Nieuw matras of bed: met deze tips koop je ‘m direct - Goedkoop.be

Met deze tips wordt het kopen van je nieuwe bed dolle pret

Door
Laatste update op 0 reacties

De zoektocht naar een nieuw bed kan een ellenlange onderneming zijn. Je gaat misschien voor het eerst op kot, je hebt plannen om te gaan samenwonen of het is gewoon tijd voor een nieuwe. Om je op weg te helpen bij het vinden van je nieuwe bed of matras, hebben we een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. Lees je snel mee, voor je het weet kan je genieten van een heerlijke nachtrust!

Klaar voor de schroot?

Na zo’n tien jaar zijn de bodem van het bed en het matras vaak versleten. Het comfort, de ondersteuning en veerkracht zijn zodanig afgenomen dat het niet meer zo comfortabel is voor je lichaam. Afhankelijk van de kwaliteit van het matras, het gewicht van de slaper(s) en de mate van het onderhoud kan je bed eerder of later toe zijn aan vervanging.
Gelukkig zijn er een aantal punten die aangeven dat je bed of matras moeten worden vervangen. Klinken een of meerdere van deze punten jou bekend in de oren? Dan wordt het tijd om voor een nieuw bed te gaan kijken.

  • Problemen met slapen: sliep je voorheen altijd heerlijk in dit bed, maar heb je steeds vaker last van pijn in je rug, dat je niet lekker ligt of andere vervelende pijntjes. Je bed biedt dan niet meer voldoende ondersteuning aan je lijf.
  • Oneffenheden in het matras: zit er een kuil in het midden van je matras, veren er delen niet zo goed meer mee en voelt het allemaal niet zo gelijk meer? Grote kans dat de ondersteuning van je bed niet optimaal meer is.

Welk bed kies je dan?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat je wensen zijn. Wat voor type bed is je huidige bed en hoe beviel dat? Wil je een grotere maat of misschien iets kleiner? Wil je graag een boxspring, een ledikant of een hoogslaper? Slaap je alleen of samen? Slaap je vooral op je buik, rug of zij? Een hele hoop zaken die je voor jezelf duidelijk moet hebben voordat je een nieuw bed gaat kopen. Speur eens rond op het internet en in woonmagazines voor wat inspiratie.

De hoogte van het bed

Een trend die je de laatste tijd veel ziet in de slaapkamer is een bed met een lage instap. Met een laag bed lijkt je slaapkamer groter, maar wordt het in- en uitstappen een stuk zwaarder voor je rug en knieën. De perfecte hoogte van je bed is wanneer de bedrand tot ongeveer je knieholte komt, zo worden je rug en knieën zo min mogelijk belast met in- en uitstappen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Weet je niet goed hoe je het perfecte matras moet kiezen? Dankzij de matraswijzer van Beter Bed ontvang je binnen een paar stappen een passend advies.

Het juiste matras

Het juiste matras kies je aan de hand van je persoonlijke voorkeur en wat het meeste past bij je lichaam. Of je dus voor een hard of zacht matras gaat, hangt af van wat je zelf het fijnst vindt liggen. Let wel op of het matras de juiste ondersteuning geeft aan je rug. Als je op je zij ligt moet je hele lichaam het matras raken; je schouders, taille en rug. Lig je op je rug, dan moet je rug zijn natuurlijke “S-vorm” behouden; je schouders, nek, stuitje en rugholte worden ondersteund.

Heb je een duidelijk beeld van wat je hebben wilt? Ga dan naar de winkel om prijzen te vergelijken, misschien kan de verkoper je nog wat advies geven. Vaak kun je in de winkel ook nog wat korting krijgen. Vergeet ook zeker niet te proefliggen. Na 5 minuten liggen kun je niet bepalen of dit bed perfect voor je is enin een winkel lig je toch anders dan thuis. Vraag daarom of het mogelijk is om het bed thuis te proberen. In veel winkels krijg je een bed op proefperiode. Je slaapt dan een aantal weken of maanden in het bed. Bevalt het niet, dan kan je het gratis retourneren. Neem hier ook de tijd voor! Gemiddeld heb je zo’n twee maanden nodig om goed te voelen of het bed en matras geschikt voor je is.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.