to: een kerstdiner zonder de extra kilo's

Sinterklaas is nog maar net voorbij met de lekkere marsepein, pepernoten en speculaas, of Kerstmis staat al voor de deur! De eindejaarsfeesten zijn ongetwijfeld de gezelligste en fijnste periode van het jaar, maar spijtig genoeg niet voor je lijn! Een kerstdiner zonder de onaangename, extra kilo’s? Het kan! Kerst moet immers voor iedereen een feest zijn én blijven. Lees verder en ontdek de beste tips en recepten voor jouw kerstdiner!

Lees meer
Het zomerseizoen in een potje doen: voordelig en veel lekkerder!

Elk seizoen kent z’n eigen fruit en groenten. Zo zul je bijvoorbeeld in de wintermaanden allerlei koolsoorten en o.a. sinaasappels in de supermarkt aantreffen. In de zomer worden de schappen dan weer gevuld met paprika, bonen en aardbeien. Vandaag de dag kunnen we door import het jaar rond toch kiezen voor ook niet seizoensproducten. Maar of het er lekkerder op wordt? Om over de kosten nog maar te zwijgen! Een voordelig en lekkerder alternatief is inmaken. Goedkoop.be laat je zien hoe het werkt.

Lees meer
Verkoeling zoeken bij een zelfgemaakt ijsje

Tijdens deze dagen smelt je werkelijk weg. Een ijsje biedt al snel de gewenste en nodige verkoeling. Je kan in een ijssalon vier bollen ijs bestellen, maar ook kan je zelf een ijsje maken! Hou je van roomijs of waterijs? Lees hier hoe je het makkelijk zelf doet!

Lees meer
Passend smullen bij warm weer: de lekkerste receptjes

In het zonnetje eten op een terras geeft een echt zomergevoel. Natuurlijk is het fijn als je maaltijd goed past bij de warme temperaturen. Sommige gerechten sluiten beter aan bij de sfeer dan andere. Ontdek welke receptjes je kan maken bij warm weer én hoe je deze voordelig kan bereiden! We denken hierbij uiteraard verder dan het klassieke slaatje, maar toch vernoemen we het nog even graag!

Lees meer
Zelf smoothies maken: voordelig zomers!

In de zomer een smoothie drinken op een terrasje doet echt deugd. Echter ben je al snel heel wat geld kwijt, want bars en restaurants durven hierop door te vragen. Zelf smoothies maken is een prima alternatief. Het is gezond, lekker en gemakkelijk! Je kan hier zeker nog meer op besparen door seizoensfruit en -groenten te kopen. Ontdek de beste tools en receptjes aan een voordelig tarief!

Lees meer
Microgolf Magie: makkelijk en snel aan de kokkerel

Keukenprins(es) is een begrip dat niet snel met jou in één zin genoemd zal worden. Je eet graag gezond, maar je hebt niet altijd even veel tijd om te koken. Of geen zin. Want om na een lange dag vol activiteit, ‘s avonds nog achter het fornuis te kruipen, dat moet anders kunnen volgens jou. Dat kan zeker! Met een beetje ‘magie’, een microgolf en de bevindingen van Goedkoop.be kom je al een heel eind. Kokkerellen zal na het lezen van dit artikel nooit meer hetzelfde zijn.

Lees meer
Voedselverspilling: 30 tips & tricks om het moeiteloos te vermijden

Iedereen gooit gemiddeld 50 kilogram voedsel per jaar in de vuilnisbak, goed voor ongeveer 14% van ons eten. Dat wil zeggen dat jij hoogstwaarschijnlijk ook zoveel verspilt. Heel slecht voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee. Ontdek in deze 30 tips & tricks hoe jij voedselverspilling makkelijk vermijdt.

Lees meer
Koken met kerstkliekjes: Wat met de restjes?

De afgelopen dagen ging het er waarschijnlijk rijkelijk aan toe. Uitgebreid dineren op kerstavond, een kalkoen of traditionele rosbief verorberen op kerstdag... heerlijk is dat. Door de vele hapjes en daaropvolgende gangen blijven er echter wel wat restjes over. Zonde om die weg te gooien! Goedkoop.be trok de keukenschort aan om creatief te koken met restjes. Ideetjes genoeg om die kerstmaaltijd tot de laatste hap op te peuzelen.

Lees meer
Voor een appel en een ei: een verrukkelijke paasbrunch

Pasen is al lang niet meer alleen een religieus feest. Eieren zoeken en samen met elkaar genieten van een heerlijke maaltijd zijn tegenwoordig net zo belangrijk. Schuiven familie en vrienden dit jaar bij jou aan voor een verrukkelijke paasbrunch? Aan de hand van onze tips bespaar je jezelf tijd en geld.

Lees meer
Budgetkoken: goedkope, lekkere maaltijden in een wip bereiden

De kookhype blijft maar aanhouden. De boekenmarkt wordt overspoeld met allerhande kookboeken. Dit keer zetten we het budgetkoken in de kijker. Wat is het en hoe pak je het concreet aan, Goedkoop.be trok zich terug in de keuken. Smakelijk!

Lees meer