Bouwen en verbouwen - Goedkoop.be
Thuis

We hechten veel belang aan ons eigen stekje. Hoe graag we er ook op uit trekken, thuiskomen blijft aangenaam. Van elke kamer inrichten tot wekelijks naar de supermarkt gaan, in en rond onze thuis stapelen de bespaarpostjes zich op. We hebben goed nieuws, want met een minimum aan inspanning, stapel je de uitgespaarde euro's al snel op!

Bouwen en verbouwen

Zo kies je de beste mobiele compressoren

Het kiezen van de juiste mobiele compressor kan best een uitdaging zijn, vooral met zoveel verschillende opties op de markt. In deze gids nemen we je stap voor stap mee door de belangrijkste overwegingen, zodat je met vertrouwen de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften. Laten we beginnen!

Lees meer
Een goedkope advocaat vinden: 5 tips!

Op zoek naar een betaalbare advocaat in de buurt? Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel je online tal van diensten vindt die aanbieden om je te helpen met zoeken, moet je voorzichtig zijn. Veel van deze websites hebben als hoofddoel om jouw gegevens te verzamelen en te verkopen aan de hoogste bieder. Dat wil je natuurlijk vermijden. Gelukkig kun je zelf een aantal stappen ondernemen om een betrouwbare advocaat te vinden zonder te veel te betalen.

Lees meer
Waarvoor wordt een mobiele compressor gebruikt?

Een compressor is een apparaat dat bij tal van disciplines van pas kan komen. Het is dan ook niet zo vreemd dat je mobiele compressoren aantreft op bouwplaatsen, in garages en in productiehallen. Zonder gebruik te maken van een compressor zouden tal van werkzaamheden een stuk zwaarder zijn of veel meer tijd kosten. De compressor is dan ook al vele decennia een apparaat dat onmisbaar is voor veel sectoren.

Lees meer
De juiste bescherming voor je kostbare tegelvloer

Het aanleggen van een tegelvloer is een kostbare aangelegenheid. Natuurlijk wil je vervolgens zo lang mogelijk van die fraaie nieuwe vloer kunnen genieten. Hoewel tegels over het algemeen goed bestand zijn tegen slijtage, kan er toch van alles misgaan. In veel gevallen is schade aan tegelvloeren echter te wijten aan ondeskundigheid bij het leggen van de vloer. Met de onderstaande tips kun je schade aan de tegelvloer heel eenvoudig voorkomen.

Lees meer
Ventilatie en energie-efficiëntie: zo bespaar je op je energierekening

Je doet er vandaag de dag maar al te graag alles aan om te kunnen besparen op diverse maandelijkse kosten. De energiekosten zijn daar een erg goed voorbeeld van. Veel mensen kiezen al snel voor duurzame oplossingen, zoals het laten plaatsen van zonnepanelen. Maar denk eens aan het installeren van een ventilatiesysteem? Hier zijn namelijk verschillende aantrekkelijke voordelen aan verbonden. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Lees meer
De belangrijkste voor- en nadelen van vloertegels

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren en één hiervan is een tegelvloer. Dit is nog steeds een vloer die heel populair is en zie je veelal in een keuken, badkamer en bijkeuken. Ook kunnen vloertegels een mooie strakke uitstraling geven aan je interieur, het is dus ook zeker een optie voor in de woonkamer. Ben je een tegelvloer aan het overwegen, lees dan hieronder alle voor- en nadelen.

Lees meer
3 veelvoorkomende oorzaken van rioolverstoppingen

Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met een verstopte afvoer, ook al zit niemand hier op te wachten. Wist je echter dat het soms zo goed als nutteloos is, om dit hulpmiddel te gebruiken? Hieronder lees je namelijk waardoor rioolverstoppingen meestal veroorzaakt worden.

Lees meer
Hoe moet je je gevel onderhouden?

Een gevel krijgt het hard te verduren. Regen, wind, sneeuw, de snoeihete zon, … Het heeft allemaal een impact op je gevel. Logisch dat die er na enkele jaren niet zo stralend uitziet. Je gevel reinigen geeft je huis opnieuw een frisse look. Is je gevel ook beschadigd? Dan is gevelrenovatie aan de orde. Hoe je je gevel in topvorm houdt en wanneer het tijd is voor een opfrisbeurt, lees je hier.

Lees meer
Schimmel in huis? Oorzaken en oplossingen

Op onze planeet bestaan meer dan 100.000 soorten schimmels. Veel van deze schimmels kunnen ook in en rondom het huis voorkomen. Schimmels zoeken plekken waar ze goed kunnen groeien. Ze zoeken vooral vochtige plekken op. Zorg dus dat je in je huis geen plekken hebt waar schimmels zich kunnen vormen. Schimmels kunnen namelijk slecht zijn voor je gezondheid en voor de gezondheid van je huis. In dit artikel worden oorzaken en oplossingen voor schimmels genoemd.

Lees meer
5x je woonkamer vernieuwen voor een klein prijsje

Heb jij het een beetje gehad in je huis, maar ben je niet van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Misschien houd je nog ontzettend van de locatie en heb je niet de financiële middelen om te verhuizen, waardoor je het toch met dit huis moet doen. Lees dan snel verder.

Lees meer
Goedkoop of goed kopen?

Wat is nu eigenlijk de betekenis van Goedkoop? Niet duur, laag in prijs, weinig geld, misschien vind je ergens een goedkopere aanbieder. In dit artikel vertellen we je graag over 'Goedkoop' of 'Goed', en badkamer, kunt kopen.

Lees meer
Een persoonlijke lening voor je droomverbouwing

Een woning koop je om er jaren in te kunnen wonen. Voldoet er na verloop van tijd iets niet meer helemaal aan jouw wensen? Zeker met het oog op de alsmaar stijgende huizenprijzen is het een voor de hand liggender oplossing om voor een verbouwing te kiezen. Aan een droomverbouwing gaat uiteraard een goede voorbereiding vooraf.

Lees meer
Een nieuwe vloer, hoe pak je dat aan?

Een nieuwe vloer laten leggen heeft wel wat voeten in de aarde. Ten eerste moet de ruimte waar de vloer moet komen helemaal leeg zijn in de meeste gevallen. Daarom is het natuurlijk het handigst als je de vloer laat vervangen als het huis nog leeg is, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

Lees meer
Hoe vind ik de ideale vakman?

Je eigen huisje, het is een vertrouwde plek die je kan inrichten naar eigen behoefte. Of je nu een nieuw huis koopt of al voor een langere tijd in hetzelfde stekje woont: je zal ongetwijfeld wel eens denken aan wat veranderingen. Sommige werken kan je gerust zelf doen, maar voor de meer gespecialiseerde klusjes is het beter een professional te laten komen. We geven je enkele tips voor het kiezen van een vakman op maat.

Lees meer
Hieraan kun je het beste denken bij aankoop van gereedschap voor huis en tuin

Voor eigen huis en tuin geldt dat ze in feite nooit echt helemaal af zijn. Er zijn altijd wel klusjes die gedaan moeten worden, naast het gebruikelijke onderhoud wat er natuurlijk nog bij komt.

Lees meer
Goede sloten als inbraakpreventie

Woninginbraken zijn in België helaas nog steeds aan de orde van de dag. De inbraaktechnieken die inbrekers toepassen, zijn aan innovatie onderhevig. Er wordt gebruik gemaakt van steeds geavanceerdere gereedschapssets. Hierdoor kunnen inbrekers in principe steeds sneller en gemakkelijker een woning binnenkomen. In principe. Want dit geldt niet als ook jij inspeelt op de innovatieve technieken. Investeer in goede sloten en maak het de inbrekers moeilijk!

Lees meer
4 tips voor een goedkope maar goede kleerkast

Als je voor een massieve eiken kleerkast gaat of een kleerkast op maat laat maken, moet je natuurlijk diep in je geldbuidel tasten. Toch hoeft dat echt niet altijd een verplichting te zijn. Wij geven je enkele tips mee om goedkoop een goede kleerkast in huis te halen.

Lees meer
5 zaken waarop je niet mag besparen wanneer je gaat klussen

Als je gaat klussen, wil je dat natuurlijk wel goed doen. Gelukkig hoeft goed klussen helemaal niet duur te zijn. Je kunt op allerlei zaken besparen en je klus zo goedkoop mogelijk uitvoeren. Toch zul je ontdekken dat je op sommige dingen beter niet kunt besparen.

Lees meer
Met deze relatief goedkope maatregelen kun je in het najaar toch van jouw tuin genieten

Veel mensen genieten in de zomer enorm van hun tuin en terecht, maar wat kan je nu het beste doen in de winter? Hieronder staan we kort stil bij een aantal maatregelen die je kunt nemen om tijdens de winter alsnog te kunnen genieten van jouw tuin.

Lees meer
4 tips om te besparen op bouwmaterialen

Ongeacht of je nu een volledig huis of een extra garage wilt bouwen: de bouwmaterialen nemen al snel een fikse hap uit het budget. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op bouwmaterialen. Onderstaande vier tips klinken misschien wel logisch, maar horen altijd wel onder de aandacht te worden gebracht.

Lees meer
Zelf klussen in huis: zo doe je de reparatie zelf!

Ben jij een handige Harry of doe je gewoon graag alles zelf in huis? Zelf klussen in huis is niet alleen goedkoper dan iemand hiervoor aan te nemen. Als je er eenmaal mee weg bent, kan je jouw huis mooi in orde houden. Onderhoud aan je huis zou regelmatig aan de orde moeten komen, want zo behoudt je huis zijn waarde en is er ooit een hogere verkoopprijs mogelijk. Ontdek waarmee je zeker rekening moet houden als je zelf aan de slag gaat!

Lees meer
Je eigen huis ontwerpen: 5 tips

Yes, je hebt eindelijk een mooie grond gevonden waar jij je eigen huis wil gaan bouwen. Dat is geweldig nieuws! Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je zoal op letten bij het ontwerpen van een nieuw huis? En waar moet je eigenlijk mee beginnen? In dit artikel vind je 5 handige tips die jou helpen bij de eerste stappen van het ontwerpen van je eigen huis.

Lees meer
Maak komaf met vocht in huis

Het is bijna zomer maar toch regent het vaak nog pijpenstelen. Deze week is geen uitzondering. Aanhoudende regen heeft natuurlijk gevolgen en vochtproblemen in België zijn dan ook schering en inslag! Maar wanneer is vocht in huis werkelijk een probleem en wat moet je doen om hier komaf mee te maken?

Lees meer
Je huis duurzaam maken: dat kan zo

Energiezuinig en duurzaam wonen? Dat willen we natuurlijk allemaal. Het is een grote stap, maar hoewel het verbouwen van je huis veel tijd en geld kost, is het toch de moeite waard.

Lees meer
Verstopping in huis? Wij helpen met de volgende stappen

Verstopte afvoeren zijn niet ongewoon in het huishouden. De meest getroffen gebieden zijn wastafels of douche- en badafvoeren. Meestal gebeurt de verstopping 's avonds of in het weekend, wat een groot probleem kan zijn. Wat kun je nu precies doen?

Lees meer
De voordelen van een ligbad

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat over douches en ligbaden. Sommigen gaan voor een douche omdat ze dat handiger vinden, anderen gaan voor een heerlijk relaxerend gevoel dat ze in bad krijgen.

Lees meer
4 tips om langer zelfstandig thuis te wonen!

Bij het ouder worden willen we over het algemeen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Toch zie je niet alleen meer rimpeltjes in de spiegel, maar word je ook slechter ter been en krijg je mogelijk last van allerlei andere kwaaltjes. Zou je graag het thuis wonen wat vergemakkelijken? Lees dan eens over deze tips en doe er je voordeel mee.

Lees meer
Nieuwe badkamer gezocht? Voor jou getest!

Al een tijdje droomden we van een nieuwe badkamer. We hadden dan wel een prima badkamer, het was er eentje met douche en zonder bad. Met twee kleine kinderen in huis, is een bad nog zo handig. Zelf kom ik er ook helemaal tot rust, dus ons spaardoel voor 2017 was een badkamer mét bad! Lees hier onze ervaring, van de zoektocht naar installateur tot de afwerking.

Lees meer
Voorkom waterschade met deze tips

Tips om geld te besparen en goedkoop te leven kan iedereen appreciëren. Als je minder kosten kunt maken, zonder dat je hiervoor een sober leven hoeft te leiden, is er geen reden denkbaar waarom je hier geen gebruik van zou maken. Nu zijn er verschillende manieren waarop een besparing gerealiseerd kan worden. Je kan bijvoorbeeld besparen door het verbruik van gas, water of elektriciteit te verminderen. In dit artikel gaan we het hebben over een andere manier waarop je kunt besparen.

Lees meer
Oud gereedschap roest niet: dit doe je ermee!

Van 16 tot en met 26 februari 2017 vindt Batibouw plaats in de Brussels Expo. Dit is dé bouwbeurs voor zowel vaklui als consumenten. Van bouw-, verbouw-, interieur- en tuinbedrijven tot architecten: je ontdekt er tal van exposanten op het gebied van bouwen, renovatie en wonen. Is het voor jou tijd om je woning op te knappen, maar heb je alleen nog oud gereedschap liggen? Shop dan op Batibouw je nieuwe tools. Gooi je oud gereedschap niet weg, want je kunt er namelijk nog van alles mee doen…

Lees meer
Dit moet je weten over houten, aluminium & pvc ramen!

Ben je op zoek naar nieuwe ramen? Ontdek welke verschillende soorten ramen er bestaan, wat ze kosten en welke voor jou het meest geschikt zijn. Zo weet je zeker dat je voor ramen kiest die perfect passen bij de rest van jouw woning en uiteraard ook bij je budget.

Lees meer
Verbouwen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding in 34 tips

Binnenkort is het weer tijd voor Batibouw. Hét moment om je te oriënteren wanneer je wilt gaan verbouwen. Een verbouwing is niet goedkoop en daarnaast behoorlijk tijdrovend. De beslissing gemaakt om te verbouwen? Je wilt natuurlijk dat het goed en zo betaalbaar mogelijk gebeurt. Met de 34 verbouwtips van Goedkoop.be bereik je de perfecte prijs/kwaliteitsverhouding.

Lees meer
Energiezuinig, duurzaam én betaalbaar wonen, het kan!

Elk jaar kom je tijdens bouw-, renovatie- en woonbeurs Batibouw alles te weten over huizen kopen, bouwen en verbouwen. “Bijna energieneutraal wonen” was één van de thema’s in 2014. Ook betaalbaar wonen kwam aan bod, net als werken met hout, een uiterst duurzaam materiaal. We zijn inmiddels alweer 2 jaar verder, maar het onderwerp is nog steeds erg relevant wanneer je gaat bouwen of verbouwen. Goedkoop.be toont vandaag aan dat energieneutraal, duurzaam en betaalbaar perfect hand in hand gaan.

Lees meer

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.