Voorjaarsvakantie 2018: 9 dagen lang leuke uitstapjes! - Goedkoop.be

Elke dag een activiteit in de voorjaarsvakantie

Door
Laatste update op 0 reacties

Van 12 februari tot 18 februari is het alweer krokusvakantie! In die week kan je heel wat fijne activiteiten doen in eigen omstreken en de draad even oppakken met je partner, gezin en kinderen. Wil je een dagje weg? Wij zetten tal van fijne ideeën op een rijtje, zodat je je zeker niet kan vervelen in de voorjaarsvakantie. Laat die leuke activiteiten maar komen!

Zaterdag - Bezoekje aan de Efteling

Als je net over de grens van Nederland gaat, dan vind je de Efteling in Kaatsheuvel. Breng een bezoekje aan dit prachtige pretpark en geraak in hogere sferen in het sprookjesbos. Bezoek deze wereld vol wonderen in de krokusvakantie, want dan beginnen de vogeltjes te fluiten. Wie weet heb je dan al goed weer! Er zijn tal van fantastische attracties die bovendien ook nog eens erg magisch zijn. 

Zondag - Vondelmolen Kleicross

VZW De Klei organiseert de Vondelmolen Kleicross te Lebbeke. Vanaf 11u tot ’s avonds zal er gecrost worden. Onmiddellijk na de aankomst van de eerste drie renners en rensters zullen de huldigingen plaatvinden. Zin in een sportieve dag zonder zelf moe te worden? Haast je dan naar de Vondelmolen Kleicross! De entreeprijs bedraagt 11 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. 

Maandag - Carnaval vieren in Nederland 

Gouden tip van Goedkoop.be

Ben jij nog op zoek naar een toffe carnavalsoutfit? Zorg dat je niet last minute nog op zoek moet en bestel je outfit op tijd. Bij Fun vind je nu kinderkostuums vanaf slechts €4,99 en kostuum voor volwassenen vanaf €9,99. Een aanrader!

Op 27 februari kan je in het zuiden van Nederland terecht om volledig ondergedompeld te worden in Carnavalsfeer. In heel wat steden in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland zet je je feestneus op, doe je je gekste kostuum aan en strooi je confetti rond. Carnaval is zo veel meer dan dit alleen! Denk ook aan Carnavalbals met echte polonaisemuziek en aan al die fantastische Carnavalsoptochten. Maastricht, Breda, Eindhoven en Den Bosch vieren als de besten Carnaval met erg leuke optochten. Maastricht is volledig uitgedost in Carnavalsferen en in de binnenstad is er heel wat bedrijvigheid. Eén keer in het jaar mag je wel eens feesten als de beesten op die Carnavalsmuziek, toch?

Om in de Carnavalsfeer te blijven kan je ook nog naar de Klus Carnavalshow gaan bij Plopsaland de Panne. Kabouter Klus organiseert hier alles zelf voor, dat belooft. De kabouters worden verkleed als een dier en Klus wil weten in wat de andere kabouters zich zullen verkleden. 

Dinsdag - Mardi Gras

Mardi Gras of Vette Dinsdag vindt traditioneel plaats op de dag voor Aswoensdag. Omdat de Vasten gaat beginnen, mag er nog één keer uitbundig getafeld worden. Op deze dag wordt er gefeest en worden er parades gehouden. Vaak vormt Mardi Gras de climax van het Carnavalsfeest.

Woensdag  - Dagje skiën of snowboarden

In de krokusvakantie geen tijd om op wintersportvakantie te gaan? Ga dan één dagje indoor skiën of snowboarden. Je hoeft niet ver van huis te gaan om een goede indoor skipiste te vinden. Voor €30 tot €40 heb je een skipasje voor een dag, dat is in elk geval voordeliger dan echt op wintersport gaan! Voor extra tips lees je ons artikel over indoor skibanen.

Donderdag - Krokusfestival in Hasselt

Als je van theater, dans en kunst houdt en je kinderen ook, dan moet je naar het Krokusfestival in Hasselt gaan. Dit festival is een organisatie van het cultuurcentrum. Samen met je kids kan je je creativiteit laten opwakkeren in de workshops die het festival organiseert. 

Vrijdag - Jeugdfimfestival

In de krokusvakantie vindt het jeugdfilmfestival plaats. Hierbij worden bijzondere kinder- en jeugdfilms getoond die iets minder bekendheid genieten. Houden jij en je kinderen van films en cinema? Neem dit dan zeker in overweging! Het festival vindt plaats in het Zuiderpershuis in Antwerpen, Cinema Liberty in Brugge, Studio Skoop in Gent en Budascoop in Kortrijk. 

Zaterdag - Avontuurlijk hoogteparcours

De voorjaarsvakantie leent zich er perfect voor om een avontuurlijk hoogteparcours te doen. Ga slingeren in het bos en klim over tal van touwbruggen. Laat je gewaagde zelf bovenkomen en spring over schommelende houten blokken. In een mooie groene omgeving kan je de durfal laten opkomen en de voorjaarsvakantie goed afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld in de Ardennen of bij Avonturenpark De Warre in Neeroeteren (Maaseik).

Zondag – Picknicken in de zon

De allerlaatste dag van de krokusvakantie moet je natuurlijk goed inzetten. Deze keer doen we het uitermate voordelig. Picknicken met je partner of met het hele gezin is de ideale, rustige afsluiter van de vakantie. Dit kan je perfect koppelen aan een fietstochtje of een dagje aan zee. Neem ook zeker een glaasje bubbels mee!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.