Ramen wassen? Ga aan de slag met dit handige stappenplan - Goedkoop.be

Ramen wassen? Ga aan de slag met dit handige stappenplan

Richard
Door Richard
0 reacties

Goed onderhouden ramen, gaan langer mee. Hoe je je schrijnwerk onderhoudt, met respect voor de beglazing én de profielen, en hoe je je ramen laat glanzen als nooit tevoren, lees je hier.

Stap 1: bereid je voor met de juiste producten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook met het wassen van je ramen. Voorzie daarom de juiste producten zoals een microvezeldoek, een zeemvel, een emmer, een spons, reinigingsmiddel en een kleine aftrekker.

Stap 2: verwijder vuil

Vooraleer je aan de slag kan met het lappen van je ramen, verwijder je best eerst oppervlakkig vuil zoals stof, spinnenwebben en insecten. Gebruik een droge doek, vochtige zeemvel of een zachte borstel.

Stap 3: ramen wassen

Vul een emmer met kraanwater of – indien je daarover beschikt – met regenwater. De aanwezige kalk in leidingwater kan immers strepen veroorzaken op je pvc ramen. Voeg een scheutje ruitenreiniger toe aan het water en zeep je ramen goed in met een spons.

Tip: was je ramen op een bewolkte dag. Zo bekom je een perfect streeploze glans.

Stap 4: reinig je raamprofielen

Om je raamprofielen te laten stralen, gebruik je best een professionele shampoo voor ramen. Is de lak van je aluminium ramen verweerd? Ga dan voor een conditioner die voedt en beschermt. Je krijgt er bovendien de intensiteit van de kleur mee terug.

Stap 5: werk van boven naar beneden

Trek je ramen droog van boven naar beneden. Gebruik daarvoor een kleine aftrekker. Zo vermijd je dat het vuil zich verspreidt. Veeg de raamwisser regelmatig af. Nadat je klaar bent, kan je de randen van de ramen droogvegen met een droge microvezeldoek.

Stap 6: shine baby, shine

Wil je je ramen extra laten glanzen? Gebruik dan krantenpapier op je droge ramen. Het volstaat om met een propje papier over je ramen te wrijven.

Stap 7: finale check

Ben je klaar? Fijn. Dan kan je het resultaat bewonderen door jezelf te spiegelen in je ramen en te genieten van het resultaat. Merk je bij je laatste controle nog enkele oneffenheden op? Werk deze dan weg.

Hoe vaak je je ramen moet wassen, hangt af van hoe snel ze vuil worden. Heb je kinderen in huis, dan zal je sneller last hebben van vlekken en vingerafdrukken. Het is sowieso aangeraden om je ramen minstens 4 keer per jaar te wassen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.