6 tips om goedkoop je woning in te richten - Goedkoop.be

6 tips om goedkoop je woning in te richten

Judith
Door Judith. Geplaatst door Eveline
0 reacties

Misschien heb je eindelijk de mogelijkheid om te verhuizen naar een eigen woning. Of je gaat studeren en je kunt eindelijk op kot. Of misschien ben je gewoon toe aan een nieuwe inrichting.

Hoe het ook zij: je wilt met een beperkt budget je woning inrichten. Hoe doe je dat? Waar kun je op besparen (en waarop beter niet)? Dit zijn 6 tips om goedkoop je woning in te richten!

Een voordelige vloer

Een vloer leggen is meestal een duur grapje. Toch zijn er een aantal manieren waarop je geld kunt besparen. Laminaat is bijvoorbeeld in verschillende prijsklassen te vinden. Het hoeft dus niet perse heel duur te zijn. Ga liever niet voor een tweedehands laminaatvloer! Deze heeft vaak al beschadigingen en bovendien is het erg moeilijk om een tweedehands vloer netjes neer te leggen. Laminaat is de goedkoopste vloer en je kunt hem vrij eenvoudig zelf leggen.

De muren opknappen

Moeten de muren worden opgeknapt? Haal dan eerst al het oude behang eraf. Schuur het papier van de muur en maak beschadigingen netjes dicht met een vulmiddel. Vervolgens kan je de muur opnieuw behangen. Doe dat met behang dat je kunt overschilderen, zodat je in de toekomst minder werk hebt. Is de muur echt heel mooi glad, dan kun je hem eerst primeren en dan schilderen.

Grote meubels kopen

meubelsMisschien moet je je hele interieur nieuw kopen. Dat kan pijn doen aan de portemonnee! Toch kan je hier flink op besparen. Je hebt waarschijnlijk een zetel, een eettafel en een of meerdere kasten nodig. Deze kun je soms heel goedkoop én in goede staat nog vinden bij de kringloop. Zo niet, dan kijk je bij winkels die uitverkoop houden of sowieso goedkoop zijn.

Zelf meubels opknappen?

Veel mensen denken dat het voordelig is om oude meubels op te knappen. En dat kan het ook zijn, maar dat is het lang niet altijd. Stel je voor dat je een mooie kast vindt bij de kringloopwinkel. Je hebt vervolgens eerst wat reparatiespullen nodig. Vervolgens moet de kast een laagje grondverf en lak krijgen. Voor je het weet heb je er heel wat geld in geïnvesteerd. Voor datzelfde geld had je misschien ook een nieuwe kast kunnen kopen! Daarom moet je altijd eerst uitrekenen wat het gaat kosten voordat je een meubel gaat opknappen.

Camoufleren met decoratie

Heb je wat dingen in huis die gewoon ronduit lelijk zijn? Vaak kun je ze prima camoufleren met decoratie. Een lelijke muur kan je bijvoorbeeld verbergen achter een wandtapijt of een groot schilderij. Een slecht stuk vloer kan je bedekken met een vloerkleed. Door gebruik te maken van een grote hanglamp haal je de aandacht weg van een plafond waar je niet zo blij mee bent. Zo kan je op een heel goedkope manier voorkomen die lelijke antieke stoel van je oma toch nog in je interieur past.

Bulk inkopen doen

Bij het inrichten van je huis heb je soms ook veel dezelfde spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een grote stapel (keuken)handdoeken. Ook van decoratie heb je soms meerdere dezelfde spulletjes nodig. Je kunt dan bulk inkopen doen. Door bijvoorbeeld meerdere dezelfde spullen te bestellen bij een groothandel krijg je vaak korting. Door allerlei spullen bij dezelfde webshop te kopen, hoef je bovendien maar 1x verzendkosten te betalen. Dat lijkt een kleine besparing, maar opgeteld kan je een flink bedrag besparen! 


Een huis (opnieuw) inrichten is erg leuk om te doen. En als je dat op een zuinige manier moet doen, biedt het nog een extra uitdaging. Probeer al vooraf te beslissen welke dingen echt nu moeten en wat je nog kunt uitstellen. Bovendien kan je met deze 6 tips heel wat geld besparen en je huis toch uniek inrichten. Je hebt dus niet perse een heel groot budget nodig om je huis toch mooi in te richten!

Over de auteur

Judith

Judith Möhlmann is zelfstandige en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.