Tips voor goedkope paasdecoratie - Goedkoop.be

Tips voor leuke en goedkope paasdecoratie

Door
Laatste update op 0 reacties

Komend weekend is het Pasen. Organiseer jij de brunch of lunch bij jou thuis? Staat het menu al klaar maar heb je nog niet nagedacht over de tafeldecoratie?

Het goedkoop aanpakken kan door zelf aan het knutselen te slaan of online enkele leuke items te kopen. Ik ging op zoek naar tips om jouw tafel en woning er op zijn paasbest te doen uitzien.

Tafeldecoratie: hier vind je goedkope items

Bij Hema vind je supergoedkope leuke spulletjes om jouw tafel te versieren. Zo kan je bijvoorbeeld kommetjes beschilderd met een paashaas kopen voor maar € 4 en 8 papieren bekers in paasthema voor maar € 1,75. Ook de papieren servetten en rietjes met leuke paasfiguren op maken jouw tafel net iets feestelijker.

Maak jij het extra persoonlijk voor je gasten of wil je iemand speciaal even in de 'paasbloemetjes' zetten? Bij YourSurprise kan je gepersonaliseerde paasmokken bestellen met een naam en foto op. Of wat denk je van een kaars met persoonlijke boodschap? Ook leuk om iemand te verrassen bij het aanschuiven aan de tafel.

Zelf leuke decoratie in elkaar knutselen

PaaseierenChocolade of paascadeautjes voor je gasten kan je in leuke zelfgemaakte zakjes stoppen en die op tafel presenteren. Op de site edding.com leer je hoe je ze zelf in een-twee-drie kunt maken door gewoon papier te vouwen. Nadien kan je er een boodschap op schrijven en wat leuke paasfiguren op tekenen. Of je kan er ook figuren stickers op kleven, die je bijvoorbeeld bij Hema kan vinden. Geen zin om te plooien? Bij bol.com kan je leuke papieren zakjes vinden in de vorm van een konijntje.

Een ander leuk ideetje om je woning op te fleuren voor Pasen is raamdecoratie. Met raamkrijt kan je paashazen, boodschappen en paasetjes op de ramen tekenen. Dat kan je nadien gewoon afwassen, want raamkrijt is afwasbaar. Tekenen op de ramen is ook leuk om samen te doen met de kinderen. Bij bol.com kan je raamkrijt vinden voor maar € 7,99.

Wat absoluut niet mag ontbreken op jouw paastafel zijn beschilderde eierschalen. Paaseieren verven is echt kinderspel. Prik aan beide zijden van je eitjes een gaatje en vergroot die met een naald. Blaas het ei daarna leeg en spoel het nadien af onder de kraan. Met een matlakmarker van Edding kan je er gemakkelijk bolletjes of andere paasfiguurtjes op tekenen. Deze marker kan je vinden in verschillende kleuren en online kopen bij bol.com.

Werk je tafel af met een of meerdere kaartjes met paaswensen. Al wat je nodig hebt is wat papier, karton en een marker. Op edding.com leer je hoe je een eenvoudig kaartje maakt in no-time!

Een paasboom om het af te maken

PaasboomMet Kerstmis zet iedereen een kerstboom, maar met Pasen een paasboom zetten is minder gangbaar. Toch is het een leuk extraatje voor de feesten, zeker als jij dit jaar de brunch of lunch organiseert.

Het makkelijkste is enkele rulwilgentakken of takken van de krulhazelaar in een grote vaas zetten en die te versieren met paasslingers en beschildere eitjes. Kies hierbij voor een redelijk stevige vaas want anders vallen je takken er snel uit. Zulke takken kan je kopen in de meeste supermarkten of vind je misschien wel in je tuin. Liever een valse boom? Bij bol.com kan je een kunststoffen paasboom kopen voor maar € 13,77.

Hang in jouw paasboom wat slingers, uitgeblazen zelf beschilderde, glazen of papieren eieren. Bij Hema vind je het allemaal voor zeer weinig geld. Bij bol.com vind je leuke oranje en roze LED-slingers die op batterijen werken. Zo krijgt jouw paasboom ook 's avonds de nodige aandacht.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.