Van oud leesvoer tot creatieve kruk: recycleren doe je zo!

Lieke
Door Lieke
0 reacties

Net trotse eigenaar geworden van een mooi, nieuw appartementje of je eerste huis? Ga je op kot of is je huidige woning wel toe aan een metamorfose? Ben je op zoek naar spulletjes om de boel wat gezelliger en leefbaarder te maken? Klein probleem: veel budget is er niet meer...Niet erg! Met een smak creativiteit, een dosis handigheid en de tips die Goedkoop.be je meegeeft, wordt ook jouw woning een knus paradijsje.

Van de meest ondenkbare voorwerpen kun je namelijk geweldig leuke dingen maken. Oud, onbruikbaar gerief, gooi het niet direct bij het vuil, maar haal de Handige Harry in je naar boven en tover het om tot een schitterende accessoire of prachtig meubel.

Struin rommelmarkten en tweedehands websites af op zoek naar die ‘rommel’ waar jij wel iets mee kan. Het levert niet alleen verbazingwekkende resultaten op, het is ook een gunst voor je portemonnee. Hieronder enkele sprankelende voorbeelden.


1. Van oud leesvoer tot creatieve kruk

Heb je een abonnement op je favoriete tijdschrift? En heb je nu ondertussen een hele stapel gelezen magazines thuis ergens in een hoekje liggen? Stop!! Dump ze niet in de oud-papierbak, maar zie hier wat je er mee kunt doen.

Het lijkt heel simpel om dit krukje te maken en dat is het ook. Moeilijk is het in ieder geval niet.

  • Pak een verzameling oude tijdschriften;
  • Tik een gesp op de kop die lang genoeg is om het geheel bij elkaar te binden;
  • Neemteen kussentje of voor de echte creatievelingen, je maakt er zelf eentje op maat;
  • Koop een goedkoop stuk hout bij een doe-het-zelfzaak en maak hier inkepingen in (of laat dit doen door een vriend).

Voilà, het krukje is klaar. Magazines opgeruimd en jij weer een betaalbare extra zitplaats erbij!

2. Eet je nieuwe lampen bij elkaar

Wil je een goedkope, nieuwe lamp? Eet een poosje alleen nog maar voedsel uit glazen potten. Het liefst de wat grotere potten. Je kunt natuurlijk ook aan moeder, tante, oma of een bevriende horecaman vragen of zij nog enkele exemplaren hebben staan.  Shop een lampfitting met snoer, verfspuitbus in een gewenste kleur en eventueel wat afplaktape.

  • Draai het deksel van de pot, zet de fitting erop en omlijn deze in het midden van de pot;
  • Maak met een hamer gaatjes op deze ronde, eerst met wat ruimte ertussen, dan steeds meer, zodat uiteindelijk het stuk uit het deksel valt. Maak ook twee gaatjes aan de zijkant van het deksel zodat straks de warmte van de lamp eruit kan;
  • Steek de fitting door het gat en draai de fitting schroef langs onder aan (niet te strak):
  • Plak het snoer af en spuit de fitting in een gewenste kleur:
  • Draai de lamp in de fitting en plaats het deksel weer op de pot.

Je nieuwe verlichting is klaar!

3. Aan de slag met oude palletten

Net de verhuizing gehad en zijn er oude palletten blijven staan? Laat je verrassen met wat je hiermee allemaal kunt doen.
Schuur bijvoorbeeld een oude, maar nog goede pallet en geef deze eventueel een leuk kleurtje. Shop bij de doe-het-zelfzaak 4 losse wieltjes en bevestig ze aan de onderkant van de pallet. Het kost hoogstens enkele uren en er staat een hip tafeltje voor je neus. Wil je een iets hogere tafel, plaats dan twee palletten op elkaar.

Geen palletten binnen handbereik? Kijk eens op een tweedehandswebsite of bij zoekertjes. Vaak worden daar exemplaren aangeboden die nog in goede staat zijn en veel euro’s hoef je hier dan ook niet voor kwijt te zijn.

Dit is nog maar één voorbeeld wat je zou kunnen doen met pallets. Maar er zijn misschien wel honderden ideeën.

4. Van cakeblik naar blikvangers

Eerder heel veel gebakken, maar heb je er nu geen tijd meer voor? Laat je bakvormen niet ongebruikt in de kast staan, maar plak er je favoriete afbeeldingen in en hang deze aan de muur. Zo heb je binnen no time super originele wanddecoratie.

5. Bloemenfles

Na dat te gekke feestje staat er nu een voorraad flessen te wachten op een bezoek aan de glasbak. Niet nodig dat bezoekje! Het filmpje hieronder laat zien hoe je je flessen in een handomdraai verandert in een trendy vaas. Handig als je op dat feestje ook heel wat bloemen hebt gekregen.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden wat je kunt doen met een niet zo'n groot budget, een flinke smak creativiteit en heel veel oude, 'onbruikbare' spulletjes. Heb jij nog ideeën die je met ons wilt delen? Twijfel niet en plaats ze hieronder

Bronnen:

Steigerhoutmeubilair.com - Pallettentafeltje
Magriet.nl - Hanglampen oude potten
Ihomedecorsideas.com - Het hangbed
Roomed.nl - Blikvangers
Redfashionhead.nl - Bloemenfles
Sociaalondernemen.nu - Tijdschriftenkrukje

 

Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.